Σοφία Παυλίδου: Με έπιανε κόσμος στο δρόμο και μου έλεγε… | Αποκλειστική συνέντευξη

Σοφία Παυλίδου: Με έπιανε κόσμος στο δρόμο και μου έλεγε... | Αποκλειστική συνέντευξη

Συνέντευξη: Πόπη Γιαννικάκη

Είναι όμορφη, θηλυκή, δυναμική, αισιόδοξη, δίκαια, εγωίστρια, πετυχημένη ως ηθοποιός αλλά και μητέρα δυο αγοριών. Η Σοφία Παυλίδου είναι μια γυναίκα που έχει τα πάντα, ταλέντο, καριέρα και μια ευτυχισμένη οικογένεια. Με καταγωγή από την Θεσσαλονίκη η Σοφία σπούδασε στο Κρατικό θέατρο Βορείου Ελλάδος και το καλοκαίρι 1997 κατέβηκε στην Αθήνα με αφορμή το τηλεοπτικό καστ της σειράς “Καραμπόλα” του Ant1. Γι αυτά και πολλά άλλα μίλησε η ηθοποιός αποκλειστικά στο Gpop, που την συνάντησε σε ένα διάλειμμα από την καθημερινότητα και τις παραστάσεις του θεατρικού έργου Πετάει-Πετάει όπου πρωταγωνιστεί φέτος στο θέατρο Χυτήριο.

Πως αποφασίσατε να γίνετε ηθοποιός και να ασχοληθείτε με το θέατρο;

Ωχ, χρόνια πίσω (γελάει)

Η αλήθεια είναι ότι είχα δυο γονείς που με πήγαιναν πάρα πολύ στο θέατρο και επειδή είχαμε την  τύχη-ατυχία να κάνουμε διακοπές στην Αθήνα, που καλοκαίρι έχει πάρα πολλές παραστάσεις με έπαιρναν σε πάρα πολλές παραστάσεις και αυτό που ήταν σταθμός και πάντα θυμόμουν ήταν το Δελφινάριο. Γιατί ήταν πάντα έτσι επιβλητικό με πολλούς χορευτές, χορεύτριες, τραγούδι, φώτα και μάλλον γοητευτικά ως μικρό κοριτσάκι που ήμουν και μου είχε σφηνωθεί στο μυαλό. Όταν τελείωσα το λύκειο πήγα και έδωσα στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος. Βέβαια στο μυαλό μου ήταν ποιο πολύ το musical, γιατί ήταν ποιο κοντά η εικόνες που είχα. Έχω κάνει και musical αλλά νομίζω αυτό ευθύνεται ότι μου είχε κολλήσει από μικρή και ήθελα να το κάνω. Βέβαια ήταν κάτι που δεν  έλεγα στους υπόλοιπους γιατί τότε όλα τα κοριτσάκια αν τα ρωτούσες ήθελαν να γίνουν Άλικη Βουγιουκλάκη και δεν το είχα εκμυστηρευτεί ούτε στους γονείς  μου, αφού πέρασα στη σχολή τους το είπα.

Το να κατεβείτε από την Θεσσαλονίκη στην Αθήνα πως προέκυψε;

Αυτό ιδικά το 97 που κατέβηκα εγώ ήταν ανάγκη, γιατί στην Θεσσαλονίκη πέρα από το Κρατικό και την Πειραματική σκηνή δεν είχε άλλες σκηνές. Οπότε ήξερες ότι τελειώνοντας το κρατικό αν ήθελες να δουλέψεις ως ηθοποιός πρέπει να κατέβεις στην Αθήνα που έχει τηλεόραση, θέατρα, αλλιώς δεν υπάρχει προοπτική. Οπότε ήταν καλοκαίρι του 97 είχα τελειώσει την σχολή το 95 είχα δουλέψει δυο χρονιές εκεί σε μια παιδική παράσταση στο Βίλκα ένα θέατρο το οποίο τότε είχε φτιαχτεί και λειτούργησε ένα χρόνο και μετά έκλεισε και το καλοκαίρι έμαθα για την οντισιόν στο σίριαλ του Ant1 «Καραμπόλα», κατέβηκα έκανα την οντισιόν με πήραν, πηγαινοερχόμουν το καλοκαίρι και από Σεπτέμβριο  νοίκιασα σπίτι και βρήκα και θέατρο το χειμώνα.

