Ο «Μητροπολίτης» Ιλαρίων, το μοναστήρι-ξενοδοχείο και τα pool-πάρτι

Ο «Μητροπολίτης» Ιλαρίων, το μοναστήρι-ξενοδοχείο και τα pool-πάρτι

Ένα μοναστήρι με προδιαγραφές πολυτελούς κατοικίας. Διακοσμημένα δωμάτια με έπιπλα από βελούδο, μπαμπού σαλόνια για τον κήπο, καταρράκτες και πισίνα για τις ανάγκες των… πιστών περιλαμβάνει το ακίνητο όπου διαμένει ο ρασοφόρος που έχει προκαλέσει «σεισμό» στους κόλπους της εκκλησίας και ο οποίος αυτοαποκαλείται ως Σεβασμιώτατος Ιλαρίων και παρουσιάζεται ως πρόεδρος κάποιας «ελληνορωσικής μητροπολιτικής συνόδου». Όπως όλα δείχνουν φαίνεται να έχει αυτοχειροτονηθεί «Μητροπολίτης Κρήτης, υπέρτιμος και έξαρχος Ευρώπης».

Μέσα σε μια πευκόφυτη περιοχή της Νέας Μάκρης, δίπλα σε πολυτελείς κατοικίες βρίσκεται η… Μονή της «Παναγίας Θεραπεύτριας» η οποία δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις οικίες που βρίσκονται δίπλα της, τόσο σε χλιδή όσο και σε άνεση. Κάλλιστα, οποιοσδήποτε περαστικός που διέρχεται από την οδό Γαλήνης θα μπορούσε να την περάσει για οικία ενός εύπορου ανθρώπου. Σε ένα οικοπέδο περίπου δυο στρεμμάτων, το όποιο περιβάλλεται από ψηλά κάγκελα, που έχουν… ντυθεί με πράσινο ύφασμα προκειμένου να μην προκαλεί τα βλέμματα των περαστικών, επεκτείνονται οι εγκαταστάσεις που έχει δημιουργήσει ο «Μητροπολίτης Κρήτης και Έξαρχος Ευρώπη» Ιλαρίων ή κατά κόσμον Θωμάς Κονσολάκης.

Το σπίτι ορθώνεται στην κορυφή του οικοπέδου και προς την πλευρά του βουνού, ενώ υπάρχουν τρεις σιδερένιες πόρτες από τις οποίες κάποιος μπορεί να εισέλθει στους χώρους του οικοπέδου. Στη μια γωνία του ακινήτου δεσπόζουν τρεις σημαίες μια ελληνική, μια βυζαντινή και μία της Ρωσίας. Η τελευταία σημαία μάλιστα δηλώνει όπως λέει και ο ίδιος ο Ιλαρίων τη σχέση του με τη χώρα της Ανατολικής  Ευρώπης, καθώς αποτελεί όπως ισχυρίζεται τον πρόεδρο κάποιας ελληνορωσικής ορθόδοξης αδελφότητας. Σύμφωνα όμως με τους αρμόδιους φορείς, θρησκευτικός οργανισμός με τα τέτοια ονομασία δεν υφίσταται με επίσημη μορφή στην Ελλάδα.

Σε μία από τις γωνίες του οικοπέδου βρίσκεται ένα μικρό εκκλησάκι το οποίο χρησιμοποιείται από τους πιστούς όταν αυτοί δεν απολαμβάνουν το ποτό τους σε κάποιες από τις ξαπλώστρες που βρίσκονται κοντά στην πισίνα.

