Πώς θα γίνει ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες

Πώς θα γίνει ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες

Στις  30 Αυγούστου, στις 9 το πρωί η αρμόδια επιτροπή της γενικής γραμματείας θα σημάνει την εκκίνηση της πλειοδοτικής διαδικασίας για τις τηλεοπτικές άδειες.

Πριν από αυτό, οι πολυπληθείς αντιπροσωπείες των υποψηφίων για κάθε  μια από τις 4 πολυπόθητες τηλεοπτικές άδειες, θα πρέπει να έχουν φτάσει από νωρίς το πρωί για να περάσει από έλεγχο ώστε οι αντιπρόσωποι να αφήσουν όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές και τα κινητά τηλέφωνα, συσκευές καταγραφής και κάμερες. 

Στην συνέχεια, θα πάρουν έγχρωμα καρτελάκια διαφορετικού χρώματος και φακέλους για να ξεχωρίζουν σε ποια αντιπροσωπεία ανήκει ο καθένας. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η ειδική επιτροπή θα είναι στην στην κεντρική μεγάλη αίθουσα και εκεί θα είναι και οι εκπρόσωποι των 9 υποψηφίων.

Στις 09.00 ακριβώς, ο πρόεδρος της επιτροπής θα σημάνει την έναρξη της διαδικασίας. Θα ανακοινώσει το πρώτο “χτύπημα” (μπιντάρισμα όπως το λένε) με ποσό εκκίνησης τις 500.000 ευρώ.

Αναλυτικότερα η διαδικασία σύμφωνα με ρεπορτάζ από Τα Νεα θα διενεργηθεί ως εξής:

  • Ο εκπρόσωπος κάθε υποψηφίου, με χαρτί σε σφραγισμένο έγχρωμο φάκελο θα ζητεί από τον επικεφαλής της αντιπροσωπείας που θα είναι απομονωμένος σε πτέρυγα ορόφου να τον ενημερώσει για την επόμενη πλειοδοτική κίνηση.
  • Τον φάκελο αυτό, θα παίρνει αστυνομικός ο οποίος θα τον παραδίδει στα χέρια του εντολέα.
  • Ο εντολέας θα σκέφτεται, θα αποφασίζει, θα σημειώνει την εντολή υπογεγραμμένη θα τη βάζει σε νέο φάκελο ο οποίος σφραγισμένος και μονογραμμένος θα παραδίδεται στον αστυνομικό. Αυτός θα πηγαίνει τον φάκελο στον εντολοδόχο.
  • Ο εκπρόσωπος θα ξεσφραγίζει τον φάκελο θα διαβάζει την εντολή και θα την πληκτρολογεί στον υπολογιστή. Πριν όμως την καταχωρήσει θα σημειώνει την εντολή σε επίσημο έντυπο της ΓΓΕΕ θα την βάζει σε φάκελο και την στιγμή που θα πατά Enter στον υπολογιστή του θα δίνει την έγγραφη εντολή στον αστυνομικό για να την παραδώσει στην ειδική επιτροπή.

Πηγή: Fortunegreece.com