Ο Tom Hanks ξεσπά εναντίον όσων δεν φοράνε μάσκα

Ο Tom Hanks ξεσπά εναντίον όσων δεν φοράνε μάσκα

O Tom Hanks και η σύζυγός του Rita Wilson ήταν από τους πρώτους διάσημους που βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό, ωστόσο ακολουθώντας τις οδηγίες των γιατρών, κατάφεραν να το ξεπεράσουν.

Στη συνέντευξη τύπου προώθησης της επερχόμενης ταινίας του, «Greyhound», που θα κάνει πρεμιέρα στο Apple TV+ στις 10 Ιουλίου, ο ηθοποιός μίλησε ιδιαίτερα έντονα αναφερόμενος στη λανθασμένη συμπεριφορά πολλών ανθρώπων απέναντι στη νόσο.

«Πραγματικά υπάρχουν μόνο τρία πράγματα που μπορούμε να κάνουμε ώστε να φτάσουμε στο αύριο. Να φοράμε μάσκα, να τηρούμε τις κοινωνικές αποστάσεις και να πλένουμε τα χέρια μας. Αυτά τα πράγματα είναι τόσο απλά, τόσο εύκολα, που αν κάποιοι δεν μπορούν αυτά τα τρία πράγματα να τα εφαρμόσουν απλά σκέφτομαι “ντροπή σας”» δήλωσε αρχικά o Tom Hanks.

«Αυτά τα πράγματα είναι τόσο απλά, τόσο εύκολα, όποιος δεν μπορεί να κάνει αυτά τα τρία πολύ βασικά πράγματα – τότε ντροπή του» πρόσθεσε. «Μην είστε μ@@@, ξεπεράστε το, κάντε αυτό που σας αναλογεί. Είναι πολύ βασικό. Εάν οδηγείς ένα αυτοκίνητο, δεν πρέπει νατρέχεις πάρα πολύ, χρησιμοποιείς το φλας και αποφεύγεις να χτυπήσεις πεζούς. Ω Θεέ μου, είναι κοινή λογική».

Ο ηθοποιός ενημέρωσε επίσης τον κόσμο για το πώς τα πάνε με την σύζυγό του μετά την διάγνωσή τους με κορωνοϊό.

«Είμαστε καλά. Περάσαμε περίπου 10 ημέρες με πολύ δυσάρεστα συμπτώματα. Δεν ήταν απειλητικά για την ζωή μας, ευτυχώς για εμάς. Απομονωθήκαμε για να παρακολουθήσουμε την υγεία μας, γιατί εάν ο πυρετός μας ανέβαινε, εάν οι πνεύμονές μας είχαν γεμίσει, εάν υπήρχε ένας αριθμός πραγμάτων που μπορεί να είχαν πάει στραβά, θα χρειαζόμασταν εξειδικευμένη ιατρική περίθαλψη. Δεν χρειάστηκε. Απομονωθήκαμε όμως για να μην το μεταδώσουμε σε κάποιον άλλον με τον οποίο θα ερχόμασταν σε επαφή και έκτοτε έχουμε συνεχίσει την ίδια απομόνωση, αλλά και την τήρηση των κοινωνικών αποστάσεων που ζητούν οι ειδικοί. Ευτυχώς, είμαστε καλά».