«Προσωπικά, ως τηλεθεατής, θέλω να δω ένα πρόγραμμα παρά τον παρουσιαστή»

«Προσωπικά, ως τηλεθεατής, θέλω να δω ένα πρόγραμμα παρά τον παρουσιαστή»

Ο Φώτης Σεργουλόπουλος που επέστρεψε στον ALPHA μετά από 10 χρόνια, παραχώρησε συνέντευξή στο 7 μέρες tv και μεταξύ άλλων ανέφερε πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα από τότε στην τηλεόραση και αν είναι δύσκολο για έναν άνθρωπο που θέλει να είναι δημιουργικός να προσαρμόζεται σε φθηνότερα μπάτζετ.

Ήσασταν ξανά στον ALPHA πριν από 10 χρόνια. Πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα από τότε στην τηλεόραση γενικότερα;

Έχω ζήσει την τηλεόραση και στα πολύ ανθηρά και στα δύσκολα χρόνια της. Επειδή είναι ένα μέσο του οποίου τα έσοδα έρχονται κυρίως από τη διαφήμιση, ήταν λογικό να χτυπηθεί από την κρίση. Οπότε, αναγκάστηκε να προσαρμοστεί σε μικρότερα μπάτζετ, και δεν εννοώ μόνο τις αμοιβές των ανθρώπων που παρουσιάζουν. Γενικότερα, ως προϊόν ήταν φτηνότερο. Τώρα νομίζω ότι τα πράγματα αρχίζουν να παίρνουν ξανά μια πιο λουσάτη μορφή.

Είναι δύσκολο για έναν άνθρωπο που θέλει να είναι δημιουργικός να προσαρμόζεται σε αυτά τα φτηνότερα μπάτζετ; Έχετε κάνει συμβιβασμούς;

Όχι. Απλώς με τα μικρότερα μπάτζετ που είχα δουλέψει αναγκάστηκα να λειτουργήσω ανάλογο. Δεν μπορείς να απαιτείς να κάνεις πράγματα που δεν είναι ρεαλιστικά. Η έλλειψη προϋπολογισμού μπορεί όντως να μην άφηνε τους ανθρώπους να είναι πολύ δημιουργικοί. Αλλά ο κόσμος αυτό δεν το καταλαβαίνει. Τι εννοούμε όταν λέμε χρήματα στην τηλεόραση; Εξωτερικά συνεργεία, ποιότητα εικόνας και πράγματα που δε νομίζω ότι τον αφορούν ιδιαίτερα. Ο -κόσμος θέλει να βλέπει κάτι και να διασκεδάζει, να περνά η ώρα του. Να βλέπει δηλαδή κάτι που του αρέσει.

Κι επιλέγει πρόσωπα εκπομπές;

Νομίζω και τα δύο. Προσωπικά, ως τηλεθεατής, θέλω να δω ένα πρόγραμμα παρά τον παρουσιαστή. Σαφώς και η παρουσίαση αναδεικνύει το προϊόν, αλλά αν το προϊόν αυτό δεν είναι καλό, μπορεί να μην το δω. Και, πλέον, ο τηλεθεατής έχει πολύ μεγάλη γκάμα επιλογών. Εννοώ τα πακέτα τα τηλεοπτικά που έρχονται από το εξωτερικό, τα οποία παρακολουθεί πολύ ο κόσμος. Κι αυτό δεν είναι κακό, γιατί έχεις ένα μέτρο σύγκρισης.