Ποιοι σταθμοί του Μετρό κλείνουν την Τρίτη λόγω Ομπάμα

Ποιοι σταθμοί του Μετρό κλείνουν την Τρίτη λόγω Ομπάμα

Κλειστοί θα παραμείνουν από τις 12:00 το μεσημέρι της Τρίτης λόγω επίσκεψης Ομπάμα και μέχρι νεοτέρας οι σταθμοί Μέγαρο Μουσικής, Ευαγγελισμός, Σύνταγμα, Ακρόπολη και Συγγρού Φιξ του Μετρό, καθ υπόδειξη της αστυνομίας. Οι συρμοί θα διέρχονται από τους σταθμούς αυτούς χωρίς στάση.

Στη γραμμή 3 του Μετρό δεν θα εκτελούνται δρομολόγια προς και από το Αεροδρόμιο μεταξύ 10:20 – 11:20.

Η κυκλοφορία του Τραμ θα διακοπεί μεταξύ 12:30 – 21:00.

Όπως ανακοινώθηκε από τη ΓΑΔΑ, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα πραγματοποιηθούν αύριο και μεθαύριο, μέχρι τη λήξη της επίσκεψης του κ. Ομπάμα, θα γίνονται σε όλο το λεκανοπέδιο της Αττικής, από το αεροδρόμιο μέχρι το ξενοδοχείο όπου θα διαμείνει ο Αμερικανός πρόεδρος, σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες.

Ισχύουν οι απαγορεύσεις παρειών και δημόσιων συναθροίσεων από τις 6:00 π.μ. στο δήμο Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, στο κέντρο της Αθήνας, στην Αττική Οδό και στη Βάρης – Κορωπίου. Αξίζει να σημειωθεί πως το ΠΑΜΕ και άλλες οργανώσεις έχουν καλέσει για συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στις 18.00 το απόγευμα σε Ομόνοια και Πολυτεχνείο. Παρόλα αυτά η πόλη θα είναι φρούριο με πάνω από 5.000 αστυνομικούς να είναι στους δρόμους.

Από τις 5:00 π.μ. της Τρίτης αναμένεται ακόμη κλείσιμο δρόμων περιμετρικά του Πολυτεχνείουκαι προσωρινές τροποποιήσεις διαδρομών των Λεωφορείων και Τρόλεϊ που διέρχονται από την περιοχή γύρω από το Πολυτεχνείο καθώς και μεταφορά των αφετηριών που βρίσκονται κοντά στο Πολυτεχνείο.

Και για την Τετάρτη αναμένεται κλείσιμο των δρόμων από τους οποίους θα περάσει η αυτοκινητοπομπή του προέδρου μισή με μία ώρα νωρίτερα, ενώ -λογικά- θα κλείνουν και οι κοντινοί σταθμοί του Μετρό.

Για την Πέμπτη: Πέρα από τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις γύρω από το Πολυτεχνείο, από τις μεσημεριανές ώρες αναμένεται το κλείσιμο των δρόμων στο κέντρο της Αθήνας (Αλεξάνδρας, Πατησίων, Σταδίου, Βασ. Σοφίας, καθώς και στις παράλληλες και καθέτους αυτών), καθώς και οι σταθμοί του Μετρό (Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο, Ευαγγελισμός, Μέγαρο Μουσικής). Όπως είναι λογικό θα υπάρξουν τροποποιήσεις δρομολογίων Λεωφορείων, Τρόλεϊ και Τραμ, εφόσον διέρχονται από το κέντρο της Αθήνας. Οι δρόμοι και οι σταθμοί του Μετρό θα ανοίξουν μετά το τέλος της πορείας (συνήθως γύρω στις 19:00). Η περιοχή γύρω από το Πολυτεχνείο θα παραμείνει αποκλεισμένη τουλάχιστον ως τις 6:00 π.μ. της Παρασκευής.

Σημειώνεται πως οδεύουμε προς οριστική αναστολή των κινητοποιήσεων των εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ που είχαν εξαγγείλει στάσεις εργασίας για Τρίτη και Πέμπτη. Οι στάσεις εργασίας στα μέσα σταθερής τροχιάς θα συνεχιστούν από την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου (στάση εργασίας σε Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ μεταξύ 12:00 – 16:00).

Οι επόμενες στάσεις εργασίας στο News247.gr