Ρούλας Κορομηλα: Το αινιγματικό post της για τη μητρότητα

Ρούλας Κορομηλα: Το αινιγματικό post της για τη μητρότητα

Η Ρούλα Κορομηλά ανέβασε ένα status στα social media, σχετικό με την μητρότητα και το γεγονός πως ορισμένες γυναίκες δεν καταφέρνουν να αποκτήσουν παιδί.

Χαρακτηριστικα έγραψε: «”Κάποιες φορές, για λόγους που αγνοούμε , απλώς δεν συμβαίνει ν αποκτήσεις παιδί, να καταφέρεις να γίνεις ΜΗΤΕΡΑ, όσο κ αν προσπάθησες η προσπαθείς ,οσο κ αν το θέλεις… ” Αυτό προς το παρόν!!!».

Η ανάρτηση αυτή προκάλεσε άφθονα σχόλια, καθώς η παρουσιάστρια έχει αναγκαστεί στο παρελθόν να τοποθετηθεί σχετικά με το εν λόγω θέμα.

Η αλήθεια είναι πως η συγκεκριμένη φράση, βρίσκεται στο βιβλίο που έγραψε η υπουργός Σκωτίας, Nicola Sturgeon η οποία κατά το παρελθόν έχει δεχτεί άκομψα σχόλια εξαιτίας του ότι είναι άτεκνη.

Η Sturgeon αποφάσισε να σπάσει τα ταμπού και να μιλήσει ανοιχτά για όλα όσα έζησε στο παρελθόν, για τις αποβολές, τις δυσκολίες να αποκτήσει μια γυναίκα παιδί αλλά και την ψυχική βία που μπορεί να δεχτεί, θέματα που μέχρι σήμερα καμία γυναίκα δεν τόλμησε να αγγίξει.

Στις 4 Σεπτεμβίου, είδαν το φως της δημοσιότητας αποσπάσματα από το βιβλίο της που η πολιτικός μίλησε ανοιχτά για την αποβολή που είχε σε ηλικία σαράντα ετών.

Όπως σημείωσε η ίδια στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter, ανεβάζοντας φωτογραφία με το απόσπασμα: «Οι λόγοι που το έκανα γνωστό (καθόλου εύκολη απόφαση) είναι εδώ. Επίσης ελπίζω να καταρρίψω το “ταμπού” της αποβολής».

Ρούλα Κορομηλά, με αφορμή αυτή την παρουσίαση και τα δικά της βιώματα θέλησε να αναπαράγη τη φράση και να μεταφέρει το μήνυμα στους διαδικτυακούς της φίλους. Στο τέλος, η παρουσιάστρια έγραψε «Αυτό προς το παρόν» αφήνοντας να εννοηθεί πως έπεται συνέχεια είτε άλλων παρόμοιων μηνυμάτων είτε κάποιας δικιάς της εξομολόγησης.

Η Ρούλα Κορομηλά είναι πρωτοπόρος και δεν φοβάται, όπως έχει δηλώσει και στο παρελθόν, να ξεκινήσει εκστρατεία και να βρεθεί στο πλευρό γυναικών που χρειάζονται βοήθεια και ψυχολογική υποστήριξη.