Πρώτο Βραβείο Ντοκιμαντέρ στο Γυμνάσιο Αλικιανού

Πρώτο Βραβείο Ντοκιμαντέρ στο Γυμνάσιο Αλικιανού

Μια σπουδαία διάκριση για το Γυμνάσιο Αλικιανού, στο πλαίσιο των πολιτιστικών δραστηριοτήτων που αναπτύσσει-   καθώς απέσπασε το πρώτο βραβείο Ντοκιμαντέρ στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους: « FILMMAKERS 2017 – ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΝ».

Το πρώτο Βραβείο Ντοκιμαντέρ απονεμήθηκε στο Γυμνάσιο Αλικιανού για το ντοκιμαντέρ ”Η δική μου μέρα” (Έτος παραγωγής 2016).

Η ιστορία αφηγείται τη μέρα του Αντώνη που δεν είναι ίδια με αυτή των άλλων παιδιών. Ο μικρός μαθητής της α΄ γυμνασίου ξετυλίγει μπροστά στα μάτια μας την καθημερινότητα και τη ζωή του, μία ζωή που μοιράζεται ανάμεσα στις υποχρεώσεις του σχολείου από τη μια και τις απαιτήσεις της βιοπάλης από την άλλη, στα χωράφια και τα ζώα, μαζί με την οικογένειά του.

«Εγώ έχω μάθει από τα 8 χρονώ μου να έχω πρόγραμμα, ότι και στο σχολείο πρέπει να το διαβάσω αυτό το πράγμα, γιατί μετά θα είναι πιο δύσκολα, και στα ζώα που πάω πρέπει να τα ταϊσω, και στην ώρα τους, γιατί μετά αλλιώς θα πεθάνουν…»

Τα λόγια του και η απλότητά του μας χαρίζουν ένα μάθημα πραγματικής ζωής, ανθρωπιάς και αξιοπρέπειας και μας θυμίζουν την ομορφιά της παιδικής αθωότητας και την ελπίδα για το αύριο που έρχεται!

Το ντοκιμαντέρ δημιουργήθηκε από ομάδα μαθητών, γονέων και εκπαιδευτκών την οποία αποτελούν:
Οι Μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου
Αντώνης Κουτουλάκης
Χριστίνα Δρίτσα, Μυρτώ Λαγουδάκη
Γιωργία Λαγουδάκη, Μαρία Βουράκη
και Σοφία Καζαλάκη

και οι καθηγήτριες:
Δήμητρα Λάμπου, Αργυρώ Τζαγκαράκη

Θεατρική ομάδα:
Ελένη Παναγιωτάκη, Ελευθερία Κυριακάκη,
Κατερίνα Παπανίκου, Μιχάλης Καρφάκης,
Εύα Μπούση, Φαίδρα Γαλανάκη

Υπεύθυνες καθηγήτριες:
Ελπίδα Χελιουδάκη και Αργυρώ Τζαγκαράκη

Κάμερα / camera: Θοδωρής Θωμαδάκης
Μοντάζ /edit : Θοδωρής Θωμαδάκης
Μουσική / music : Λουκία Καρακώστα
Hxoληψία: Θοδωρής Θωμαδάκης
Εναέριες λήψεις: Κώστας Βεργανελάκης

Παραγωγή / Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης στα πλαίσια της δράσης cineΜαθήματα
Σχεδιασμός και Οργάνωση Παραγωγής CR.E.Doc Ματθαίος Φραντζεσκάκης Βοηθός Παραγωγής CR.E.Doc Βίκυ Αρβελάκη

«Το βραβείο ανήκει εξ’ολοκλήρου στις υπεύθυνες καθηγήτριες  Ελπίδα Χελιουδάκη και Αργυρώ Τζαγκαράκη και στον πρωταγωνιστή Αντώνη Κουτουλάκη» ανέφερε ο κινηματογραφιστής Θοδωρής Θωμαδάκης ο οποίος επεσήμανε ότι: «επιβραβεύτηκε η αγάπη με την οποία προσέγγισαν το θέμα τους. Είμαι χαρούμενος που συμμετείχα σε αυτή τη διαδικασία».

Πηγή: haniotika-nea.gr