Ποια ήταν η πρώτη σας φάρα που παίξατε στο θέατρο;

Η πρώτη ήταν στην Θεσσαλονίκη το 95, στην παιδική παράσταση «Άνθρωποι και κούκλες» ένα έργο της Ιρένε  Μαραντεϊ που είναι η κόρη της Ροζιτα Σοκου. Σε σκηνοθεσία του Γιάννη Δαλιανίδη και του Γιάννη Φλερυ.

Αυτή τη περίοδο σας βρίσκουμε στο θέατρο Χυτήριο και την παράσταση «Πεταει-Πεταει». Πείτε μας λίγα λόγια γι αυτήν την δουλειά αλλά και τον δικό σας ρόλο.

Έχουμε μια πάρα πολύ ωραία κωμωδία του Γάλλου, Μαρκ Καμολετη. Αυτή η παράσταση όταν είχε πρώτο ανέβει είχε γραφτεί στο βιβλίο Γκίνες ως την ποιο πολύ παιγμένη παράσταση από εκεί και πέρα έχει μεταφραστεί και παιχτεί σε πολλές γλώσσες. Την τελευταία φορά είχε ανέβει το 2017 στο Broadway και έγινε γνωστό με την ταινία Boing με τον Jerry Louis.

Εμείς έχουμε τον Αρχιτέκτονα που υποδύεται ο Σωτήρης Καλιβάτσης ο όποιος ακολουθεί την τακτική του αρραβωνιάζομαι και έχει ταυτόχρονα τρεις αρραβωνιαστικέ οι οποίες είναι αεροσυνοδοί. Η μια δεν γνωρίζει την ύπαρξη της άλλης έχοντας ένα πολύ καλό πρόγραμμα αφίξεων και αναχωρήσεων τον επισκέπτονται εναλλάξ γιατί έχει νοικιάσει και ένα σπίτι δίπλα στο αεροδρόμιο. Την ημέρα που διαδραματίζετε το έργο μας είναι η μέρα που για κάποιο λόγο και των τριών γυναικών αναβάλετε οι πτήσεις τους και βρίσκονται ταυτόχρονα στο σπίτι και είναι και η μέρα που έρχεται ο φίλος του ο Σήφης που υποδύεται ο Μάνος Παπαγιάννης να τον δει μετά από χρόνια και καλείται ο Μάνος μαζί με την Κούλα την οικονόμο του που υποδύεται η Βάσια Τριφύλλι, να τον βοηθήσουν ώστε να τα καταφέρει και να μην προδοθεί στις τρεις κοπέλες του.

Εγώ είμαι η Μπαχαρ Τουρκάλα αεροσυνοδός, υπάρχει και Γερμανίδα όπου την υποδύεται η Ρέα Τουτουνζή και η Αμερικανή όπου την υποδύεται η Κόνι Μεταξά. Η Μπαχαρ είναι αυτή που δεν μαθαίνει για την ύπαρξη των άλλων δυο αλλά δεν θα την πείραζε και πολύ γιατί η ίδια έχει κι αυτή άλλους δυο αρραβωνιαστικούς, οπότε είναι σαν να τον πληρώνει με το ίδιο νόμισμα. Μου αρέσει πολύ ο ρόλος αυτός της Τουρκάλας γιατί καταρχήν είχε μια πρόκληση με την γλώσσα, γιατί έχω βάλει κάποιες Τουρκικές λέξεις και επίσης άλλο ένα στοιχείο είναι η σχέση και το πως αντιμετωπίζει αυτό τον έρωτα και την Κούλα και όλο αυτό που συμβαίνει στο σπίτι γιατί δημιουργεί και μια ιδιαίτερη σχέση με το φίλο του.

Αυτά δεν θα σας πω αλλά γιατί πρέπει να έρθετε να το δείτε το έργο.

Πόσο εύκολο ήταν για εσάς να μάθετε αυτές τις λίγε, Τούρκικες λέξεις;

Δεν μου φάνηκε δύσκολο γιατί έχουμε τα Τούρκικα και υπάρχουν πολλές Τούρκικες λέξεις ακόμα λόγο της Τουρκοκρατίας  που είχαμε. Το δύσκολο είναι πολλές φορές πάνω στη σκηνή που μπορεί σε μια πρόταση να είναι πολλές, να τα πεις με ταχύτητα, αυτό το είδα στην πορεία, και να διατηρήσεις το παχύ Σ εκεί που πρέπει να είναι παχύ, το Δ που δεν υπάρχει γιατί έχουν D δεν έχουν Δ, κάτι τέτοια τα οποία στην ροή του λόγου και στην ταχύτητα που πρέπει να πεις μια ατάκα είναι δύσκολο. Με την εξάσκηση όμως φτιάχτηκε.

