Σάλος με την δήλωση του Matt Damon

Σάλος με την δήλωση του Matt Damon

Έντονες αντιδράσεις πυροδότησε το σχόλιο του Matt Damon για τις καταγγελίες περί σεξουαλικών παρενοχλήσεων και βιασμών στο Hollywood, οι οποίες εδώ και αρκετούς μήνες ταλανίζουν την κινηματογραφική βιομηχανία.

Σε συνέντευξή του, στο κανάλι ABC, ο ηθοποιός κλήθηκε να σχολιάσει τις καταγγελίες, υπό το πρίσμα του ότι είναι πατέρας τεσσάρων κοριτσιών.

«Θεωρώ θαυμάσιο το γεγονός ότι υπάρχουν γυναίκες που νιώθουν δυνατές να πουν την ιστορία τους και είναι απαραίτητο… Πιστεύω, όμως, ότι υπάρχει ένα φάσμα συμπεριφορών, σωστά; Και θα πρέπει να τα διαχωρίσουμε. Ξέρετε, υπάρχει διαφορά μεταξύ του να ακουμπάς τον κωλ@ κάποιου και του βιασμού, ή της αποπλάνησης ανηλίκου. Και οι δύο αυτές συμπεριφορές χρειάζεται να αντιμετωπιστούν και να εξαφανιστούν, δεν χωρά συζήτηση σε αυτό, αλλά δεν θα πρέπει να συγχέονται, σωστά;», απάντησε ο Damon. «Ζούμε σε αυτήν την κουλτούρα της οργής και θα έπρεπε και αυτό να το διορθώσουμε αρκετά με κάτι του τύπου “για ένα λεπτό. Κανείς μας δεν ήρθε στη ζωή τέλειος!”… Η έννοια της προσωπικής ευθύνης είναι το σημαντικότερο από οτιδήποτε άλλο που πρέπει να μάθει κανείς πριν βγει στην κοινωνία», συμπλήρωσε.

Οι δηλώσεις προκάλεσαν αντιδράσεις στα social media, ενώ δεν έλειψαν τα «πυρά» από ηθοποιούς. Μάλιστα, η Alyssa Milano έστειλε αλλεπάλληλα tweets προς τον συνάδελφό της, τονίζοντας του πως οι γυναίκες που έχουν κάνει καταγγελίες δεν μίλησαν επειδή κάποιος τους έπιασε τον κωλ@ και, φανερά ειρωνικά, κατέληξε: «η σεξουαλική παρενόχληση, η ανάρμοστη συμπεριφορά, η επίθεση και η βία αποτελούν μια κοινωνική αρρώστια και τώρα προσπαθούμε να αφαιρέσουμε τον όγκο χωρίς αναισθησία. Σε παρακαλώ στείλε λουλούδια!».