Πρωταγωνιστές απο το μιούζικαλ «Γοργόνες και Μάγκες» μιλούν αποκλειστικά στο Gpop.gr

Πρωταγωνιστές απο το μιούζικαλ «Γοργόνες και Μάγκες» μιλούν αποκλειστικά στο Gpop.gr

Μέσα σε κλίμα έντονης συγκίνησης έγινε η συνέντευξη τύπου για την παράσταση Γοργόνες και Μάγκες, που για πρώτη φορά ανεβαίνει στο θέατρο, 50 χρόνια μετά την κινηματογραφική της προβολή.

Ένα από τα πιο αγαπημένα μιούζικαλ ανεβαίνει στο σανίδι σε διασκευή και σκηνοθεσία του Γιώργου Βάλαρη και παραγωγό τον Γιώργο Λυκιαρδόπουλο που δίνει το πλήρες ανακαινισμένο θέατρο Broadway.

Συνδυάζοντας την αυθεντική μουσική του Μίμη Πλέσσα και τους στίχους στα τραγούδια του Λευτέρη Παπαδόπουλου, έκλεισαν τον Γιάννη Πλούταρχο να ερμηνεύσει για πρώτη φορά σε θεατρική σκηνή, τα τραγούδια της παράστασης με ζωντανή ορχήστρα υπό τη διεύθυνση του Αντώνη Γούναρη και θίασο τους: Ζέτα Δούκα, Θανάσης Ευθυμιάδης, Μαρία Κορινθίου, Παναγιώτης Πετράκης, Γιώργος Γαλίτης, Αγγελική Λάμπρη, Γιώργος Βάλαρης, Πέτρος Ξεκούκης, Αιμίλιος Ράφτης, Ηρώ Δημητριάδου και ο Τάσος Κωστής. Στο ρόλο της αρχόντισσας η ‘Εφη Παπαθεοδώρου, στο ρόλο του Παναγή, μετά από 50 χρόνια, σε μία εμφάνιση σταθμό ο Γιάννης Βογιατζής και μαζί τους στο τραγούδι η ‘Αρτεμις Ματαφιά πλαισιωμένη από χορευτές και ηθοποιούς.

Το Gpop.gr βρέθηκε στο πολυκατάστημα που έγινε η συνέντευξη τύπου και μίλησαν αποκλειστικά σε αυτό η Έφη Παπαθεοδώρου, ο Θανάσης Ευθημιάδης και ο Γιώργος Γαλίτης για το ρόλο τους και οχι μόνο.

Έφη Παπαθεοδώρου

Εσάς ποιος είναι ο ρόλος σας στο έργο;

Είναι πάρα πολύ δύσκολος ρόλος, ωραίος ρόλος, είμαι η αρχόντισσα του νησιού, που υποστηρίζει το κόσμο, προβλέπει ότι αν ξεπουληθεί ο τόπος θα αλλοιωθεί. Οι άνθρωποι θα γίνουν γκαρσόνια και σκλάβοι, όπου γίνετε στα περισσότερα νησιά και αγωνίζεται για αυτά. Έχει πολύ μεγάλη αδυναμία στον εγγονό της και είναι μία μορφή που δεν νομίζω ότι υπάρχει σήμερα, παλιακιά, γλυκιά ωραία και πολύ αυστηρή. Προπάντων βλέπει αυτό το μήνυμα να έρχεται μέσα από τα δικά της τα μάτια, «μην πουλήσετε γιατί αυτός ο τόπος μας ανήκει, άλλοι θα έρθουν για να βγάλουν χρήματα και να τον καταστρέψουν» και τα καταφέρνει με την βοήθεια του εγγονού της. Ξέρεις όλα τα μιούζικαλ είναι λίγο εξειδικευμένα, πώς να πουν ιστορία αλλά απεδείχθη ότι αυτοί οι σπουδαίοι άνθρωποι οι συγγραφείς και οι μουσικοί βλέπουν το μέλλον.

