«Πάγωσε» για δύο μήνες η έκδοση νέων διπλωμάτων οδήγησης

«Πάγωσε» για δύο μήνες η έκδοση νέων διπλωμάτων οδήγησης

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα» που επικαλείται το υπουργείο Μεταφορών, η εμπλοκή που έχει παρουσιαστεί για περισσότερο από δύο μήνες στην διαδικασία έκδοσης νέων διπλωμάτων οδήγησης οφείλεται στους Θεσμούς.

Πιο συγκεκριμένα, οι εξεταστές που συμμετέχουν στις εξετάσεις για τη χορήγηση των αδειών οδήγησης, όπως και οι υπάλληλοι των διευθύνσεων Μεταφορών, που μαζί με την Τροχαία συγκροτούν τα Μεικτά Κλιμάκια Ελέγχου, απέχουν από την εργασία τους, λόγω της κατάργησης με νόμο (για το ενιαίο μισθολόγιο), των σχετικών επιδομάτων που ελάμβαναν.

Η υφυπουργός Μεταφορών Μαρίνα Χρυσοβελώνη τονίζει στην εφημερίδα ότι ήδη έχουν ετοιμαστεί «δυο κοστολογημένες τροπολογίες, οι οποίες προβλέπουν την επαναφορά των σχετικών επιδομάτων». Ωστόσο, οι τροπολογίες αυτές, όπως τονίζει η κ. Χρυσοβελώνη, παρότι έχουν εγκριθεί από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη, θα πρέπει να λάβουν το «πράσινο φως» και από τα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών, ώστε να κατατεθούν στη Βουλή και να λυθεί το πρόβλημα.

Σημειώνεται, ότι για διάστημα μεγαλύτερο των δύο μηνών έχουν σταματήσει όλες οι εξετάσεις των υποψήφιων οδηγών και δεν εκδίδονται από τις περιφερειακές υπηρεσίες του υπουργείου Μεταφορών διπλώματα οδήγησης.

Την ίδια στιγμή, το κράτος χάνει έσοδα (π.χ. για κάθε δίπλωμα αυτοκινήτου στα κρατικά ταμεία καταλήγουν 70 ευρώ), ενώ τεράστιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και οι ιδιοκτήτες των σχολών εκπαίδευσης, λόγω έλλειψης «μαθητών».

Οι εκπρόσωποι του Πανελληνίου Συλλόγου Εκπαιδευτών Οδήγησης και Κυκλοφοριακής Αγωγής εξηγούν ότι ο λόγος που δεν γίνονται εξετάσεις για απόκτηση διπλώματος οδήγησης τον τελευταίο καιρό, είναι διότι οι εξεταστές, οι οποίοι το πρωί εργάζονται στο υπουργείο συγκοινωνιών και το απόγευμα, μετά το τέλος της εργασίας τους, κάνουν υπερωρίες για τη διεξαγωγή των εξετάσεων οδήγησης, χωρίς να πληρώνονται πλέον γι αυτήν την επιπλέον εργασία τους.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι εκπαιδευτές οδηγών, «οι εξεταστές δεν απεργούν, απλά απέχουν από την έξτρα εργασία τους, ζητώντας την καταβολή των δεδουλευμένων τους». Οι ίδιοι τονίζουν, ότι «συνολικά το θέμα της χορήγησης των διπλωμάτων οδήγησης έχει κι άλλες σοβαρές παραμέτρους που πρέπει να αντιμετωπιστούν».

Πηγή: www.lifo.gr