Παράνομη εργασία αλλοδαπών στο Ε/Γ-Ο/Γ TALATON

Παράνομη εργασία αλλοδαπών στο Ε/Γ-Ο/Γ TALATON

Μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, από Στελέχη της Λιμενικής Αρχής Περάματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, μεσημβρινές ώρες χθες, στο Ε/Γ-Ο/Γ ΤΑΛΑΤΟΝ, το οποίο ελλιμενίζεται εντός της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης Περάματος διενεργώντας επισκευαστικές εργασίες, εντοπίστηκαν κρυμμένοι σε δυσπρόσιτα σημεία του μηχανοστασίου τέσσερις (04) αλλοδαποί, οι οποίοι εργάζονταν παράνομα στο πλοίο.

Οι ανωτέρω δεν διέθεταν πρόσληψη από την εταιρεία του πλοίου, δεν ήταν καταχωρημένοι σε κατάσταση προσωπικού των ιδιωτικών συνεργείων, για τα οποία είχε εκδοθεί από την οικεία Λιμενική Αρχή άδεια εκτέλεσης εργασιών στο πλοίο, ενώ ο ένας εξ αυτών δεν διέθετε ούτε άδεια διαμονής στη χώρα.

Οι εν λόγω εργαζόμενοι καθώς και ο Α’ μηχανικός του πλοίου προσήχθησαν στη Λιμενική Αρχή για λήψη καταθέσεων, ενώ συνελήφθη ο αλλοδαπός που δεν διέθετε άδεια παραμονής.

Από το Δ’ Λιμενικό Τμήμα Περάματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση, ενημερώθηκαν σχετικά το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας και το αρμόδιο παράρτημα του ΙΚΑ/ΕΤΑΜ για τις περαιτέρω κατά λογο αρμοδιότητάς τους ενέργειες.

Πηγή: seazoom