Εσάς σας έχει συμβεί κάτι ανάλογο όπως το ρόλο που ενσαρκώνετε και το μάθατε; Αν το μαθαίνατε πως θα αντιδρούσατε;

Όχι δεν μου έχει συμβεί (γελάει) και επειδή μου έχουν ξανά κάνει αυτή την ερώτηση, θεωρώ ότι αν έχεις μια σχέση που σε ενδιαφέρει, δεν υπάρχει  περίπτωση να έχει ο άλλος άλλους δυο συντρόφους. Κάτι δεν σε ενδιαφέρει και εσύ αδιαφορείς ή εσύ δεν δίνεις ότι θα έπρεπε και ο άλλος είναι τόσο ανικανοποίητος που θέλει άλλους δυο συντρόφους για να ικανοποιηθεί. Το βρίσκω λίγο ακραίο γι αυτό βγαίνει  και πολύ το κωμικό στοιχείο.

Στις συνεργασίες σας στο θέατρο αλλά και την τηλεόραση, σας έχει μείνει κάποια χαρακτηριστικά που θα θέλατε να την επαναλάβετε ή όχι και κάποιος ηθοποιός με τον οποίο δεν έχετε συνεργαστεί και θα θέλατε;

Η αλήθεια είναι ότι ήμουν τυχερή και από την πρώτη μου δουλειά, με τους ανθρώπους που έβλεπα κι εγώ μικρή στην τηλεόραση ήμουν τυχερή γιατί τους βρήκα μπροστά μου και το Νίκο Καλογερόπουλο και το Σπύρο Παπαδόπουλο και το Παύλο Χαϊκάλη και το Πέτρο Φιλιππίδη και το Τσιτσόπουλο και το Μοσχοπουλο και το Μιχαλακοπουλο και με την Μίρκα Παπακωνσταντίνου και τη Δήμητρα Παπαδοπούλου, έχω δουλέψει με όλους αυτούς. Τώρα που το σκέφτομαι με τον Γιάννη Μπέζο δεν έχω δουλέψει και θα το ήθελα. Είμαι σίγουρη πως αν βάλω στόχο ότι θέλω να δουλέψω με κάποιον θα έρθει (γελάει) γιατί έτσι έχει συμβεί όλα αυτά τα χρόνια, αλλά απωθημένο δεν έχω. Από τις συνεργασίες που θα ήθελα να ξανά πάνε, η παράσταση που προανέφερα «οι Φοιτητές» ήταν πολύ ωραία δουλειά αλλά εκεί κάναμε τα κοριτσόπουλα, ήμασταν φοιτήτριες και δεν μπορούμε τώρα ποια να την επαναλάβουμε γιατί πέρασαν τα χρόνια αλλά ήταν μια πολύ ευτυχής συγκυρία και είναι μια παράσταση που νοσταλγώ πραγματικά.

Βλέπουμε κατά καιρούς συναδέλφους σας λόγο της κατάστασης που επικρατεί στην Ελλάδα να πηγαίνουν στο εξωτερικό να δουλέψουν, εσείς θα πηγαίνατε;

Καλά οι συνάδελφοι μου δεν φεύγουν λόγο της κατάστασης που επικρατεί στην Ελλάδα τώρα με την κρίση. Τα πράγματα στον χώρο μας στο εξωτερικό ήταν πάντα πολύ καλύτερα δεν έχει να κάνει με την κρίση, είναι άλλες οι συνθήκες, υπάρχει μεγαλύτερος επαγγελματισμός σε όλα τα επίπεδα. Εγώ θα ήθελα αν δεν είχα τόσες υποχρεώσεις που η βασική μου είναι τα παιδιά, ήταν κάτι που ήθελα από πολύ παλιά να κάνω. Δεν τα έφερε έτσι η ζωή και έτσι έκανα μόνο την εσωτερική μετανάστευση Θεσσαλονίκη-Αθήνα αλλά θυμάμαι και τότε ήθελα πολύ να φύγω έξω. Δεν νομίζω ότι ο χρόνος έχει περάσει, μπορεί και να συμβεί, τα αγόρια μου σε τρία χρόνια τελειώνουν το λύκειο και μπορεί να φύγουν κι αυτά και να μπορέσω κι εγώ να φύγω να κάνω κάτι άλλο έξω, γιατί όχι μόνο είναι έξω οι συνάδελφοι μου αλλά κάνουν και πράγματα πολύ ενδιαφέροντα και είναι πολύ ευχάριστο αυτό.

