Πέθανε γνωστός ηθοποιός δύο ημέρες αφότου διεγνώσθη με κορονοϊό

Πέθανε γνωστός ηθοποιός δύο ημέρες αφότου διεγνώσθη με κορονοϊό

Ο Βρετανός ηθοποιός Άντριου Τζακ, που έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό, κυρίως μέσα από τον ρόλο του «Στρατηγού της Αντίστασης» σε ταινίες της σειράς «Star Wars», έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών μετά από επιπλοκές του κορονοϊού.

Ο ίδιος άφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο στο Σάρεϊ της Αγγλίας μόνος του, καθώς η σύζυγός του βρίσκεται σε καραντίνα στην Αυστραλία.

Σύμφωνα με ανάρτηση της συζύγου του, Γκάμπριελ Ρότζερς, ο Άντριου Τζακ είχε διαγνωσθεί θετικός στον κορονοϊό, μόλις δύο ημέρες πριν πεθάνει. «Δεν υπέφερε, έφυγε ειρηνικά, γνωρίζοντας ότι η οικογένεια του ήταν “κοντά” του», έγραψε.

Ο Άντριου Τζακ ζούσε σε ένα πλωτό σπίτι στον ποταμό Τάμεση του Λονδίνου και διεγνώσθη θετικός στον κορονοϊό μόλις πριν από δύο ημέρες. Η σύζυγός του, η οποία εξασκεί το ίδιο επάγγελμα βρίσκεται αποκλεισμένη στην Αυστραλία, καθώς παραμένει σε καραντίνα εκεί λόγω κορονοϊού.

Εκπρόσωπος των ταινιών Star Wars, δήλωσε για την απώλεια του: «Ο Άντριου ζούσε σε ένα από τα πιο παλιά πλοία-σπίτια στον Τάμεση, ήταν απόλυτα ανεξάρτητος, αλλά τρελά ερωτευμένος με τη γυναίκα του, επίσης μια δάσκαλο διαλέκτου, την Γκαμπριέλ Ρότζερς. Εκείνη είναι δυστυχώς αποκλεισμένη από την καραντίνα στην Αυστραλία, όπου και βρέθηκε μόλις την τελευταία εβδομάδα αεροπορικώς από τη Νέα Ζηλανδία. Δεν κατάφερε να τον δει ή να του μιλήσει στο τέλος της ζωής του και είναι πολύ πιθανό να μην γίνει ούτε κηδεία».

Ο Άντριου Τζακ πέρα από ηθοποιός υπήρξε και ο άνθρωπος που έδειξε τα μυστικά της διαλέκτου της Μέσης Γης, στις ταινίες «Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών», αλλά και εκείνος που επιμελήθηκε την προφορά Τρώων και Ελλήνων στη χολιγουντιανή απόδοση του ομηρικού έπους της Ιλιάδας, για την ταινία «Τροία».