Παρουσίαση του βιβλίου του Αντώνη Τσαπατάκη

Παρουσίαση του βιβλίου του Αντώνη Τσαπατάκη

Ένα βιβλίο με μηνύματα για τη ζωή, γεμάτο αλληγορίες, με τίτλο «Όνειρο», παρουσιάστηκε το απόγευμα της Παρασκευής,  στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων.

Ο παραολυμπιονίκης Αντώνης Τσαπατάκης, με την βοήθεια της συγγραφέας Έλενας Θωίδου, έγραψε ένα παιδικό μυθιστόρημα με σκοπό να αφυπνίσει μικρούς και μεγάλους, να δουν την ζωή με διαφορετική ματιά, εστιάζοντας στην δύναμη που κρύβει ο καθένας μέσα του και στην αγάπη των δικών του ανθρώπων, η οποία μπορεί να λειτουργήσει σαν πυλώνας στήριξης.

Αντωνης Τσαπατακης

Ο Αντώνης Τσαπατάκης δήλωσε:

«Ήταν ένα δικό μου όνειρο που έγινε πραγματικότητα μετά από δυόμιση χρόνια. Προσπαθούσα, χωρίς να υπάρχει κάποιο αποτέλεσμα, μέχρι που η Έλενα Θωίδου, συγγραφέας και γυναίκα του προπονητή μου, με βοήθησε να πραγματοποιήσω το όνειρό μου. Περισσότερο, ήταν ένα μήνυμα και ένας δρόμος στο να διδάξω και εγώ αυτή την δύναμη που μου έδωσαν όταν την χρειάστηκα. Όταν βρέθηκα σε μια κατάσταση που την χρειαζόμουν, την βρήκα από κάποιους ανθρώπους, ευελπιστώ ότι με τον δικό μου τρόπο αυτή την δύναμη θα την δώσω και σε άλλα άτομα. Το βιβλίο μου απευθύνεται σε όλα τα παιδιά και όχι μόνο. Το μήνυμα του βιβλίου μου είναι η “ισότητα” και αυτό ευελπιστώ να περάσω στα παιδιά και γενικότερα σε αυτούς που το διαβάσουν, με απώτερο στόχο να γαλουχήσουμε τους μικρούς μας φίλους σε ένα κόσμο με σωστά μηνύματα. Εμείς μεγαλώσαμε σε λάθος κόσμο, καθώς κανείς δεν ήρθε να μας διδάξει την ισότητα, την δύναμη και την αγάπη».

«Το παραμύθι έχει αλληγορίες, τις οποίες ο καθένας τις μεταφράζει διαφορετικά. Πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι για να κάνουμε καλύτερο τον κόσμο πρέπει να είμαστε ενωμένοι, όταν έχουμε ανθρώπους που μας στηρίζουν μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα! Όλοι είμαστε ίσοι! Ο Τόνι στο παραμύθι κατάφερε στο τέλος να καταλάβει τι έχει και τι του λείπει… Δεν μπορούσε να περπατήσει ωστόσο είχε τόση αγάπη και τόση ψυχική δύναμη που ήταν ικανός να καταφέρει τα πάντα. Μετά το τροχαίο ανακάλυψα ότι δεν τα είχα όλα και κυρίως δεν είχα παιδεία. Στόχος του ονείρου είναι τα παιδιά να αντιληφθούν ποιοι είναι και να μην κάνουν τα λάθη που κάναμε εμείς. Πρέπει πάντα να θυμόμαστε ότι η αγάπη των άλλων έρχεται από εμάς».

Aπό την πλευρά της η Έλενα Θωίδου ειπε:

«Το βιβλίο βασίζεται στην ζωή του Αντώνη, στις δυσκολίες του Αντώνη και γενικά σε άτομα που αντιμετωπίζουν ιδιαιτερότητες προσπάθησα μέσα από αυτό το παραμύθι όσο γίνεται τα παιδιά να αρχίσουν να κατανοούν ότι τα άτομα με αναπηρία είναι απλά διαφορετικά δεν έχουν κάτι ξεχωριστό ή επικίνδυνο όπως πολλά νομίζουν. Και νομίζουμε ότι μέσα σε λίγες σελίδες καταφέραμε να περάσουμε αυτό το μήνυμα».

Από την μεριά της, η Αμαλία Μπασιά, πρόεδρος του σωματείου ΑΜΕΑ Χανίων, ανέφερε:

«Το μήνυμα που στέλνει ο Αντώνης είναι πράγματι ελπιδοφόρο και ως πνευματικό κίνημα τον θαυμάζουμε, τον αγαπούμε και είμαστε περήφανοι για τον ίδιο».

Η παρουσίαση του βιβλίου έγινε στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων, την Παρασκευή με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία και σε αυτήν παρευρέθηκαν παιδιά από δημοτικά σχολεία των Χανίων αλλά και πολλοί πολίτες.