Ο Boris Johnson δεν έχει πνευμονία και δεν υποστηρίζεται μηχανικά η αναπνοή του

Ο Boris Johnson δεν έχει πνευμονία και δεν υποστηρίζεται μηχανικά η αναπνοή του

Η Downing Street εξέδωσε ανακοίνωση για την υγεία του Boris Johnson, καθώς ο Βρετανός πρωθυπουργός εισήχθη στην εντατική έπειτα από επιδείνωση των συμπτωμάτων του κορονοϊού, από τον οποίο έχει προσβληθεί.

Η εισαγωγή του πρωθυπουργού της Βρετανίας Boris Johnson στην εντατική προκαλεί μεγάλη ανησυχία στο Ηνωμένο Βασίλειο και στο εξωτερικό και δείχνει σε ποιον βαθμό ο νέος κορονοϊός μπορεί να πλήξει σοβαρά ανθρώπους σε καλή κατάστασης υγείας, είτε είναι προνομιούχα, δημόσια πρόσωπα είτε όχι.

Μάλιστα, η Downing Street προχώρησε σε αυτή την ανακοίνωση, καθώς οι εικασίες για την κατάσταση της υγείας του Boris Johnson αμέσως μετά την μεταφορά του στην Εντατική του νοσοκομείου St. Thomas στο Λονδίνο, ήταν πολλές.

Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό ότι ο Boris Johnson συνέχιζε να έχει πυρετό, 10 ημέρες μετά την αποκάλυψη ότι βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό, πολλοί θεώρησαν ότι έχει πνευμονία.

Η Downing Street το διέψευσε, γιατί στην επίσημη ενημέρωση της Τρίτης, ο εκπρόσωπος της Βρετανικής κυβέρνησης είπε πως δεν υπάρχει ζήτημα να έχει ο Boris Johnson πνευμονία αλλά δέχεται θεραπεία με οξυγόνο και δεν έχει διασωληνωθεί.

Σημείωσε ότι η κατάσταση της υγείας του 55χρονου πρωθυπουργού της Βρετανίας ήταν σταθερή κατά τη διάρκεια της νύχτας. Που είναι μεν θετικό, γιατί δεν έχει επιδεινωθεί, αλλά και αρνητικό γιατί δεν έχει βελτιωθεί.

Ο ίδιος ο Boris Johnson, είπε ο εκπρόσωπος, είναι σε καλή διάθεση.