«Όλη την ημέρα οι πόρτες είναι κλειστές. Κανένας από τους κατοίκους της περιοχής δεν πηγαίνει στο χώρο που οι δημιουργοί του αποκαλούν μοναστήρι. Οι δυο παπάδες που μένουν εκεί και μια γυναίκα η οποία εκτελεί χρέη οικιακής βοηθού είναι κλειστοί τύποι. Δεν μιλούν σε κανένα» λέει στο protothema.gr μια κάτοικος της περιοχής και συνεχίζοντας τονίζει: «Πίσω από τα κάγκελα μπαίνουν άτομα που δεν μένουν στην περιοχή. Έχουν δικό τους ακροατήριο. Κάθε φορά που κάνουν κάποια λειτουργία μαζεύονται περίπου 70 άτομα ενώ οι δρόμοι γεμίζουν από αυτοκίνητα. Μάλιστα βάζουν και τα μεγάφωνα δυνατά με αποτέλεσμα πολλές φορές να γίνονται ενοχλητικοί εξαιτίας της μεγάλης έντασης. Δεν ξέρω τι είναι αυτοί οι άνθρωποι, μας έχουν πει ότι έχουν σχέση με την αρχιεπισκοπή της Κρήτης».

Μάλιστα, όπως λένε οι κάτοικοι της περιοχής, εκτός από τα μυστήρια ο αυτοχειροτονημένος Μητροπολίτης Ιλαρίων και το υπόλοιπο ιερατείο διοργανώνουν και κοκτέιλ πάρτι. «Από τα τέλη της άνοιξης έως και το φθινόπωρο αρκετά βραδιά κάνουν εκδηλώσεις. Έχουν κέτερινγκ τα οποία εξυπηρετούν τους καλεσμένους τους. Μου έχει κάνει εντύπωση ο άνθρωπος αυτός που αυτοαποκαλείται Μητροπολίτης. Είναι πολύ χαλαρός για να είναι ιερέας δεν μπορεί να υποδέχεται κόσμο πίνοντας ουισκάκι» αναφέρει χαρακτηριστικά κάποιος άλλος κάτοικος της περιοχής.

Και πώς οι ιδιοκτήτες του… ησυχαστηρίου της Νέας Μάκρης να μην δίνουν δεξιώσεις όταν τα έπιπλα και οι χώροι που διαθέτουν προσφέρουν ανέσεις ξενοδοχείου. Στον κήπο του οικοπέδου υπάρχουν δυο σαλόνια μπαμπού, κιόσκια, ξαπλώστρες και μια μικρή πισίνα πάνω από την οποία διέρχεται μια ξύλινη γέφυρα. Στην μια άκρη της μάλιστα υπάρχουν και καταρράκτες οι οποίοι κατά τη διάρκεια της νύχτας φωτίζονται δημιουργώντας ένα ειδυλλιακό τοπίο.

Σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής ο πρώην επιχειρηματίας επίπλων και νυν Μητροπολίτης Ιλαρίων μίσθωσε το συγκεκριμένο ακίνητο πριν από περίπου δυο χρόνια. Το εκκλησάκι προϋπήρχε στο ακίνητο ενώ ο ίδιος φαίνεται να δημιούργησε για τις ανάγκες της… μονής κι ένα καμπαναριό. Πριν το μοναστήρι της «Παναγίας Θεραπεύτρια» βρισκόταν στην περιοχή των Δικαστικών στο Γραμματικό, ωστόσο κανείς δεν γνωρίζει ποιος ήταν ο λόγος που τελικά αποφάσισαν να μετακομίσουν.

Εξαφανίστηκε μετά τον σάλο ο Σεβασμιώτατος Ιλαρίων 

Ερμητικά κλειστές βρίσκονται όλες οι πόρτες του μοναστηρίου τις περισσότερες ημέρες και ώρες καθώς οι ρασοφόροι υποδέχονται τους πιστούς συνήθως βραδινές ώρες και έπειτα από συγκεκριμένα καλέσματα σε κάποιου είδους, λειτουργίες, παρακλήσεις ή ολονυχτίες.

