Ο Τάκης Βουγιουκλάκης απαντάει στον ανιψιό του για την απαγορευμένη ταινία!

Ο Τάκης Βουγιουκλάκης απαντάει στον ανιψιό του για την απαγορευμένη ταινία!

Στην εφημερίδα Espresso μίλησε ο αδελφός της Αλίκης Βουγιουκλάκη, Τάκης Βουγιουκλάκης ο οποίος πήρε θέση για την απαγορευμένη ταινία με τίτλο «Aliki my love».

Η ταινία της Φίνος Φιλμ έχει μπει στη διαδικασία ψηφιακής επεξεργασίας και αναμένεται να επανακυκλοφορήσει με το γιο της αξέχαστης ηθοποιού, Γιάννη Παπαμιχαήλ να έχει αντιρρήσεις για την επαναπροβολή  της.

Ακολουθεί απόσπασμα από την συνέντευξη του Τάκη Βουγιουκλάκη.

 «Κατ’ αρχάς, η ταινία δεν είναι «απαγορευμένη»! Δεν ήταν ποτέ. Απλώς ο Φίνος δεν ήθελε να προβληθεί. Δεν του άρεσε και δεν ήθελε να «κάψει» την Αλίκη. Ούτε και στην Αλίκη πολυάρεσε βέβαια. Δεν είχε τολμηρές σκηνές. Εντάξει, ίσως να ήταν λίγο τολμηρές για εκείνη την εποχή. Εγώ προσωπικά δεν την έχω δει, γιατί σπούδαζα τότε στην Ιταλία. Αλλά, από όσο γνωρίζω, δεν είχε τέτοια πλάνα το φιλμ. Από τη στιγμή που μια επιχείρηση όπως η Φίνος, η οποία έχει τα δικαιώματα της ταινίας, αποφασίζει να την προβάλει και δεν υπάρχει γραπτή απαγόρευση προβολής της από καμία πλευρά, δεν νομίζω ότι μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο. Αν υπήρξε προφορική συμφωνία μεταξύ του Φίνου και της Αλίκης να μην προβληθεί η ταινία, δεν το ξέρω, αλλά ακόμη και να ήταν έτσι, πλέον δεν μπορεί να ισχύσει. Ο Γιάννης δεν είχε καν γεννηθεί τότε. Ποια έγκριση; Υπάρχει απαγόρευση σε παραστατικό; Όχι!»

Στη συνέχεια ο ίδιος αναφέρθηκε και στο σκηνοθέτη της ταινίας Ρούντολφ Ματέ:  «Παρά τις μεγάλες προσδοκίες ως σκηνοθέτης δεν ενθουσίασε ούτε τον Φίνο ούτε την Αλίκη. Ακόμη και αν δεν είναι καλή, όπως είπαν τότε, ένας ηθοποιός κρίνεται και από τις επιτυχίες και από τις αποτυχίες του! Δεν θα κριθεί η Αλίκη από μία ταινία τόσα χρόνια μετά»

Τέλος, ξεκαθάρισε πως ο ίδιος έχει άριστες σχέσεις με τους κληρονόμους της Φίνος Φιλμ ωστόσο δεν έχει κάποια ενημέρωση για το τι θα συμβεί με την ταινία. Σε κάθε περίπτωση όμως ο ίδιος δεν προβληματίζεται για το αν θα προβληθεί ή όχι.