Σάλος με τις δηλώσεις Καρανίκα για Μενεγάκη

Σάλος με τις δηλώσεις Καρανίκα για Μενεγάκη

Από την Πέμπτη που δημοσιεύτηκαν οι δηλώσεις του Νίκου Καρανίκα για την Ελένη Μενεγάκη έχει ξεσπάσει σάλος, με όσα ανέφερε ο ειδικός σύμβουλος του πρωθυπουργού, ανάμεσα σε άλλα τοποθετήθηκε για το λόγο που εξακολουθεί η παρουσιάστρια να βρίσκεται στην κορυφή όλα αυτά τα χρόνια, αναφέροντας: «Είναι όμορφη, ευγενική, διακριτική, δεν κουτσομπολεύει και δεν προσβάλλει ποτέ κανέναν άνθρωπο». Εκτός αυτού την χαρακτήρισε ως «στρατηγό», ενώ εξέφρασε -και πάλι- τον θαυμασμό του και επεσήμανε πως: «Παίρνει τόσα λεφτά γιατί δεν προκαλεί».

Μετά τη δημοσίευση των δηλώσεων του στο περιοδικό DownTown, ο Νίκος Καρανίκας φρόντισε με επίσημη ανακοίνωσή του, να διαψεύσει λέγοντας πως δεν έδωσε ποτέ συνέντευξη στο περιοδικό λέγοντα:

«Το περιοδικό θεώρησε επαγγελματικό να δημοσιεύσει ως “συνέντευξη” μια συζήτηση για την οποία είχα εξαρχής και με απόλυτη σαφήνεια ξεκαθαρίσει ότι είναι ιδιωτική. Επειδή αυτό είναι εκτός από αντιδεοντολογικό είναι και παράνομο, έχω ήδη ενημερώσει το περιοδικό αλλά και την συντάκτρια ότι σκοπεύω να κινηθώ δικαστικά. Αρκετά με τον κανιβαλισμό».

Το περιοδικό πήρε θέση εκδίδοντας επίσημη ανακοίνωση.

Αναλυτικά αναφέρουν:

«Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τον ειδικό σύμβουλο του πρωθυπουργού, κύριο Νίκο Καρανίκα, ότι όταν ένας δημοσιογράφος τηλεφωνεί σ ένα δημόσιο πρόσωπο αναφέροντας από την πρώτη στιγμή την δημοσιογραφική του ιδιότητα, το όνομα του και τον λόγο του τηλεφωνήματος και στη συνέχεια του θέτει ερωτήσεις, τότε οι απαντήσεις του δημοσίου προσώπου είναι σαφέστατα δημοσιογραφικά αξιοποιήσιμες, εκτός κι αν διευκρινίσει από την αρχή ότι πρόκειται για μια συζήτηση off the record.

Ο κύριος Καρανίκας γνώριζε πολύ καλά ότι οι απόψεις του για την Ελένη Μενεγάκη θα δημοσιευτούν στο περιοδικό Down Τown στο πλαίσιο ενός αφιερώματος για την παρουσιάστρια, μαζί με τις απόψεις επικοινωνιολόγων, συγγραφέων και δημοσιογράφων. Μάλιστα μας ζήτησε να μην αναφέρουμε όλα όσα είπε, πράγμα που θα ήταν έτσι κι αλλιώς αδύνατο, αφού η συνέντευξη με την δημοσιογράφο διήρκησε περισσότερα από 40 λεπτά.

Λυπούμαστε πολύ που η αγάπη του κυρίου Καρανίκα για την Ελένη Μενεγάκη του δημιούργησε πρόβλημα και πίεση – όπως χαρακτηριστικά μας είπε- “από τη συλλογικότητα του και την κυβέρνηση στην οποία ανήκει”, αλλά έτσι είναι η αγάπη, θέλει θυσίες.

Θα χαρούμε πολύ να τον συναντήσουμε σε μια δικαστική αίθουσα. Εκεί θα μπορέσουμε να συζητήσουμε ίσως και τις απόψεις του για άλλες παρουσιάστριες, όπως η κυρία Στεφανίδου, η κυρία Τσαπανίδου και η κυρία Κοσιώνη, τις οποίες δεν δημοσιεύσαμε στη συγκεκριμένο συνέντευξη.

Στον επίλογο της ανακοίνωσης του με τη φράση “φτάνει πια ο κανιβαλισμός” απαντάμε “φτάνει πια η σαχλαμάρα”».

Η διευθύντρια του περιοδικού, Νάνσυ Ζαμπέτογλου, ανάρτησε τη συγκεκριμένη ανακοίνωση μάλιστα και στο προσωπικό της λογαριασμό στο facebook.