Αν τα παιδιά σας, σας έλεγαν ότι θέλουν να ασχοληθούν με το επάγγελμα σας τι θα τους λέγατε;

Δεν θα είχα πρόβλημα. Καταρχήν δεν υπάρχει περίπτωση να τους πω όχι σε ότι δίπατε μου πουν, σε καμία περίπτωση δεν θα τους έλεγα όχι μην γίνεται ηθοποιοί, ότι αποφασίσουν, βεβαία δεν έχουν καμία κλήση σε αυτό ούτε έχουν αναφέρει ποτέ κάτι  τέτοιο (γελάει) αλλά και να ήταν πάλι θετική θα ήμουν, ίσα-ίσα θα τους βοηθήσω και περισσότερο ίσως επειδή ξέρω και έχω ζήσει κάποια πράγματα κι εγώ με τη εμπειρία μου.

Παρακολουθείτε τα παιχνίδια επιβίωσης;  Πως σας φαίνονται, εσείς θα μπορούσατε να συμμετάσχετε σε κάτι αντίστοιχο όπως το Nomads ή το Survivor;

Η αλήθεια είναι ότι το Nomads δεν το έχω παρακολουθήσει καθόλου αλλά το Survivor το έβλεπα πέρσι γιατί αγόρια μου το παρακολουθούσαν όσον αφορά τα αγωνίσματα και σε κάποια φάση κόλλησα κι εγώ και το κοιτούσα. Σαν παιχνίδι μου άρεσε πολύ γιατί είχε την αγωνία του και δεν είναι και το reality με την έννοια του ότι ασχολούμασταν με ξεκατινιάσματα, εκτός και αν γινόντουσαν και δεν τα έπαιρνα εγώ χαμπάρι, αυτό που έβλεπα εγώ ήταν μόνο το αγωνιστικό κομμάτι. Όχι εγώ δεν θα μπορούσα να συμμετέχω, ίσως παλιότερα ναι, δεν ξέρω το βρίσκω πολύ…. όλο αυτό που περνάνε αν ισχύουν όλα αυτά που περιέγραψαν ότι περνούσαν οι άνθρωποι και ποια στη φάση που είμαι έχω αρκετά μυοσκελετικά προβλήματα για να είμαι τόσο αθλήτρια. Μπορεί παλιότερα να μπορούσα να πάω αλλά τώρα έχω δυσκολία.

Ποια η σχέση σας με τα Μέσα Ενημέρωσης και τα social media και πόσο σημαντικό ρόλο πιστεύετε έχουν αυτά για έναν ηθοποιό;

Η σχέση η δικιά μου είναι λίγο….τώρα προσπαθώ να τα μάθω αυτά τα μέσα γιατί η γενιά μου δεν ήταν και τόσο εξοικειωμένη με αυτά. Το αν μπορούν να βοηθήσουν, έχει αλλάξει η άποψη γιατί όταν εγώ τελείωσα τη σχολή το θέμα μας ήταν ότι ο ηθοποιός δεν πρέπει να τον ξέρει ο κόσμος, ούτε την προσωπική του ζωή, ούτε να είναι οικείος στον άλλον ώστε όταν θα έρθει στο θέατρο να μπορέσει να ταυτιστεί με το ρόλο και να μην ξέρει ποια είναι η Σοφία ώστε να ταυτιστεί με την Μπαχάρ. Τώρα αυτά έχουν αλλάξει γιατί έχουμε φτάσει στο σημείο να προτιμούν ηθοποιούς που έχουν πολλούς followers, πριν λίγα χρόνια ήταν αυτός που κάνει επιτυχία στην τηλεόραση, τώρα είναι αυτός με τους περισσότερους ακόλουθους. Έχει αλλάξει αυτή η άποψη, τώρα πρέπει ο κόσμος να ξέρει που πας, που ήπιες ποτό, αυτό είναι το ενδιαφέρον, έχει ανοίξει μια πόρτα στο κουτσομπολιό. Εγώ επειδή δεν ήμουν πολύ εξοικειωμένη προσπαθώ να ακολουθώ την εποχή μου γιατί είναι χαζομάρα να μείνω πίσω και προσπαθώ να μάθω τα social γιατί και τα παιδιά μου είναι ποιο σύγχρονα και είναι μέσα σε αυτά αλλά εντάξει δεν έχω φτάσει ακόμα σε αυτή την εξοικείωση να μπορώ ανά πάσα στιγμή να βγάζω προς τα έξω που βρίσκομαι και τι κάνω και δεν χρειάζεται και να φτάσουμε γιατί αν έμενα δεν μου πηγαίνει δεν θα το κάνω και δεν το συζητάω αυτό.