Πως αποφασίσατε να παίξετε αυτό το ρόλο;

Φέτος ήταν να παίξω σε κάποια άλλη κωμωδία και να κάνω ένα πάρα πολύ ωραίο ρόλο αλλά δε έγινε και μετά μου είπε ο Πετρος Ξεκουκης «Δεν έρχεσαι να γνωρίσεις τα παιδία εδώ γι αυτό το ρόλο» και γνωριστήκαμε με το Γιώργο Βάλαρη όπου είμαστε και πατριώτες αφού τα δυο χωριά μας είναι πολύ κοντά, τα βρήκαμε άλλωστε και εκείνος έχει μια καλή παιδία.Έχει άποψη για το θέατρο και παρουσιάζει το έργο με τα δικά μας προβλήματα γιατί άλλοι μαϊμουδίζουν ότι βλέπουν στην Ευρώπη και καταλήξαμε σε αυτή τη συνεργασία, και με κάποια από τα παιδία εδώ έχουμε συνεργαστεί παλιά, όχι σε θέατρο αλλά σε τηλεόραση και ταινίες και έδεσε το γλυκό.

Βλέπετε καθόλου τις επαναλήψεις του παρά πέντε;

Όχι, όχι αρκετά το έχω δει, δεν μπορώ άλλο το έχω βαρέθηκα

Θανάσης Ευθυμιάδης

Εσείς ποιο ρόλο κάνετε στο έργο;

Είναι ο ρόλος του Πέτρου στο Γοργόνες και μάγκες, έχει πολλά στοιχεία δικά μου και εγώ ήθελα να γίνω ραλίστας όπως αυτός, συγκεκριμένα μέχρι τα 40 μου έτρεχα και μέχρι να παντρευτώ έτρεχα σε αγώνες με μοτοσικλέτες βέβαια. Όταν παντρεύτηκα και έκανα παιδιά, σταμάτησα γιατί δεν θέλω να ανησυχούν για μένα, η οικογένεια μου, η γυναίκα μου και τα παιδιά μου. Οπότε από αυτή τη πλευρά τον καταλαβαίνω, καταλαβαίνω το πάθος που έχει με την ταχύτητα, από εκεί και πέρα είναι ένας χαρακτήρας που είναι Ελληνικός χαρακτήρας, τον καταλαβαίνω και τον νιώθω πάρα πολύ καλά, με αυτές τι ταινίες μεγάλωσα όπως και πολύς κόσμος και χαίρομαι που είναι ακόμα επίκαιρες μέχρι και σήμερα  και όπως είπε ο σκηνοθέτης, ο πρωτότυπος τίτλος του Γιάννη Δαλιανίδη ήταν «Πωλείται Ελλάς», θέλανε δηλαδή οι ξένοι να έρθουν και κοψοχρονιά που λέμε να πάρουν τα καλά κομμάτια στα νησιά και στις παραθαλάσσιες περιοχές, κάτι που συμβαίνει και τώρα. Μία ταινία με αισιόδοξα μηνύματα γιατί πραγματικά αφήνει την χαρά και το γέλιο στο τέλος και νομίζω πως μόνο μέσα από την χαρά, την αισιοδοξία και το γέλιο θα ξεπεράσουμε αυτό που συμβαίνει τώρα στην χώρα μας, την οικονομική κρίση.

Είπατε κατευθείαν το Ναι; Εμπιστευτήκατε κάποιον για αυτήν την απόφαση;

Είπα κατευθείαν το ναι γιατί το περίμενα έτσι και αλλιώς γιατί στη ζωή μου παρακολουθώ τα σημάδια που συμβαίνουν και δύο ημέρες πριν έβλεπα μια ελληνική ταινία με την γυναίκα του και με ρώτησε το εξής «Γιατί δεν γίνονται τέτοια έργα, γιατί δεν γίνονται τέτοιες δουλειές στην τηλεόραση, στον κινηματογράφο, στο θέατρο;» Και τότε ήταν δύσκολα ο κόσμος σκέψου ερχόντουσαν μετά από μια κατοχή, μετά από ένα εμφύλιο πόλεμο τα πράγματα ήταν δύσκολα γύρω αλλά παρόλα αυτά η θεματολογία άφηνε μια αισιόδοξη γεύση στο θεατή. Έτσι δύο μέρες μετά από αυτή τη κουβέντα μας ήρθε η πρόταση του Γιώργου Βάλαρη για το Γοργόνες και Μάγκες, οπότε είπα είναι σημαδιακό και δεν το σκέφτηκα καθόλου και είπα κατευθείαν το ναι.

