Πρεμιέρα κάνει ο ΕΝΦΙΑ για 2,2 εκατ. Έλληνες

Πρεμιέρα κάνει ο ΕΝΦΙΑ για 2,2 εκατ. Έλληνες

Την ερχόμενη εβδομάδα, ενδεχομένως τη Δευτέρα, αναμένεται να αναρτηθούν στο taxis τα εκκαθαριστικά του ενιαίου φόρου ιδιοκτησίας ακινήτων, με σχεδόν το 35% των ιδιοκτητών να καλείται να πληρώσει υψηλότερο φόρο.

Συνολικά, το ποσό που έχει βεβαιωθεί στους ιδιοκτήτες ακινήτων ξεπερνάει τα 3,2 δισ. ευρώ, με το εισπράξιμο ποσό να ανέρχεται στα 2,65 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, το 35% των ιδιοκτητών ακινήτων θα πληρώσει υψηλότερους φόρους εξαιτίας των αλλαγών στη φορολογία όπως για παράδειγμα η μείωση του αφορολόγητου ορίου στον συμπληρωματικό φόρο, η αύξηση των συντελεστών υπολογισμού του φόρου των οικοπέδων και η κατάργηση της έκπτωσης 20% για τα κενά και μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, συνολικά μεγαλύτερο φόρο θα κληθούν να καταβάλουν περίπου 2,2 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων. Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από τα στοιχεία της έως τώρα εκκαθάρισης του φόρου, με τις επιβαρύνσεις να ξεκινούν από το 1 λεπτό και να ξεπερνούν τα 50 ευρώ σε αρκετές περιπτώσεις.

Πιο αναλυτικά:

– Το 21% των φυσικών προσώπωνθα πληρώσει από 1 λεπτό έως 10 ευρώ υψηλότερο ΕΝΦΙΑ.

– Το 5,8% των φυσικών προσώπων θα πληρώσει επιπλέον από 10 έως 50 ευρώ μεγαλύτερο φόρο.

– Το 3,8% των πολιτών θα κληθεί να καταβάλει ΕΝΦΙΑ, ο οποίος θα είναι υψηλότερος κατά 50 ευρώ και άνω.

Πηγη: fortunegreece.com