Παρατείνεται για μια εβδομάδα η έκθεση “Άνθρωποι στον χρόνο”

Παρατείνεται για μια εβδομάδα η έκθεση "Άνθρωποι στον χρόνο"

Παρατείνεται για μια εβδομάδα η έκθεση «Άνθρωποι στον χρόνο» της Ασπασίας Σταυροπούλου
στο Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας λόγω μεγάλης επιτυχίας
και ιδιαίτερα υψηλής επισκεψιμότητας

Μεγάλη επιτυχία και υψηλή επισκεψιμότητα γνωρίζει η έκθεση “Άνθρωποι στον Χρόνο” της Ασπασίας Σταυροπούλου, στο Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας, γι’ αυτό και παρατείνεται για μία βδομάδα. Έτσι θα παραμείνει ανοικτή ως τις 25 Οκτωβρίου, αντί για την προγραμματισμένη ημερομηνία λήξης 18 Οκτωβρίου, καθώς το κοινό και μάλιστα όχι μόνο της Ελευσίνας δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον και επισκέπτεται καθημερινά την εικαστική γλυπτική εγκατάσταση, που έχει τοποθετηθεί στον προαύλιο χώρο του Παλαιού Ελαιουργείου. Περισσότερα από 2.000 άτομα έχουν ήδη επισκεφθεί την έκθεση.

Ανάμεσα τους πολλοί άνθρωποι του πνεύματος και της τέχνης, οι οποίοι έδωσαν τα συγχαρητήρια τους στην γλύπτρια Ασπασία Σταυροπούλου, η οποία πραγματοποιεί ξεναγήσεις στον χώρο, συστήνοντας στους παρευρισκόμενους τα 33 γλυπτά της.

Καθημερινά επίσης επισκέπτονται την έκθεση σχολεία και μαθητές, στους οποίους η Ασπασία Σταυροπούλου μιλάει για τον τρόπο δημιουργίας της εγκατάστασης και για τα μηνύματα που φέρει. Τα γλυπτά της είναι φτιαγμένα από βιομηχανικά υλικά, τσιμέντο, πέτρα, σίδερο, όπως αυτά που χρησιμοποιούσαν οι εργάτες του Ελαιουργείου που δούλευαν εδώ. Μάλιστα η Ασπασία Σταυροπούλου μελέτησε το μητρώο εργαζομένων του Παλαιού Ελαιουργείου και εμπνεύσθηκε από τους αφανείς αυτούς ήρωες, στους οποίους είναι αφιερωμένη και η εγκατάσταση «Άνθρωποι στον χρόνο».

Ανάμεσα σε εκείνους που επισκέφθηκαν την έκθεση είναι η Πρόεδρος του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου, οι βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου Γιώργος Κώτσηρας και Γιάννης Μπαλάφας, ο Αντιπεριφεριάρχης Δυτικής Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος, ο Δήμαρχος Ελευσίνας και Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Πολιτιστικής, Αργύρης Οικονόμου, ο Αντιδήμαρχος Λεωνίδας Παππάς, ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ελευσίνας που έχει την ευθύνη της διοργάνωσης της έκθεσης Φώτιος-Παναγιώτης Τατάκης, η Πρόεδρος του Ελευσίνα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2023 Δέσποινα Γερουλάνου και ο καλλιτεχνικός Διευθυντής Μιχαήλ Μαρμαρινός, η Γενική Διευθύντρια του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, Ξένια Καλδάρα, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας Απόστολος Καμαρινάκης, η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής, αρχαιολόγος Χριστίνα Μερκούρη, η προϊσταμένη Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων και Μουσείων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής, αρχαιολόγος, Καλλιόπη Παπαγγελή, η Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος, Νίνα Διακοβασίλη, καθώς και πολλοί εικαστικοί καλλιτέχνες.

Σε δήλωση του, ο πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. αναφέρει πως είναι βέβαιο πως η ισχυρή διασύνδεση της γλυπτικής εγκατάστασης με την ιστορία της Ελευσίνας και τα βιώματα των ανθρώπων της, νοηματοδοτεί και ξεδιπλώνει τους συμβολισμούς του εικαστικού έργου, αναδεικνύοντας έτσι το μεγαλείο του και αγγίζοντας παράλληλα τον κάθε επισκέπτη.

Η είσοδος στο κοινό είναι ελεύθερη, ενώ είναι υποχρεωτική η χρήση προστατευτικής μάσκας καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής σας στον εκθεσιακό χώρο.

Σας περιμένουμε να ξεναγηθείτε …στον χρόνο και να γνωρίσετε ένα σπουδαίο κομμάτι της ιστορίας της Ελευσίνας μέσα από την τέχνη.

Επιμέλεια έκθεσης: Νάντια Βλαχοπούλου
Διοργάνωση: Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ελευσίνας

INFO: Παλαιό Ελαιουργείο
Κανελλοπούλου 1, Παραλία Ελευσίνας
Τηλ.: 210 55 65 613-621

Διάρκεια: 30 Σεπτεμβρίου – 25 Οκτωβρίου 2020
Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα – Κυριακή 19:00-22:00

Είσοδος ελεύθερη

Πληροφορίες στην ιστοσελίδα: kedelefsinas.gr