Ρένα Μόρφη: «Βλέπω γυναίκες που μοιάζουν σαν να έχουν τον ίδιο πατέρα»

Ρένα Μόρφη: «Βλέπω γυναίκες που μοιάζουν σαν να έχουν τον ίδιο πατέρα»

Συνέντευξη στο περιοδικό «Marie Claire», παραχώρησε η Ρένα Μόρφη.

Η τραγουδίστρια μεταξύ άλλων μίλησε για το ξεκίνημα της καριέρας της, για τη σχέση της με τη μόδα αλλά και για τις γυναίκες στα social media.

Ο τρόπος που ντύνεσαι τι λέει για σένα;

Είμαι πολύ ο εαυτός μου πάνω στη σκηνή. Δεν ακολουθώ τη μόδα. Με ενδιαφέρει η αισθητική και η κομψότητα. Θεωρώ ότι αυτό που σε εκφράζει στ’ αλήθεια, αυτό που τονίζει την προσωπικότητα και τη θηλυκότητα σου, δεν μπορεί να ορίζεται από άλλους. Από αυτή την άποψη η μόδα είναι παγίδα. Είναι πολύ σημαντικό να βρίσκει κάθε γυναίκα τον εαυτό της. Και δεν μιλάω μόνο για τη μόδα. Βλέπω στα social τις γυναίκες να σαμποτάρουν τον εαυτό τους.

Κάνουν το λάθος, κι εγώ μαζί τους καμιά φορά, να θέλουν να μπουν σε ένα καλούπι που δεν είναι το δικό τους. Αυτό μπορεί να τις κάνει δυστυχισμένες. Γίνεται μία μαζική παραγωγή ενός στυλ ομορφιάς μέσα από πλαστικές επεμβάσεις. Βλέπω γυναίκες γύρω μου που μοιάζουν σαν να έχουν τον ίδιο πατέρα, που δεν έχουν κόκαλο στη μύτη κι αναρωτιέμαι πώς να ήταν πριν… Θα έπρεπε να βρεις ποιο είναι το καλούπι σου και να γίνεις τέλειος μέσα σε αυτό.

Τι σε βοηθάει να βρεις το δικό σου;

Η αγάπη της οικογένειας μου, η πίστη στον εαυτό μου. Είναι τεράστια φιλοσοφική συζήτηση τι είναι τέλειο για τον καθένα. Το κυνηγάς, αλλά αν νομίζεις ότι το έφτασες, έχασες το παιχνίδι.

Σε απασχολεί αυτό το κυνήγι πάντως.

Θέλω να είμαι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου. Από πολύ μικρή με απασχολούσε το πώς θα γίνω καλύτερη, ήθελα να βελτιώνομαι συνεχώς πάνω στη σκηνή, ερμηνευτικά και σαν παρουσία. Εννοείται ότι το μοναδικό πράγμα που χρειάζεται να κάνει ένας άνθρωπος νια να είναι ευτυχισμένος και αυτός και οι άλλοι γύρω του είναι να δουλέψει με τον εαυτό του.