Στέλιος Πέτσας: «Μπορεί να ανοίξει νωρίτερα η εστίαση»

Στέλιος Πέτσας: «Μπορεί να ανοίξει νωρίτερα η εστίαση»

«Κερδήθηκε το στοίχημα με τα σχολεία» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

«To συνολικό πρόσημο είναι πολύ θετικό» δήλωσε ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, στη Μάρα Ζαχαρέα και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, για την επανέναρξη της λειτουργίας της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (από την Γ΄ Λυκείου) και των καταστημάτων λιανικής πώλησης.

Για τα σχολεία ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι η συμμετοχή – τόσο στα ιδιωτικά όσο και στα δημόσια – «ήταν μια ευχάριστη έκπληξη και ξεπέρασε το αναμενόμενο». Μάλιστα, όπως επισήμανε, η συμμετοχή στα ιδιωτικά ξεπέρασε το 80% και στα δημόσια το 50%.

Για τον συνωστισμό που παρατηρήθηκε στο υποκατάστημα της ΔΕΗ στην οδό Αριστείδου, στο κέντρο της Αθήνας, ανέφερε ότι «ευτυχώς δεν υπήρχαν άλλα σημεία πέραν της Αριστείδου όπου υπήρχε πρόβλημα» και ότι «αυτοί που συνωστίζονται πρέπει να σκεφθούν ότι θέτουν σε κίνδυνο τους ίδιους και τα αγαπημένα τους πρόσωπα».

Για το αν θα ανοίξουν νωρίτερα τα καφέ και τα καταστήματα εστίασης, ώστε να μην παρατηρούνται φαινόμενα συγχρωτισμού πολιτών, σε συγκεκριμένο χρόνο και τόπο, ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό και κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε:«Έχει τεθεί αυτός ο προβληματισμός εδώ κι αρκετές ημέρες. Επειδή είναι κλειστά τα καταστήματα εστίασης, είναι λίγος ο χρόνος που έχουν στη διάθεσή τους και συνωστίζονται όλοι μαζί. Εξετάζεται το ενδεχόμενο να ανοίξουν νωρίτερα τα καταστήματα αυτά και έχει τεθεί στην επιτροπή ειδικών».

Όπως συμπλήρωσε ο κ. Πέτσας, από την εισήγηση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων θα εξαρτηθεί και το τι θα συμβεί τελικά και πότε ακριβώς θα ανοίξουν τα συγκεκριμένα καταστήματα. «Σε κάθε περίπτωση αυτό που είναι κομβικό είναι η ημερομηνία της 18ης Μαΐου» τόνισε, για την ημερομηνία «απελευθέρωσης» των μετακινήσεων μεταξύ νομών. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άφησε ανοιχτό και το ενδεχόμενο να «ανοίξουν» νωρίτερα και στα μεγάλα νησιά (Κρήτη, Κέρκυρα, Ρόδος), λόγω των αναπτυγμένων τουριστικών υποδομών.

Όσον αφορά την αναβολή της άσκησης «Καταιγίδα» των ενόπλων δυνάμεων στο Αιγαίο, ο κ. Πέτσας ήταν κατηγορηματικός ότι σχετίζεται αποκλειστικά με τη διατήρηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και ικανότητας και στα μέτρα πρόληψης για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού.

https://www.star.gr/eidiseis