Ο πρωταγωνιστής του Peaky Blinders καπνίζει 1.000 τσιγάρα τη σεζόν

Ο πρωταγωνιστής του Peaky Blinders καπνίζει 1.000 τσιγάρα τη σεζόν

Όσοι παρακολουθούν τη δημοφιλή σειρά Peaky Blinders, ξέρουν ότι ο κεντρικός πρωταγωνιστής της σειράς και «πατριάρχης» της οικογένειας Σέλμπι, Τόμας, καπνίζει συνεχώς.

Η κίνηση του Cillian Murphy, του Ιρλανδού ηθοποιού που υποδύεται τον Τόμας Σέλμπι, να ανάβει τσιγάρο είναι σήμα κατατεθέν της σειράς για την τηλεοπτική «οικογένεια» από το Μπέρμιγχαμ.

Με αφορμή την παρουσίαση της 5ης σεζόν της σειράς η συμπρωταγωνίστρια του Helen McCrory, αποκάλυψε ότι σε κάθε σεζόν ο Murphy «καπνίζει» έως και 1000 τσιγάρα!

Ωστόσο η ίδια έσπευσε να συμπληρώσει ότι «δεν θέλουμε να ενθαρρύνουμε το κάπνισμα».

Ο Cillian Murphy είχε μιλήσει για το πάθος του Τόμας Σέλμπι με το τσιγάρο, σε συνέντευξή του το 2016 μετά την ολοκλήρωση των γυρισμάτων για την 3ης σεζόν της σειράς. «Στην αρχή του σόου όλοι κάπνιζαν και αυτό έγινε συνήθεια για τον Τόμας. Είχα ρωτήσει τους ανθρώπους της παραγωγής να υπολογίσουν τον αριθμό των τσιγάρων και μου είχαν πει για 3.000 τσιγάρα».

Η παραγωγή, πάντως, φροντίζει να μην είναι πραγματικά τα τσιγάρα που καπνίζει ο Murphy αντικαθιστώντας τα είτε με ηλεκτρονικά είτε με «τσιγάρα» που περιέχουν βότανα και όχι καπνό.