Πρεμιέρα για τη Φιλουμένα και την Ελένη Ράντου

Πρεμιέρα για τη Φιλουμένα και την Ελένη Ράντου

Δύο χρόνια πέρασαν από την μεγάλη επιτυχία που έκανε στο Εθνικό θέατρο η Ελένη Ράντου και επιστρέφει ξανά με την ηρωίδα του Εντουάρντο ντε Φίλιππο και αναμετριέται ξανά με έναν από τους σημαντικότερους ρόλους της καριέρας της.

Αυτή τη φορά κάτω από την αγαπημένη της στέγη του θεάτρου Διάνα ενσαρκώνει την Φιλουμένα και ζωντανεύει τις φτωχογειτονιές της Νάπολης. Εκεί και ο Ντομένικο Σοριάνο που αυτήν την φορά τον κάνει ο πολυτάλαντος Γιάννης Βούρος συναντάει τη νεαρή Φιλουμένα σε έναν οίκο ανοχής. Την ερωτεύεται την παίρνει στο σπίτι του και η Φιλουμένα τον υπηρετεί με αφοσίωση. Τα χρόνια περνούν και 20 χρόνια μετά ο Σοριάνο ετοιμάζεται να παντρευτεί μια πολύ νέα γυναίκα, χωρίς όμως να έχει υπολογίσει την απάντηση της Φιλουμένα.

Η Ελένη Ράντου διατηρώντας όλα τα στοιχεία του έργου του Εντουάρντο ντε Φίλιππο έχτισε από την αρχή την ιστορία της Φιλουμένα φωτίζοντας την όχι μόνο σαν σύμβολο μητρότητας αλλά και σαν αποτέλεσμα κοινωνικού αποκλεισμού.

Σε μία νέα αλλαγμένη, μεγαλύτερη σκηνή στο θέατρο που στεγάζεται στην οδό Ιπποκρατους έκανε πρεμιέρα η παράσταση στις 26 του Οκτώβρη.

 

Πολλοί ήταν οι επώνυμοι που τίμησαν τους ηθοποιούς με την παρουσία τους και θαύμασαν αυτές τι καταπληκτικές ερμηνείες που σε καθηλώνουν, ανάμεσα του και ο σύζυγος της Ελένης Ράντου, Βασίλης Παπακωνσταντίνου με την κόρη τους και την μητέρα της ηθοποιού.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΦΑΣΟΥΛΗΣ
ΣΚΗΝΙΚΑ: ΜΑΝΟΛΗΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΑΚΗΣ
ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: ΝΤΕΝΥ ΒΑΧΛΙΩΤΗ
ΜΟΥΣΙΚΗ: ΝΑΛΥΣΑ ΓΚΡΗΝ
ΦΩΤΙΣΜΟΙ: ΣΑΚΗΣ ΜΠΙΡΜΠΙΛΗΣ
ΚΙΝΗΣΗ: ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΓΥΡΑ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΒΑΛΛΙΕΡΑΚΗΣ

ΠΑΙΖΟΥΝ:

Ελένη Ράντου, Γιάννης Βούρος, Βίλμα Τσακίρη, Τάσος Γιαννόπουλος, Κατερίνα Γερονικολού, Ντίνα Αβαγιανού, Βαγγέλης Χατζηνικολάου, Νίκος Σταυρακούδης, Μαρσέλα Λένα, Αναστασία Σιωπίδου, Παναγιώτης Καρμάτης, Νεκτάριος Φαρμάκης, Γιώργος Αλεβυζάκης.