Μέσα από επιτυχημένες δουλειές που έχετε κάνει, έχετε γνωρίσει μία ανοδική πορεία σε δημοσιότητα. Τι σημαίνει για εσάς επιτυχία και πώς βιώνετε αυτή την δημοσιότητα;

Η δημοσιότητα όταν αποφασίζεις να κάνεις αυτή τη δουλειά είναι ένα φυσικό επακόλουθο, ξέρεις ότι θα ‘ρθει. Στην γενιά που τελείωσα εγώ εμείς δεν σκεφτόμασταν καθόλου αυτό το πράγμα δηλαδή τώρα τα παιδιά μπαίνουν στη σχολή έχοντας υπόψη τους ότι θα βγουν στην τηλεόραση και ότι θα γίνουν διάσημοι, εμάς δεν υπήρχε καν αυτό στο μυαλό μας. Εμάς στο Κρατικό απαγορευόταν να συμμετέχουμε ως κομπάρσοι σε θεατρικά ή ταινίες γιατί αυτή ήταν η άποψη του διευθυντή μας στο Κρατικό Βορείου Ελλάδος, ότι πρέπει να τελειώσεις και μετά να εκτεθείς. Σήμερα είναι πολύ διαφορετικά τα πράγματα, εγώ έχω πάρει πολύ νορμάλ αυτή τη δημοσιότητα την οποία θεωρώ αποτέλεσμα της δουλειάς μου γι αυτό κι εγώ προσπαθούσα να μην απασχολώ τα περιοδικά με την προσωπική μου ζωή, φυσικά όμως υπάρχουν και κάποιοι δημοσιογράφοι που θα σε εκθέσουν. Εμένα πάντα στόχος μου ήταν να απασχολώ για τι δουλεία μου και πάντα δίνω συνεντεύξεις όταν έχω κάτι να πω και έχω μια δουλειά, δεν βγαίνω να μιλήσω έτσι για να μιλήσω.

Τα δημοσίευμα είτε αρνητικά είτε θετικά αλλά και αυτά που ασχολούνται με την προσωπική σας ζωή, σας ενοχλούν;

Δεν με ενοχλούσαν πάντα γιατί έχω οχυρωθεί κι εγώ και η οικογένεια μου και το κοντινό μου περιβάλλον αλλά κάποιες φορές  ξεχειλίζει το ποτήρι και έρχεται η στιγμή που μπορεί να σε ενοχλήσει κάτι, όπως και τώρα τελευταία που κυκλοφορεί κάτι που με έχει ενοχλήσει και ήταν και η πρώτη φορά που αποφάσισα να κουνηθώ νομικά γιατί λες 1-2-3 κάποια στιγμή πρέπει να μιλήσεις γιατί μάλλον επειδή δεν κουνούμε νομικά γι αυτό συνεχίζουν και μου κάνουν αυτή το «πόλεμο» γιατί δεν είναι πόλεμος γιατί δεν το κάνουν με κακό τι δουλειά τους κάνουνε κι αυτοί απλά λίγο λάθος (γελάει).

Μετά το χωρισμό σας με το Χρήστο Φερεντινο ποια είναι τώρα η μεταξύ σας σχέση;

Έχουμε πάρα πολύ ωραία σχέση, ήμαστε πάρα πολύ αγαπημένοι, ήμαστε κοντά στα παιδιά μας, ήμαστε κοντά ο ένας στον άλλον. Πολύ υγιείς κατάσταση.

Επειδή στην μέση υπάρχουν και παιδιά τα δημοσιεύματα πως τα διαχειριστήκατε;

Τα δημοσιεύματα επειδή ήμαστε οχυρωμένοι και τα παιδιά μου ξέρουν πολύ καλά τι γίνετε μέσα στο σπίτι και οι κοντινοί μας άνθρωποι επειδή υπάρχουν και γονείς και συγγενείς, τα αντιμετωπίζουμε αδιαφορώντας ή γελώντας.

