Ο σκηνοθέτης του “La casa de papel” υπόσχεται ένα κλείσιμο “με στιλ, στο αποκορύφωμα αυτού που φαντάζονται οι θαυμαστές”

Ο σκηνοθέτης του "La casa de papel" υπόσχεται ένα κλείσιμο "με στιλ, στο αποκορύφωμα αυτού που φαντάζονται οι θαυμαστές"

Το La Case De Papel είναι μία από τις πιο πετυχημένες σειρές του που Netflix και όπως φαίνεται τίτλοι τέλους ετοιμάζετε να ρίξει η Ισπανική, που ολοκληρώνεται με το τέλος της 5ης σεζόν.

Μάλιστα, το Netflix ανακοίνωσε το πέμπτο και τελευταίο μέρος της σειράς La Casa De Papel, καθώς δεν θα συνεχίσει με 6η σεζόν, όπως γραφόταν.

Ο σκηνοθέτης του «La casa de papel», Álex Rodrigo, εξηγεί τη διάθεσή του για το 5ο μέρος της σειράς, το οποίο θα είναι το τελευταίο, και μιλάει για το τι σημαίνει για την καριέρα τους: «Είναι ένα ορόσημο που πιθανότατα δεν θα επαναλάβουμε.»

Ο Álex Rodrigo σε  συνέντευξη του στο Heraldo de Aragón, εξηγεί πώς αντιμετωπίζει την 5η και τελευταία σεζόν της σειράς, ολισθαίνει ό, τι προετοιμάζει για το μέλλον και αξιολογεί πώς ο κοραναϊός θα επηρεάσει την παραγωγή οπτικοακουστικό.

Ο Rodrigo, ο οποίος ήταν επίσης υπεύθυνος για τη σκηνοθεσία του Veneno, εξηγεί ότι αυτή τη στιγμή ζει μεταξύ του ενός μυθιστορήματος και του άλλου: “Τώρα είμαι στη μετάβαση από το Veneno για να επιστρέψω στο μπείτε στο La casa de papel”.

Ο σεναριογράφος εξηγεί επίσης ότι η επιστροφή του στη δουλειά με τη σειρά Netflix το αντιμετωπίζει με την πρόθεση “να προσπαθήσει να κλείσει τη σειρά με στιλ, στο αποκορύφωμα αυτού που φαντάζονται, επιθυμούν και ονειρεύονται οι θαυμαστές”.

Ένα τέλος του κύκλου και τα μελλοντικά του σχέδια

Ο σεναριογράφος αναγνωρίζει επίσης ότι το να τερματίσει τη σειρά για αυτόν θα σήμαινε το κλείσιμο μιας σκηνής στην επαγγελματική του καριέρα, εστιάζοντας στο πώς θα την χάσει “στο συναισθηματικό πεδίο, λόγω των σχέσεων που κάνετε” και στέλνοντας στον εαυτό του ένα μήνυμα σύνεσης στο πρόσωπο στο μέλλον: “Το να έχεις κάνει μια σειρά που κατέληξε να κερδίσει ένα Emmy είναι ένα ορόσημο που πιθανότατα δεν θα επαναλάβουμε . Πρέπει να το γνωρίζουμε για να κρατήσουμε τα πόδια μας στο έδαφος.”

Ακριβώς εν όψει του μέλλοντος, ο επίσης δημιουργός και σκηνοθέτης του χειροκροτήματος The Last Show για το Aragón TV επιβεβαιώνει ότι ετοιμάζει δύο άλλα έργα που συνδέονται με την ίδια γη: “Ένα από αυτά, για την Aragón TV, για ένα έργο ταινίας μεγάλου μήκους από από σορτς, ένα από τα οποία έγραψα το σενάριο και ο Alejandro Cortés έχει πυροβολήσει. Και, επιπλέον, έγραψα για ένα άλλο έργο που έχει επίσης να κάνει με τον Aragón και που θα περιελάμβανε ξανά γυρίσματα στη γη”.

Πώς έχει επηρεαστεί η παραγωγή του κορανοϊού

Όταν μιλάμε για το πώς η πανδημία του κορανοϊού επηρέασε την οπτικοακουστική παραγωγή, ο Rodrigo εξηγεί ότι είναι ένας τυχερός τομέας επειδή “υπάρχει ένα πρωτόκολλο που κάνει τη μαγνητοσκόπηση δύσκολη και αργή, αλλά δεν το καθιστά αδύνατο. Αυτά δεν έχουν ακυρωθεί, εκτός αν ήταν διεθνούς συμπαραγωγής”. Στην πραγματικότητα, ο σεναριογράφος διαβεβαιώνει ότι υπάρχει περισσότερη δουλειά επειδή, κατά τη γνώμη του, “Έχω την αίσθηση ότι έχουν εξαντληθεί” ότι οι άνθρωποι έχουν καταναλώσει τη σειρά που είχαν εκκρεμεί εκμεταλλευόμενοι τον περιορισμό”.

Ωστόσο, διευκρινίζει ότι δεν είναι “αισιόδοξος” για το μέλλον του τομέα, καθώς πιστεύει ότι η κρίση που θα προκαλέσει η πανδημία θα προκαλέσει απώλεια συνδρομητών από πλατφόρμες: “Οι άνθρωποι θα διαγραφούν από μια πλατφόρμα νωρίτερα από ότι ταΐζουν τα παιδιά τους.”

Σε προσωπικό επίπεδο, ο σεναριογράφος εξηγεί ότι ο περιορισμός τον βοήθησε να γράψει ξανά: “Είχα σκηνοθετήσει το The Last Show ή το Poison για λίγο χρόνο και δεν είχα γράψει, και το έκανα ξανά.”