Πουλήθηκε σε δημοπρασία το φόρεμα της Μέριλιν Μονρόε

Πουλήθηκε σε δημοπρασία το φόρεμα της Μέριλιν Μονρόε

Ένα ρούχο που όρισε μια ολόκληρη εποχή, όχι μόνο επειδή μέσα στις ραφές του εγκλώβισε τις εκρηκτικές αναλογίες της γυναίκας αρχέτυπο του σεξ, Mέριλιν Μονρόε, δημοπρατείται.  Είναι ένα φόρεμα το οποίο έμεινε στην ιστορία των ΗΠΑ όχι τόσο για την ονομαστική αξία του όσο γι’ αυτήν που το φορούσε.

Πρόκειται για το φόρεμα από μετάξι, διακοσμημένο με κρυστάλλινες πούλιες, το οποίο φορούσε η Μέριλιν Μονρόε το 1962 για τα 45ά γενέθλια του προέδρου Κένεντι, όταν του τραγούδησε το περίφημο «Happy birthday, Mr. President». Μια ευχή που δόθηκε κατά τη διάρκεια της βραδιάς της 19ης Μαΐου, στη Νέα Υόρκη, μπροστά σε περισσότερους από 15.000 καλεσμένους, μέλη του Δημοκρατικού Κόμματος.

Το φόρεμα, το οποίο αγόρασε προσωπικά η σταρ το 1962 από τον Γάλλο μόδιστρο Ζαν-Λουί Μπερτό αντί 12.000 δολαρίων, πωλήθηκε έναντι του ποσού των 4,8 εκατομμυρίων δολαρίων.

Για το ράψιμο του, η ηθοποιός στάθηκε γυμνή μπροστά στον μόδιστρο λέγοντας του: “Αν πρέπει να με ντύσετε, θέλω να ξέρετε με τι μοιάζω”.

Σχεδόν 200 κομμάτια συνέθεσαν αυτό το μοναδικό κομμάτι, με διάφορα πρόσθετα που τοποθετήθηκαν στο επίπεδο του στήθους και του καβάλου. Η εργασία του χρυσοχόου εξηγεί εν μέρει την τιμή του ενός εκατομμυρίου δολαρίων από τον Julien’s Auctions.

“Πενήντα και πλέον χρόνια μετά τον θάνατό της, ο κόσμος παραμένει γοητευμένος από την ομορφιά και το ταλέντο της Μέριλιν”, δηλώνει ο Μάρτιν Νόλαν, γενικός διευθυντής της ειδικευμένης στους σταρ του Χόλιγουντ εταιρίας δημοπρασιών.