Πίνετε σκέτο τον καφέ σας; Δείτε τι λέει μία νέα έρευνα για εσάς

Πίνετε σκέτο τον καφέ σας; Δείτε τι λέει μία νέα έρευνα για εσάς

Το να καταναλώνετε σκέτο τον καφέ σας μπορεί να είναι ο πιο υγιεινός τρόπος για να πάρετε την καφεΐνη, αλλά μπορεί επίσης να είναι ένα σημάδι ότι είστε ένα …τεράστιο τέρας- σύμφωνα τουλάχιστον με μία νέα μελέτη, η οποία διαπιστώνει ότι οι άνθρωποι με πικρά γούστα είναι πιο πιθανό να είναι ψυχοπαθείς(!).

Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Innsbruck στην Αυστρία μελέτησαν 953 ενήλικες Αμερικάνους, με μέσο όρο ηλικίας 35 ετών. Οι συμμετέχοντες ανέφεραν ποιες τροφές τους άρεσαν καλύτερα και στη συνέχεια απάντησαν σε διάφορα ερωτηματολόγια προσωπικότητας, τα οποία αξιολογούσαν χαρακτηριστικά όπως ο ναρκισσισμός ή η επιθετικότητα.

Τα αποτελέσματα που πρόκειται να δημοσιευθούν στο περιοδικό Appetite, δείχνουν ότι οι άνθρωποι που δήλωσαν ότι προτιμούν τις πικρές γεύσεις είχαν περισσότερες πιθανότητες να φέρουν τα «κακόβουλα» χαρακτηριστικά της προσωπικότητας. Πικρές γεύσεις όπως του σκέτου καφέ, της μπύρας, του τόνικ, του σέλινου. Σε σύγκριση με άλλες γεύσεις, αυτή της πίκρας ήταν ο μεγαλύτερος προγνωστικός παράγοντας των ψυχοπαθητικών διαταραχών προσωπικότητας.

Από την άλλη, οι συμμετέχοντες που σημείωσαν υψηλό βαθμό στα θετικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας, τείνουν να αγαπούν τα γλυκά τρόφιμα, όπως η καραμέλα και το κέικ σοκολάτας, ενώ δείχνουν να μισούν τις πικρές γεύσεις. Έτσι, αν εντοπίσετε κάποιον που φορτώνει τη ζάχαρη με το τσουβάλι, να τον προσεγγίσετε. Είναι γλυκός με περισσότερους από έναν τρόπους.

Πηγή: InStyle.gr