Πυρκαγιά στον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας των Παρισίων: Εκκενώθηκε το Île de la Cité

Πυρκαγιά στον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας των Παρισίων: Εκκενώθηκε το Île de la Cité

Σε εξέλιξη μεγάλη πυρκαγιά στον διάσημο ναό της Παναγίας των Παρισίων.

Ο υφυπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας έκανε γνωστό πριν από λίγο πως δεν υπάρχουν τραυματισμοί ή θάνατοι από την μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα το απόγευμα στην Παναγία των Παρισίων.

Η επιχείρηση της πυροσβεστικής για την κατάσβεση της πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη ενώ εκπρόσωπος του δήμου ανέφερε μέσω του Twitter ότι η περιοχή του Île de la Cité, της νησίδας τον Σηκουάνα, εκκενώνεται.

Το διάσημο βέλος, όπου υπάρχει το καμπαναριό της διάσημης μεσαιωνικής εκκλησίας κατέρρευσε.

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, η τεράστια πυρκαγιά ίσως συνδέεται με τις εργασίες συντήρησης που γίνονταν στο κτίριο ενώ, σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι France 2, η αστυνομία την θεωρεί «ατύχημα».

Η Παναγία των Παρισίων, γνωστή και ως Νοτρ Νταμ ντε Παρί – στη νησίδα Σιτε ιλ ντε λα Σιτέ του ποταμού Σηκουάνα, στο κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας – άρχισε να χτίζεται το 1163 και αποπερατώθηκε περί τα μέσα του 13ου αιώνα.

Στις 2 Δεκεμβρίου 1804 στον Ναό αυτό στέφθηκε Αυτοκράτορας ο Ναπολέων Α΄ Βοναπάρτης ενώ, με κέντρο δράσης την εκκλησία, ο Βικτόρ Ουγκώ έγραψε το κλασσικό πλέον μυθιστόρημα με το τίτλο «Η Παναγία των Παρισίων».

Πηγή: www.lifo.gr