Ρούλα Κορομηλά: «Κάνετε ρεζίλι έναν ολόκληρο λαό Ντρέπομαι ειλικρινά»

Ρούλα Κορομηλά: «Κάνετε ρεζίλι έναν ολόκληρο λαό Ντρέπομαι ειλικρινά»

Η απόφαση από εκπροσώπους συλλόγων γονέων και κηδεμόνων του Ωραιοκάστρου, να αρνηθούν την ένταξη των προσφυγόπουλων σε σχολεία της περιοχής έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις. Οι γονείς προέβαλαν ως αιτία αντίδρασης την ανησυχία για την μετάδοση ασθενειών και μάλιστα απείλησαν με κατάληψη, αν ενταχθούν προσφυγόπουλα στο σχολείο.

Η στάση αυτή προκάλεσε αντιδράσεις με πολλούς να κάνουν λόγο για ρατσιστική και ξενοφοβική απόφαση. Η Ρούλα Κορομηλά πήρε θέση δημόσια για το συμβάν και έγινε έξαλλη.

Χαρακτηριστικά έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagramκαι «Ποιος σας είπε εκεί στο Ωραιόκαστρο, πως τα φτωχά και ταλαιπωρημένα παιδιά δεν έχουν δικαίωμα στη μόρφωση; Ποιος σας εξουσιοδότησε να κάνετε ρεζίλι έναν ολόκληρο λαό με τις απάνθρωπες συμπεριφορές σας; Μα κατηγοριοποιείτε τα αθώα παιδιά; Τι διαφορετικό έχουν τα δικά σας παιδιά από αυτά; Που είναι η αγάπη και η αλληλεγγύη; Τι φταίνε να μικρά παιδάκια να εισπράττουν απόρριψη και εχθρικό περιβάλλον και ειδικά από γονείς; Ντροπή! Ντροπή! Ντροπή! Ένα θα σας πω, το νου σας γιατί τίποτα δεν είναι δεδομένο. Κρίμα. Κρίμα.».

Λυπάμαι ! Ντρέπομαι ειλικρινά !

A post shared by Roula Koromila (@roulakoromila) on