Παρουσιάση βίβλιου «Γυναικεία Γραφή» της Μάρας Χαρμαντά

Παρουσιάση βίβλιου «Γυναικεία Γραφή» της Μάρας Χαρμαντά

Παρουσίαση βιβλίου «Γυναικεία Γραφή»
Μάρα Χαρμαντά
Τρίτη 12 Νοεμβρίου

Την Τρίτη 12 Νοεμβρίου στη Μουσική Σκηνή Σφίγγα θα παρουσιαστεί το βιβλίο της δημοσιογράφου Μάρας Χαρμαντά «Γυναικεία Γραφή» των εκδόσεων «Πικραμένος».

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι Λουκίλα Καρρέρ – Πλέσσα (δημοσιογράφος- στιχουργός), Γιώργος Τσούκαλης (Ιδιωτικός Ερευνητής) και Ανθή Βούλγαρη (δημοσιογράφος – παρουσιάστρια). Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσει η ηθοποιός Ελένη Καρακάση.

Θα τραγουδήσουν οι Λένα Αλκαίου, Ελένη Καρακάση, Μαρία Αλεξίου, Μαυρίκιος Μαυρικίου και Διονύσης Κωστής. Μαέστρος ο Γιώργος Παγιάτης.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Όταν ο Ιταλός αρχισυντάκτης γνωστής εφημερίδας επιπλήττει τη ρεπόρτερ του, επειδή γράφει… γυναικεία σε κάποια κείμενα, εκείνη σπεύδει να υπερασπιστεί τη γραφή της… Τη «Γυναικεία Γραφή». Μήπως την επηρέασαν όλες αυτές οι γυναικείες φιγούρες, που την περιστοιχίζουν από μικρή ηλικία; Μήπως όσες γυναίκες σημάδεψαν αργότερα τη ζωή της;

Το βιβλίο παρουσιάζει ιστορίες γυναικών, όπως τις έζησε η πρωταγωνίστρια του βιβλίου κι όπως τις περιέγραψαν οι ίδιες. Ένα συναρπαστικό ταξίδι σε διαφορετικές εποχές, διαφορετικές χώρες, διαφορετικές προσωπικότητες. Όλες οι ιστορίες που αναφέρονται στο βιβλίο είναι βασισμένες σε αληθινές αφηγήσεις, με πολλά αυτοβιογραφικά στοιχεία της συγγραφέως.

Το πρωτότυπο στοιχείο που θα διαπιστώσει ο αναγνώστης είναι ότι μ’ έναν έξυπνο τρόπο δεν αναφέρεται πουθενά το όνομα της πρωταγωνίστριας κι εσκεμμένα όλοι οι τίτλοι των κεφαλαίων της «Γυναικείας Γραφής» είναι γένους θηλυκού…

Μουσική σκηνή Σφίγγα

Ακαδημίας και Ζωοδόχου Πηγής
(είσοδος στον πεζόδρομο Κιάφας 13)

Τηλέφωνο κρατήσεων: 2114096149, 6987844845
sfigamusic@gmail.com

Ώρα έναρξης: 20.00
Είσοδος ελεύθερη