Στον «πάγο» αμερικανικές σειρές λόγω κορωνοϊού | Αναβάλλονται τα γυρίσματα του Riverdale

Στον «πάγο» αμερικανικές σειρές λόγω κορωνοϊού | Αναβάλλονται τα γυρίσματα του Riverdale

Η πανδημία του κορωνοϊού συνεχίζει να φέρνει εμπόδια στα γυρίσματα δεκάδων τηλεοπτικών σειρών στην Αμερική και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ανεστάλησαν τα γυρίσματα αρκετών τηλεοπτικών σειρών που πραγματοποιούνται στο Βανκούβερ του Καναδά, εξαιτίας καθυστερήσεων στη διεξαγωγή τεστ κορωνοϊού στα μέλη της παραγωγής.

Όπως μεταδίδει το Αμερικανικό Variety, σειρές όπως το Riverdale, που προβάλλεται και μέσω Netflix, η 2η σεζόν του Batwoman, αλλά και τα Supergirl, Legends Of Tomorrow και τουλάχιστον τέσσερις ακόμη παραγωγές ανέστειλαν τα γυρίσματα ώσπου να πραγματοποιηθούν οι έλεγχοι για κορωνοϊό.

Μάλιστα, πριν μερικές ημέρες, η WB ανακοίνωσε την αναστολή των γυρισμάτων της ταινίας Batman, όταν ο Robert Pattinson διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Προτεραιότητα στα σχολεία και όχι στις τηλεοπτικές σειρές στον Καναδά

Η αναστολή φαίνεται πως είναι προσωρινή, καθώς στην περιοχή βρίσκεται μόνο ένα εργαστήριο διεξαγωγής τεστ κορωνοϊού. Φαίνεται λοιπόν πως από το εργαστήριο έχουν βάλει σε προτεραιότητα τεστ σε δείγματα που έχουν ληφθεί από σχολεία, τα οποία άνοιξαν και πάλι στην καναδική επαρχία.

Η Βρετανική Κολούμπια, όπου πραγματοποιούνται τα γυρίσματα σε δεκάδες τηλεοπτικές σειρές, χειρίστηκε καλά την πανδημία, με αποτέλεσμα να καταφέρει να δώσει το «πράσινο φως» για επανέναρξη των γυρισμάτων από τον περασμένο Ιούνιο.

Θετικό κρούσμα στο καστ της τηλεοπτικής σειράς «Chicago Med»

Την ίδια ώρα, θετικό κρούσμα μεταξύ των μελών της παραγωγής της τηλεοπτικής σειράς «Chicago Med» οδήγησε τους υπευθύνους στην αναστολή των γυρισμάτων.

Πηγές από το εσωτερικό της παραγωγής σημειώνουν πως μετά τη διάγνωση ενός θετικού κρούσματος, η παραγωγή σταμάτησε τα γυρίσματα και όλοι οι εργαζόμενοι θα τεθούν σε αυτοπεριορισμό για τις επόμενες δύο εβδομάδες.

Το θετικό κρούσμα διαπιστώθηκε έπειτα από τη διεξαγωγή rapid test και ο ασθενής επέστρεψε αμέσως σπίτι του.

Ο θετικός στον ιό φαίνεται πως ήταν ηθοποιός της σειράς, πράγμα που σημαίνει πως ήρθε σε στενή επαφή με άλλα μέλη του καστ του «Chicago Med», εξ ου και η απόφαση για πλήρη αναστολή γυρισμάτων.