Θα κάνατε έναν δεύτερο γάμο;

Αυτή τι στιγμή όχι βέβαια. Γενικώς εγώ δεν είμαι του γάμου και ο πρώτος γάμος έγινε επειδή υπήρχαν τα παιδιά και οι γονείς γιατί δεν είμαι «α θέλω να βάλω το νυφικό και να πάω στην εκκλησία». Το να συνυπάρξω με έναν άνθρωπο μπορεί να μου συμβεί αλλά ο γάμος σαν γάμος δεν μου λέει κάτι.

Στο «Θα βρεις το δάσκαλο σου» όπου παίζατε στον Ant1 και κάνατε την Μάγδα, είχατε ένα ρόλο ποιο σνομπ και κάνατε την κακιά και επειδή η σειρά τότε είχε μεγάλη επιτυχία πως ήταν η αντίδραση του κόσμου απέναντι σας;

Εννοείτε υπήρχε αντιμετώπιση από τον κόσμο. Πήγαινα να πάρω τσιγάρα, έμπαινα στο οπτικό πεδίο του περιπτερά και τρόμαζε μέχρι να χαμογελάσω, μετά γελούσε και μου έλεγε «α δεν είσαι τόσο κακιά τελικά», με έπιανε κόσμος στο δρόμο και μου έλεγε «θα τα πούμε όλα στον Ποντική» στην αρχή εγώ δεν καταλάβαινα γιατί θυμάμαι ήταν η πρώτη φορά που με έπιασε κάποιος και δούλευα τότε στο θέατρο Τζένη Καρέζη και με πιάνει και μου λέει «θα τα πω όλα» και άρχιζε να μου κάνει μια επίθεση και να της λέω «κανείς κάποιο λάθος δεν είμαι εγώ» και να μου λέει «εσύ δεν είσαι η Μάγδα» και μέχρι εγώ να καταλάβω γιατί ήταν η αρχές του σίριαλ είδα και έπαθα. Ο κόσμος ταυτίζετε με το ρόλο και μετά όμως που με γνώριζαν όλοι μου έλεγαν « πω πω, πόσο συμπαθητική είσαι από κοντά και τελικά δεν είσαι κακιά» γιατί ήταν και παρά ήταν κακιά αυτή η Μάγδα, αφού ερχόντουσαν τα σενάρια και έλεγα στην σεναριογράφο «μα καλά υπάρχει τόσο κακός άνθρωπος» είναι απίστευτο (γελάει).

Βλέπετε τον εαυτό σας στις επαναλήψεις, πως νιώθετε και από αυτές έχετε οικονομικές απολαβές;

Υπάρχει ο ΔΙΟΝΥΣΟΣ που αγωνίζεται για τα δικαιώματα μας για τις επαναλήψεις. Στις επαναλήψεις αλλά ούτε στην κανονική προβολή βλέπω τον εαυτό μου. Όταν παίζει ένα σίριαλ θα δω ένα δυο επεισόδια ίσα για να καταλάβω τι γίνεται, πως παίζουν οι συνάδελφοι και ποιο είναι το αποτέλεσμα για να ξέρω τι γίνετε αλλά όχι δεν κάθομαι να μ δω.

Σκηνή από το” Θα βρεις το Δάσκαλο σου”

Παρόλα αυτά υπάρχει μια οικονομική κρίση στην τηλεόραση όμως γίνονται παραγωγές ακόμα αλλά υπάρχουν ηθοποιοί που δεν πληρώνονται για την συμμετοχή του σε κάποια σήριαλ. Ποια είναι η γνώμη σας;

