Ο Πρίγκιπας William ζητά την αλήθεια για την ιστορική συνέντευξη της Diana

Ο Πρίγκιπας William ζητά την αλήθεια για την ιστορική συνέντευξη της Diana

Το παλάτι του Κένσινγκτον εξέδωσε ανακοίνωση, όπου αναφέρεται πως ο μεγάλος γιος της πριγκίπισσας Diana, πρίγκιπας William, καλωσορίζει – με επιφύλαξη πάντα – την έρευνα του BBC για τη συνέντευξη – βόμβα που είχε παραχωρήσει η μητέρα του, στον σταθμό το 1995, στον δημοσιογράφο Μάρτιν Μπασίρ και στην εκπομπή «Panorama».

«Η ανεξάρτητη έρευνα είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Θα βοηθήσει να διαπιστωθεί η αλήθεια, πίσω από τις ενέργειες που οδήγησαν στην συνέντευξη της εκπομπής Panorama και στις επακόλουθες αποφάσεις που ελήφθησαν από εκείνους στο BBC εκείνη την περίοδο», αναγράφεται στη σχετική ανακοίνωση.

«Φυσικά αυτό είναι για να προστατέψει την “κληρονομιά” της μητέρας του, έτσι είναι ένα προσωπικό θέμα για τον William. Έχει παρακολουθήσει στενά όσα εκτυλίσσονται, αλλά πιστεύει πως τα πράγματα κινούνται προς την σωστή κατεύθυνση. Το BBC ενημερώνει τον πρίγκιπα για το θέμα και αυτό που επιθυμεί εκείνος είναι αυτό που θέλουν όλοι, την αποκάλυψη της αλήθειας», αναφέρει πηγή που βρίσκεται στον στενό κύκλο του πρίγκιπα.

Το BBC ανακοίνωσε πως επικεφαλής της έρευνας τίθεται ο 77χρονος διακεκριμένος συνταξιούχος δικαστής Λόρδος Ντάισον. Το γεγονός αυτό χαροποίησε ιδιαίτερα τον μέλλοντα βασιλιά, ο οποίος χαρακτήρισε την επιλογή του πρώην επικεφαλής του Ανώτατου Δικαστηρίου ως «ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση».

Αλλά και ο γενικός διευθυντής του BBC, Τίμι Ντέιβι, δήλωσε πως το ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο είναι αποφασισμένο να «λάμψει» η αλήθεια σχετικά με το αν η πριγκίπισσα Diana παραπλανήθηκε από τον νεαρό τότε δημοσιογράφο Μπασίρ, και του παραχώρησε τη συγκλονιστική συνέντευξη, που εκτόξευσε την καριέρα του, δημιούργησε «πανικό» στο παλάτι και οδήγησε τελικά, στο διαζύγιο της Diana από τον Κάρολο.