Η τηλεόραση είναι στα σχέδια σας;

Τηλεόραση όχι δεν θα κάνω, δεν κάνω τηλεόραση εδώ και αρκετά χρόνια, έχω ζήσει τις χρυσές εποχές της ιδιωτικής τηλεόρασης, τα πράγματα πλέον καλλιτεχνικά και από πλευρά παραγωγής είναι τελείως αλλιώς όπως μου μεταφέρουν οι συνάδελφοι μου και θέλω να κρατήσω την καλή αίσθηση που είχα, δεν ξέρω αν φτιάξουν τα πράγματα θα το ξανασκεφτώ αλλά δεν νομίζω.

Γιώργος Γαλίτης

Θέλω να μου μιλήσετε για το ρόλο που κάνετε στο έργο και πως αισθάνεστε για αυτό.

Λοιπόν, εγώ έχω το ρόλο που έπαιζε ο Χρόνης Εξαρχάκος, ο μεγάλος κωμικός μας Χρόνης Εξαρχάκος αγαπημένος μου προσωπικά πολύ. Κάνω το ρόλο του Κώστα που τον φωνάζουν γρίπη. Σε αυτά τα έργα όπως όλοι ξέρουμε υπάρχουν οι συγκεκριμένοι χαρακτήρες όπως ο ζεν πρεμιέρ, ο ζεν κωμίκ κλπ εγώ κρατάω το ρόλο του κωμικού, ας πούμε το πειραχτήρι στην όλη κατάσταση. Λίγο πονηρός, λίγο περίεργος, προσπαθεί και αυτός να τσιμπήσει ότι μπορεί, φίλος του Πέτρου που υποδύεται ο Θανάσης Ευθυμιάδης. Τι να πω, μεγάλη χαρά και τιμή για όλο αυτό το πράγμα, είναι ένας ρόλος πλούσιος όπου μπορεί κάποιος να τον αναδείξει και να αναδειχτεί ο ίδιος από το ρόλο, οπότε ελπίζουμε να τα πάμε καλά (γέλια).

Πως προέκυψε η συμμετοχή σας στο έργο;

Με το Γιώργο Βάλαρη που το σκηνοθετεί γνωριζόμαστε πολλά χρόνια, με τον Θανάση Ευθυμιάδη είχαμε κάποια συνεργασία και το πάντρεμα των δυο τους και οι σκέψεις και των δυο για αυτόν το συγκεκριμένο ρόλο, για αυτόν τον πολύ ιδιαίτερο ρόλο, του γρίπη οπότε προέκυψε και η συνεργασία.

Η σκηνή που ο γρίπης πέφτει στη θάλασσα πως θα γίνει;

Αυτό θα το έχουμε μάλλον έκπληξη, θα υπάρχει νερό αλλά δεν ξέρω αν θα είναι θαλασσινό η όχι (γέλια). Θα υπάρχει κάτι αλλά θα δούμε γιατί στο θέατρο δεν υπάρχουν τέτοιες δυνατότητες, είπαμε υπερπαραγωγή αλλά εντάξει.

Ταυτόχρονα θα κάνετε και τα ραδίκια ανάποδα.

Ναι τα ραδίκια κάθε Δευτέρα στην Αθηναΐδα, για 7η χρονιά η παράσταση, παράσταση μου πια, κάτι πολύ αγαπημένο πράγμα δικό μου το οποίο έχει μία δικιά του πορεία και μία δικιά του ζωή. Ελπίζω να κρατήσει για χρόνια ακόμη, είναι από τα πράγματα που με γεμίζουν πάρα πολύ σαν καλλιτέχνη.