Ο Robbie Williams εξηγεί τον λόγο της άσεμνη χειρονομία του, στο Μουντιάλ

Ο Robbie Williams εξηγεί τον λόγο της άσεμνη χειρονομία του, στο Μουντιάλ

Η απρεπή χειρονομία με ανασηκωμένο το μεσαίο δάκτυλο του χεριού του, στη live μετάδοση της τελετής έναρξης του Μουντιάλ στη Μόσχα, θα μπορούσε να θεωρηθεί παραβίαση της ρωσικής νομοθεσίας, αφού η κυβέρνηση Putin ποινικοποίησε με αυστηρές κυρώσεις τη χρήση βωμολοχιών στην τηλεόραση το 2014.

Ευτυχώς για τον Robbie Williams, η άσεμνη χειρονομία του δεν είχε ως συνέπεια να καθίσει στο σκαμνί του κατηγορουμένου. Παρ’ όλα αυτά όμως, οι επικρίσεις που δέχτηκε για αυτήν την πράξη του ήταν πολλές.

Παρόλο που τόσες μέρες είχε τηρήσει σιγή ιχθύος σχετικά με το συμβάν, ο pop star προσπάθησε να εξηγήσει σε συνέντευξή του τι ακριβώς συνέβαινε στο μυαλό του την ώρα που, κοιτάζοντας την κάμερα, σήκωνε το χέρι και έδειχνε σε εκατομμύρια τηλεθεατών το μεσαίο του δάκτυλο.

«Το σχέδιο ήταν να τραγουδήσω στον σωστό τόνο και να μην γκρεμοτσακιστώ. Κατά 99%, το έφερα εις πέρας. Δεν περνούσε καμία σκέψη από το κεφάλι μου. Υπάρχει ένα εμπόδιο ανάμεσα σ’ εμένα και την λογική. Τότε συμβαίνει κάτι και… πέντε λεπτά λεπτά αργότερα αναρωτιέμαι «το έκανα, έτσι δεν είναι;».

Σε μια απόπειρα να υπερασπιστεί τις πράξεις του, ο Williams είπε ότι, την ώρα που έκανε τη χειρονομία, από μέσα του μετρούσε αντίστροφα για το λεπτό που του απέμενε να τελειώσει το τραγούδι. «Προηγουμένως είχα σκεφτεί, ότι το σημαντικό σε αυτές τις εκδηλώσεις είναι να μην προκαλέσεις διεθνή κατακραυγή. Παρ’ όλα αυτά, έκανα ακριβώς αυτό».

«Μετρούσα αντίστροφα από μέσα μου. Δεν μπορώ να μου έχω εμπιστοσύνη. Το τελευταίο πράγμα που είπα στον μάνατζέρ μου πριν το περιστατικό ήταν “τι μπορεί να πάει στραβα;”. Η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν μπορώ να προβλέψω τι πρόκειται να κάνω».