Μετά τον σάλο που έχει ξεσπάσει και έπειτα από σχετική ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής Κρήτης με την οποία εφιστά -μεταξύ άλλων- την προσοχή των πιστών καθώς αυτός ο άντρας τους είναι παντελώς άγνωστος, ο Μητροπολίτης Ιλαρίων έχει εξαφανιστεί.

Στην προσπάθειά μας να επικοινωνήσουμε μαζί του διά τηλεφώνου ο κ. Ιωάννης Ψυχαλής, ο οποίος δηλώνει αρχιγραμματέας της Συνόδου, μας επεσήμανε πως για να μιλήσουμε με τον… Σεβασμιώτατο Θωμά Κονσολάκη θα έπρεπε πρώτα να πούμε στον ίδιο για ποιον λόγο τηλεφωνούμε, να αφήσουμε τα στοιχεία μας, να εγκρίνει κάποιο νομικό συμβούλιο κάποιας Συνόδου την αιτία και ύστερα να επικοινωνήσει εκείνος μαζί μας. Αν και εμείς αφήσαμε όλα τα στοιχεία μας ο Μητροπολίτης όχι μόνο δεν τηλεφώνησε ποτέ άλλα ως φαίνεται δεν βρίσκεται ούτε στον… παράδεισο που έχει δημιουργήσει ο ίδιος.

Ο άλλοτε συνεργάτης του ο οποίος ήταν διευθυντής των καταστημάτων Konsolakis Interior, Αντώνης Τζάννες, ο οποίος ακολούθησε τα βήματα του τότε επιχειρηματία αφού σήμερα φορά και ο ίδιος ράσα και αυτοαποκαλείται ως Μητροπολίτης Σηλυβρίας Έξαρχος Ευρώπης ή Μητροπολίτης Θεολόγος Παύλος και δηλώνει Επίσκοπος Νέας Μάκρης στην Ιερά Συνοδική Μητρόπολη Κρήτης, δεν επέτρεπε σε κανέναν την είσοδο στη… Μονή και ενημέρωνε πως ο Μητροπολίτης δεν βρίσκεται εκεί.

Μάλιστα μετά τα όσα έχουν ακουστεί τις τελευταίες ημέρες για τον Ιλαρίωνα το… μοναστήρι θα παραμείνει κλειστό μέχρι και τις 6 Ιουνίου.

Τι συμβαίνει πίσω από τις κλειστές πόρτες του μοναστηριού

Πολλά έχουν ακουστεί για τις παρακλήσεις που διοργανώνει το… ιερατείο της… Μονής αφού δεν θυμίζουν σε τίποτα τις αυτές που γίνονται σε ορθόδοξα μοναστήρια όπως οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι είναι η «Παναγία Θεραπεύτρια».

Ωστόσο κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τι ακριβώς γίνεται στο… άβατο της Νέας Μάκρης.  Χαρακτηριστικές ωστόσο είναι κάποιες φωτογραφίες οι οποίες δημοσιεύονται στο διαδίκτυο και στις οποίες απεικονίζονται πιστοί να λαμβάνουν μέρος σε κάποιου είδους τελετή με λευκά πανιά τα οποία καλύπτουν το κεφάλι τους.

Την ίδια ώρα απαρατήρητο δεν θα μπορούσε να περάσει το γεγονός ότι στους χώρους της Μονής φέρεται να υπάρχει κάποιο κομμάτι υφάσματος το οποίο υποστηρίζουν ότι προέρχεται από ένδυμα της Παναγίας αλλά και τάματα που έχουν γίνει από τους πιστούς γύρω από αυτό.

«Μέρος υφάσματος από βαμβακερό ύφασμα ενδύματος της Παναγίας. Ολόκληρο υπάρχει στο Βατικανό. Αρχιεπισκοπή Αγίου Ιουλίου Αιγίνης και Κλάσης και Πάσης Ιταλίας», είναι το μήνυμα που αναγράφεται δίπλα από το σημείο στο οποία φυλάσσεται το ύφασμα για το οποίο μιλούν.

