Ο Michael Schumacher θα υποβληθεί σε καινοτόμο επέμβαση αποκατάστασης του νευρικού συστήματος

Ο Michael Schumacher θα υποβληθεί σε καινοτόμο επέμβαση αποκατάστασης του νευρικού συστήματος

Σε μία νέα και πρωτοποριακή επέμβαση πρόκειται να υποβληθεί ο Michael Schumacher, τις επόμενες ημέρες στη Γενεύη, με στόχο την αποκατάσταση του νευρικού του συστήματος.

Ο “θρύλος” της Formula 1, επτά χρόνια μετά το σοβαρό ατύχημα που του άφησε πολύ μεγάλες σωματικές βλάβες θα περάσει για ακόμη μια φορά το κατώφλι του χειρουργείο σε μια εκ νέου προσπάθεια να αντικατασταθούν τα κατεστραμμένα κύτταρα του νευρικού του συστήματος.

Η συγκεκριμένη επέμβαση θεωρείται ιδιαίτερα πρωτοποριακή και την έχει αναλάβει ο άνθρωπος που ανέπτυξε αυτή την μέθοδο πρώτος. Ο Δρ. Menasche, που προχώρησε πρώτος στον εμβολιασμό βλαστικών κυττάρων σε κατεστραμμένο καρδιακό ιστό θα αναλάβει να χειρουργήσει τις προσεχείς ημέρες τον Michael Schumacher στην Γενεύη, σύμφωνα με όσα αναφέρει η εφημερίδα “La Dauphine”.

Η ιταλική εφημερίδα “Contro Copertina” από την πλευρά της αναφέρει ότι ο Schumacher έχει καταπονήσει πάρα πολύ τον οργανισμό του, επειδή βρίσκεται κλινήρης για μεγάλο χρονικό διάστημα με αποτέλεσμα να έχουν ατροφήσει οι μυς του και να πάσχει από οστεοπόρωση.

Αν και τα νέα για την πορεία της υγείας σου έρχονται πάντως με το… σταγονόμετρο ο Ζαν Τοντ, πρώην διευθυντής της Ferrari, είχε δηλώσει πέρυσι ότι ο Michael Schumacher έχει σημειώσει πρόοδο και μπορεί να παρακολουθήσει αγώνες F1 στην τηλεόραση.