«Παγώνουν» τα γυρίσματα του Top Gun 2

«Παγώνουν» τα γυρίσματα του Top Gun 2

Ήταν 24 ετών, όταν το «Top Gun» έκανε πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες, το 1986.

Και 32 χρόνια μετά, ο Thom Cruise ενσαρκώνει ξανά τον Maverick στο sequel της θρυλικής ταινίας «Top Gun» υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Joseph Kosinski (“Oblivion”).

Το sequel της ταινίας θα είχε κάνει πρεμιέρα πριν μερικά χρόνια, ωστόσο ο σκηνοθέτης της, Tony Scott, που «υπέγραψε» και την ταινία του ’86, αυτοκτόνησε το 2012. Έτσι, αναμένεται στις αίθουσες στις 26 Ιουνίου 2020.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Daily Mail», τα γυρίσματα της ταινίας «παγώνουν» μέχρι νεωτέρας, καθώς ο Cruise θα… κάνει εντατικά μαθήματα στο πιλοτάρισμα μαχητικών αεροσκαφών, έτσι ώστε στα νέα απαιτητικά πλάνα να είναι ή τουλάχιστον να δείχνει σπεσιαλίστας. Κατά τις ίδιες πηγές, με αυτή την εξέλιξη τα γυρίσματα μπορεί να καθυστερήσουν μήνες.

Πληροφορίες από τον κύκλο του ηθοποιού σχολιάζουν: «Ο Tom έχει ήδη δίπλωμα, αλλά δεν κατέχει ακόμη δίπλωμα για μαχητικά αεροσκάφη, και τώρα κάνει μαθήματα για αυτό. Φυσικά, δεν θα κάνει όλες τις σκηνές, γιατί είναι επικίνδυνο, αλλά θα συμμετέχει σε πολλές λήψεις. Δεν θα ήθελε κανείς να θέσει τον πρωταγωνιστή του σε μεγάλο κίνδυνο».

Η παραγωγή δεν θέλει να… τραβήξει η καθυστέρηση των γυρισμάτων, αλλά ο Tom επιμένει στην τελειομανία του. Δεν γίνεται να μην αναφερθεί, ότι ακόμη και ο τωρινός συμπρωταγωνιστής του, έχει δηλώσει δημόσια ότι ο Cruise είναι αρκετά μεγάλος σε ηλικία για τόσο ριψοκίνδυνα σπορ… «Είμαστε και φίλοι, αλλά εκτιμώ ότι θα ήταν πιο φρόνιμο και ασφαλές τις επικίνδυνες σκηνές να τις κάνουν οι ειδικοί και όχι ο πρωταγωνιστής», έχει αποκαλύψει ο Ving Rhames.

Στη δεύτερη ταινία θα πρωταγωνιστήσει και ο Val Kilmer, ξανά στο ρόλο του Tom “Iceman” Καζάνσκι. Πέρυσι, ο Kilmer είχε αποκαλύψει ότι έδωσε μάχη με τον καρκίνο του φάρυγγα. Ωστόσο, το καλοκαίρι, ο Tom Cruise, στο πλαίσιο της προώθησης της ταινίας του Mission Impossible: Fallout, είχε ενημερώσει τους θαυμαστές τους ότι ο συμπρωταγωνιστής του ήταν καλά και ότι θα συνεργάζονταν ξανά.

Στο εντυπωσιακό καστ του sequel του Top Gun συμμετέχουν οι Miles Teller, Jennifer Connelly, Ed Harris και Glen Powell.

Το πρώτο Top Gun, ήταν σε σκηνοθεσία Tony Scott, γνώρισε τεράστια εμπορική επιτυχία, με συνολικές εισπράξεις 353,8 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως. Μάλιστα έλαβε 5 υποψηφιότητες για Oscar, κερδίζοντας εκείνο του Καλύτερου Πρωτότυπου Τραγουδιού με το ανεπανάληπτο «Take my Breath Away» των Berlin, το οποίο απέσπασε και Χρυσή Σφαίρα.