Ο Νίκος Μάνεσης αποκαλύπτει όλες τις λεπτομέρειες για την εκπομπή που ετοιμάζει με την Ελεονώρα Μελέτη

Ο Νίκος Μάνεσης αποκαλύπτει όλες τις λεπτομέρειες για την εκπομπή που ετοιμάζει με την Ελεονώρα Μελέτη

Στην εφημερίδα “Το Θέμα” μίλησε ο Νίκος Μάνεσης όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στο νέο του επαγγελματικό βήμα ως αρχισυντάκτης στην εκπομπή που πρόκειται να παρουσιάσει η Ελεονώρα Μελέτη από την αρχή της ερχόμενης σεζόν μέσα από τη συχνότητα του Alpha.

Σε λίγες ημέρες έρχεται η «Ώρα για Μελέτη» στην οποία αναλαμβάνεις την δημοσιογραφική επιμέλεια. Ποιο είναι το πλάνο;

«Ξέρουμε πολύ καλά τι πάμε να κάνουμε. Μπαίνουμε σε μία ζώνη η οποία έχει πολύ lifestyle όπου σε κάποιες περιπτώσεις υπάρχει και trash και πολλή ενημέρωση. Εμείς θα πάμε στη μέση οδό. Ακολουθώντας την «γραμμή» του «Σαββατοκύριακου» το επεκτείνουμε. Εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζουμε πολύ καλά να κάνουμε στον Alpha και με μάτια και αυτιά ανοιχτά θα δούμε τι θέλει ο κόσμος. Ξέρουμε τι κοινό βλέπει εκείνη την ώρα τηλεόραση και θα προχωρήσουμε καινοτομώντας και συνδυάζοντας την ενημέρωση με τις επιθυμίες του κόσμου.

Το κοινό είναι ως επί το πλείστον είναι γυναικείο αλλά προστίθεται και πολλοί άνδρες αλλά και γυναίκες υψηλού μορφωτικού επιπέδου οι οποίες δεν θέλουν τα νέα της κλειδαρότρυπας. Δεν στοχεύουμε το κοινό που θέλει να δει μία διάσημη τραγουδίστρια στην παραλία η οποία ξεκουμπώνει το πάνω μέρος του μαγιό για να μαυρίσει. Δεν μπορούμε και δεν θέλουμε να τους πάρουμε αυτούς τους τηλεθεατές. Απευθυνόμαστε σε αυτούς που έχουν κουραστεί από τα συνηθισμένα. Θα είμαστε ο εαυτός μας και θα τσαλακωθούμε.

Η Ελεονώρα θα είναι στο πλατό κι εγώ πίσω με τα ακουστικά μου για να χαράξω τη γραμμή. Σχεδίασα την εκπομπή, έχω την ενδεκάδα και ο σέντερ φορ, η Ελεονώρα, θα βάλει το γκολ. Η διαφοροποίηση είναι πως ίσως ο προπονητής μάλλον θα μπει και μέσα. Ε, θα μπω να πω κι εγώ τις καλημέρες μου».

Πώς θα μου περιγράψεις την Ελεονώρα;

«Είναι ένα κορίτσι που έχει πολύ περισσότερες δυνατότητες κι από αυτές που και η ίδια νομίζει. Η δουλειά μου είναι να τις αναδείξω και βάζω στοίχημα ότι θα το κάνω και πολύ γρήγορα. Είναι ανοιχτό βιβλίο. Ξέρω μέχρι πού μπορούμε να πάμε. Έχουμε έτοιμες πέντε εναλλακτικές εκπομπές με άξονα τον κορμό του infotainment. Το κάθε μοντέλο εκπομπής θα υλοποιείται και θα εφαρμόζεται αναλόγως με το πόσο μπορεί να ανταποκριθεί ο μηχανισμός. Θα ανεβάζουμε βαθμό δυσκολίας σιγά σιγά και ως τα Χριστούγεννα θα φτάσουμε στο πέντε. Ο τηλεθεατής θα δει το «Σαββατοκύριακο» πολύ «πειραγμένο».

Πότε θα γίνει η πρεμιέρα;

«Θα είμαστε αέρα στις 7 Σεπτεμβρίου, στις 11 το πρωί».