Ρένια Λουιζίδου: «Στο Καφέ της Χαράς ήμουν η τρίτη επιλογή! Πρώτα πρότειναν στην…»

Ρένια Λουιζίδου: «Στο Καφέ της Χαράς ήμουν η τρίτη επιλογή! Πρώτα πρότειναν στην…»

Η Ρένια Λουιζίδου σε συνέντευξη της που παραχώρησε στο bovari, αποκάλυψε πως είναι γουρλού. Δε το λέει η ίδια αλλά όσοι την συναναστρέφονται. Η καλή τύχη δεν αφορά μόνο στο φιλικό της περιβάλλον αλλά και στα επαγγελματικά της αφού οι επιλογές της και τα σίριαλ που πρωταγωνιστεί κάνουν επιτυχία και αποτελούν διαχρονική αξία για τα κανάλια.

«Με λένε και γουρλού. Δεν ξέρω. Έτυχε οι “Απαράδεκτοι”, το “Και οι παντρεμένοι έχουν ψυχή”, το “Καφέ της Χαράς» και τώρα “Tο Σόι μας”, να κάνουν επιτυχία. Ίσως λειτουργεί και το ένστικτό μου στις επιλογές που κάνω. Εχω πει “όχι” σε άλλα για να πω “ναι” σ΄αυτά που έκανα», ανέφερε σε συνέντευξη της που παραχώρησε στο bovari.

Η ηθοποιός μεταξύ άλλων αποκάλυψε πως ο ρόλος της στο «Καφέ της Χαράς» προέκυψε μετά από δυο απορρίψεις άλλων ηθοποιών. Η Χαρά του «Καφέ της Χαράς» πήρε σάρκα και οστά όπως τη γνωρίσαμε εμείς εξαιτίας του χαρακτήρα της Ρένιας Λουιζίδου:

«Στο “Καφέ της Χαράς” ήμουν η τρίτη επιλογή: Πρώτα πρότειναν στην Δήμητρα Ματσούκα και μετά στην Κατερίνα Λέχου. Στην αρχή είχαν σκεφτεί λίγο πιο σέξι το κορίτσι αυτό, σαν την Εριν Μπρόκοβιτς, που της κόβει το μυαλό αλλά είναι και juicy. Μετά στην Κατερίνα Λέχου, για να είναι μια πιο κλασάτη Αθηναία. Όταν ανέλαβα εγώ το προσάρμοσαν σε μια πιο μοντέρα γυναίκα, λίγο πιο τσαμπουκάς», είπε η Ρένια.

Η Ρένια Λουιζίδου εξήγησε και τους λόγους που δέχεται ένα ρόλο και μια συνεργασία. Για την ηθοποιό έχουν τεράστια σημασία οι άνθρωποι:

«Στους “Παντρεμένους” πήγα για τον Αντώνη Καφετζόπουλο. Σαν έφηβη και φοιτήτρια μου άρεσε πολύ, ήταν η εποχή της “Ρεβάνς”, της “Αστροφεγγιάς” και ήθελα πολύ να παίξω μαζί του. Στο “Καφέ της Χαράς”, επειδή δεν ήμουν η πρώτη επιλογή, όταν μου το πρότεινε ο Χάρης ήταν κλεισμένοι όλοι και μου φάνηκε τέλειο όλο αυτό. Κάτι υπάρχει κάθε φορά μέσα μου που με πάει από εδώ ή από εκεί. Στο “Σόι μας” πήγα για την Μίρκα. Έχουμε μια ζεστή προσωπική σχέση εδώ και πολλά χρόνια.

Η Μίρκα ήταν ο πρώτος άνθρωπος για μένα στον χώρο, όταν κατέβηκα από την Θεσσαλονίκη να δουλέψω στην Αθήνα. Ηταν πρωταγωνίστρια, με πήρε κάτω από την φτερούγα της, μου έδειξε τα κατατατόπια στο αντικείμενο και στο γύρω από το αντικείμενο, μου είπε πως διαχειριζόμαστε τα πράγματα. Ηταν στο Παρκ η επιθεώρηση “O Χορός του Οζαλόγγου”, καλοκαίρι του ΄88. Από τότε αναπτύξαμε μια σχέση. Και μόνο που υπήρχε η Μίρκα στο “Σόι”, μου έφτανε….».