Ο Μητροπολίτης Ιλαρίων κοινωνεί, ανθρώπους κάθε ηλικίας, από μικρά παιδιά μέχρι και ηλικιωμένους, ενώ υπάρχει συγκεκριμένος χώρος στο οποίο εξομολογεί όσους επιθυμούν για να… λυτρωθούν από τις αμαρτίες τους.

Μεταξύ άλλων αναφέρεται στο διαδίκτυο πως το… ησυχαστήριο, όσο αντιφατικό κι αν ακούγεται, διαθέτει δωμάτιο πόνου, όπου άνθρωποι με προβλήματα υγείας υποβάλλονται σε τελετές πόνου χωρίς όμως να διευκρινίζονται περαιτέρω λεπτομέρειες.

«Μοναστήρι» διακοσμημένο από… επαγγελματίες 

Με μία πρόχειρη αναζήτηση στο διαδίκτυο μπορεί να διαπιστώσει κανείς πως ο… Μητροπολίτης Ιλαρίων και ο Θωμάς Κονσολάκης, ιδιοκτήτης της Konsolakis Interior είναι το ίδιο πρόσωπο. Ο ίδιος φαίνεται πως πριν αποφασίσει να φορέσει τα ράσα και να αφιερωθεί στον…  Θεό ήταν ιδιοκτήτης καταστημάτων με έπιπλα.

Την ίδια ώρα χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως ο διευθυντής αυτών των καταστημάτων, αναφέρεται σε σχετικά δημοσιεύματα πως είναι κάποιος κύριος Αντώνης Τζάννες, ο οποίος φαίνεται πως ακολούθησε τα βήματα του τότε επιχειρηματία αφού σήμερα φορά και ο ίδιος ράσα, έχει ως βάση το ίδιο ησυχαστήριο της Νέας Μάκρης και αυτοαποκαλείται ως Μητροπολίτης Σηλυβρίας Έξαρχος Ευρώπης ή Μητροπολίτης Θεολόγος Παύλος και δηλώνει Επίσκοπος Νέας Μάκρης στην Ιερά Συνοδική Μητρόπολη Κρήτης.

Σε μία από τις συνεντεύξεις του, ο Θωμάς Κονσολάκης τόνιζε: «Είμαστε μόδα. Χθες, σήμερα και αύριο. Αγαπάμε φρικτά αυτό που κάνουμε. Το κάνουμε απόλυτα σωστά γιατί μας ενδιαφέρει. Είναι η ζωή μας. Είναι η εικόνα μας. Καταθέτουμε την ψυχή μας. Τα δικά μας έπιπλα έχουν οξυγόνο. Αναπνέουν μαζί μας καθημερινά. Αυτό κερδίζει. Αυτό κάνει τον Τύπο να ασχολείται μαζί μας. Τη δημοσιότητα δεν την επιβάλαμε. Μας επιβλήθηκε. Όλοι οι στυλίστες, οι δημοσιογράφοι παρελαύνουν καθημερινά από το luxurious show room της εταιρείας μας, απλά γιατί για πρώτη φορά αισθάνονται το επώνυμο τόσο προσιτό».

Στη ίδια συνέντευξη ερωτηθείς τι είναι αυτό που τον χαρακτηρίζει ως προσωπικότητα είχε δηλώσει: «Ο ερωτάς για όλα! Τον άνθρωπό μου, τη δουλειά μου, τους συνεργάτες μου. Δε θα μπορούσα να ζήσω ούτε στιγμή χωρίς να νιώθω ερωτευμένος. Ξέρεις, δεν ερωτεύομαι μόνο πρόσωπα, αλλά και αντικείμενα. Έπιπλα και ξεχωριστά διακοσμητικά. Ερωτεύομαι με πάθος τα πάντα. Ζω! Κυριολεκτικά».

Πηγή: Protothema.gr