Πέθανε ο ηθοποιός Γιάννης Μιχαλόπουλος

Πέθανε ο ηθοποιός Γιάννης Μιχαλόπουλος

Έφυγε από την ζωή ο Γιάννης Μιχαλόπουλος σε ηλικία 89 ετών. Ο ηθοποιός άφησε τα ξημερώματα της Παρασκευής 10 Ιουνίου την τελευταία του πνοή στο ΚΑΤ, όπου νοσηλευόταν και όπως αναφέρουν τα ρεπορτάζ, αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα υγείας την τελευταία δεκαετία.

Ο κωμικός ηθοποιός εμφανίστηκε σε πολλές ταινίες, μεταξύ των οποίων Αχ αυτή η γυναίκα μου, Άνθρωπος για όλες τις δουλειές και άλλες. Η ερμηνεία του στον ρόλο του δικαστή, στην τηλεοπτική σειρά του ’80, Ορκιστείτε παρακαλώ, της κρατικής τηλεόρασης, είναι αυτή για την οποία τον θυμούνται όλοι.

Ο Γιάννης Μιχαλόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα στις 22 Απριλίου του 1927. Ξεκίνησε την καριέρα του ως εκφωνητής του ραδιοφώνου μιας και η φωνή του ήταν πολύ χαρακτηριστική. Όμως στην πορεία τον κέρδισε η υποκριτική.

Την είδηση μάλιστα επιβεβαίωσε άτυπα και ο σκηνοθέτης Κώστας Παπαπέτρος, με τον οποίον είχαν συνεργαστεί στην κωμική σειρά της ΕΡΤ. Κοινοποίησε μια φωτογραφία που είχε δημοσιεύσει παλιότερα από την σειρά Ορκιστείτε παρακαλώ, και σχολίασε «Εις μνήμην Γιάννη Μιχαλόπουλου. Αύριο τον αποχαιρετάμε.Σχεδόν 10 χρόνια συνεργαστήκαμε στο “Ορκιστείτε..”.Αψογος,διαβασμένος,με ήθος και παιδεία.Κύριος!».