Ο Νίκος Παπαδάκης έβαλε την Κρητική φορεσιά και φωτογραφήθηκε για τα 150 χρόνια από το Ολοκαύτωμα της Μονής Αρκαδίου

Ο Νίκος Παπαδάκης έβαλε την Κρητική φορεσιά και φωτογραφήθηκε για τα 150 χρόνια από το Ολοκαύτωμα της Μονής Αρκαδίου

Ο Νίκος Παπαδάκης ήταν ένα από τα άτομα που φόρεσαν την Κρητική φορεσιά και φωτογραφήθηκαν για το Σύλλογος Ρεθυμνίων Αττικής “ΤΟ ΑΡΚΑΔΙ” με αφορμή τα 150 χρόνια από το Ολοκαύτωμα της Μονής  Αρκαδίου που συμπληρώνονται φέτος.

Ένα από τα δραματικότερα γεγονότα της ιστορίας, το Ολοκαύτωμα του Αρκαδίου το 1866 «ζει» στις καρδιές των Κρητικών ως μια μαρτυρική εθελοθυσία αμάχων και οπλαρχηγών για την ελευθερία.

Φέτος συμπληρώνονται 150 χρόνια από το Ολοκαύτωμα της Μονής και ο Σύλλογος Ρεθυμνίων Αττικής “ΤΟ ΑΡΚΑΔΙ” εξέδωσε ένα επετειακό λεύκωμα αφιερωμένο στη σημαντική αυτή σελίδα της ιστορίας της Κρήτης.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον όμως έχει το γεγονός ότι για το λεύκωμα φωτογραφήθηκαν με την κρητική φορεσιά γνωστοί ρεθυμνιώτες, πολιτικοί, μέλη της τοπικής αυτοδιοίκησης, επιστήμονες, καλλιτέχνες, τιμώντας ο καθένας με αυτόν τον τρόπο τους ήρωες της αρκαδικής εθελοθυσίας.

Η βουλευτής Όλγα Κεφαλογιάννη και οι αδερφές της Δανάη και Χριστίνα, η αντιδήμαρχος Πέπη Μπιρλιράκη – Μαμαλάκη, ο συνθέτης Γιώργος Κουμεντάκης, η επιχειρηματίας Κατερίνα Ξεκάλου- Ηλιάκη, η Θάλεια Δομαζάκη, η Μαίρη Κωνσταντουδάκη, το μοντέλο Νίκος Παπαδάκης, η Δανάη Καλαχώρα, η συμβολαιογράφος Τασούλα Δρανδάκη- Μαρινάκη, η ακαδημαϊκός Μαριάννα Καλαϊτζιδάκη, η Όλια Σταματάκη, ο Μάνος Πετούσης και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου, φωτογραφήθηκαν για το επετειακό λεύκωμα φορώντας την αυθεντική κρητική φορεσιά με υπερηφάνεια και τιμή στους ήρωες.