Είναι η νέα συνθήκη πραγμάτων η Ελλάδα της Κρίσης, δεν είναι κρίση είναι μια συνθήκη και δεν είναι μόνο στο δικό μας επάγγελμα είναι και σε αλλά απλά ο ηθοποιός έχει την ανάγκη να εκφραστεί γιατί ηθοποιός δεν λέγεσαι με το να κάθεσαι σπίτι σου, πρέπει όπως δήποτε να παίζεις, να αισθάνεσαι δημιουργικός ούτε λέγεσαι ηθοποιός εάν δεν έρθεις στο θέατρο να παίξεις και να πάρεις το χειροκρότημα σου και να σε δει ο κόσμος. Οπότε την καταλαβαίνω αυτή την ανάγκη που μπορούμε να δουλεύουμε και χωρίς απολαβές ή να ρίχνουμε πολύ νερό στο κρασί μας αλλά αυτή είναι η νέα κατάσταση στην Ελλάδα και δεν είναι μόνο η κρίση στο δικό μας επάγγελμα απλά εμείς ήμαστε πάρα πολλοί, υπάρχουν ιδιωτικές σχολές, έχει καταργηθεί η άδεια εξάσκησης επαγγέλματος οπότε ο κάθε ένας μπορεί να πάει να πληρώσει να μπει σε μια ιδιωτική σχολή να γίνει ηθοποιός και μετά να μπει και αυτός στον ανταγωνισμό που υπάρχει.  

Η Σοφία έχει απωθημένα; Πράγματα στην ζωή της που θα ήθελε να κάνει και δεν τα έχει κάνει;

Αν με ρωτούσες πριν μια πενταετία θα σου έλεγα ναι, τελικά όμως κατάλαβα ότι δεν έχω απωθημένα γιατί τώρα είναι η ώρα που μπορώ να τα κάνω όλα. Πράγματα που νόμιζα ότι δεν τα έχω κάνει δεν ήταν η ώρα τους γι αυτό δεν τα έχω κάνει, δεν έχω τίποτα σε απωθημένο γιατί μπορώ και τώρα να τα κάνω. Ότι θελήσω να το κάνω είναι η ζωή μπροστά μου και μπορώ να το κάνω.

Ποιο θεωρείτε το μεγαλύτερο ελάττωμα και προτέρημα σας;

Προτέρημα θεωρώ το ότι είμαι δίκαιη και το ελάττωμα μου θεωρώ ότι είναι ο εγωισμός μου και το ότι αντιδρώ παράξενα κάτω από πίεση γι αυτό θέλω να παίρνω και πέντε λεπτά πριν αντιδράσω για το ότι δήποτε γιατί όταν πιεστώ δεν αντιδρώ σωστά. 

Τι εκτιμάτε περισσότερο στους ανθρώπους γύρω σας; Από την άλλη, τι είναι αυτό που θα σας απωθούσε πολύ σε έναν άνθρωπο;

Δεν μπορώ την αγένεια στους ανθρώπους και είμαι ρατσιστίρια με την βλακία γενικός αλλά η αγένεια με ενοχλεί παρά πολύ και αντίθετα στους ανθρώπους μου αρέσει η ευγένεια και η καλοσύνη.

Τι αρέσει στην Σοφία να κάνει στον ελεύθερο χρόνο της για να χαλαρώσει;

Ελεύθερος χρόνος δεν υπάρχει και όταν υπάρχει μου αρέσει να βλέπω σειρές και να κάνω γυμναστική.

Επαγγελματικά και τηλεοπτικά ποιο πολύ θα σας δούμε κάπου-έχουμε να περιμένουμε κάτι από εσάς;

Τηλεοπτικά ήταν να κάνω ένα σίριαλ με τον Ανδρέα Γεωργίου το οποίο δεν αγοράστηκε τελικά γιατί αγόρασαν τα 2 από τα 3 που είχε φτιάξει, δεν ξέρω αν αυτό θα γίνει του χρόνου είμαι δηλαδή σε αυτό το καστ. Σε αυτή τη φάση η τηλεόραση δεν με ενδιαφέρει με την έννοια γιατί θέλω να είναι κάτι που θα μου αρέσει, στον Γεωργίου το σίριαλ που είπα ναι και ήμουν σε αυτή τη δουλειά ήταν γιατί αυτή η δουλειά με ιντριγκαρε και μου άρεσε αυτό που ήταν να κάνω. Θα ήθελα να είναι κάτι ανάλογο και να μου αρέσει για να πω ναι.

Ελπίζω να έχουμε στο μέλλον κάτι να περιμένουμε αλλά προς το παρών ήμαστε δω στο θέατρο Χυτήριο με την παράσταση Πετάει-Πετάει να βγάλουμε τη σεζόν, να ήμαστε καλά και βλέπουμε για άλλες θεατρικές δουλειές.

Η δημοσιογράφος του site μας Πόπη Γιαννικάκη με την Σοφία Παυλίδου

Ευχαριστούμε την Σοφία Παυλίδου για τον χρόνο που μας αφιέρωσε!