Ο Ματ Ντέιμον πετάει… μολότοφ στην «πλατεία Συντάγματος»

Ο Ματ Ντέιμον πετάει... μολότοφ στην «πλατεία Συντάγματος»

Η τελευταία ταινία της σειράς «Jason Bourne» με πρωταγωνιστή τον Ματ Ντέιμον μπορεί να διαδραματίζεται στο κέντρο της Αθήνας, ωστόσο τα γυρίσματά της έγιναν 3.832 χιλιόμετρα μακριά από την ελληνική πρωτεύουσα, στην Τενερίφη!

Η πόλη είχε μεταμορφωθεί σε Αθήνα την περίοδο της κρίσης και στις καταιγιστικές σκηνές δράσης που βλέπουμε στο τρέιλερ, ο πρωταγωνιστής, Ματ Ντέιμον, εμφανίζεται να είναι παρών σε επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, κατά την πορεία διαδηλωτών εναντίον της οικονομικής κρίσης.

Το τρέιλερ αποκαλύπτει πως ο ρόλος της Ελλάδας στην πλοκή περιλαμβάνει σκηνές δράσης και σκηνές κομβικής σημασίας για το story του έργου. Δείχνει τον Μπορν να καταδιώκει και να καταδιώκεται, ενώ βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, και να χρησιμοποιεί μέχρι και μολότοφ.

Όλοι γνωρίζουμε βέβαια πώς ο Ματ Ντέιμον και το συνεργείο της ταινίας δεν ήρθαν ποτέ στην Αθήνα, αλλά επέλεξαν την Σάντα Κρουζ, που… μεταμορφώθηκε σε Αθήνα. Εάν, μάλιστα, κρίνει κανείς από το τρέιλερ, οι διαφορές ανάμεσα στην ελληνική πρωτεύουσα και σε αυτήν της Τενερίφης περιορίζονται σε λεπτομέρειες, που ελάχιστοι ίσως καταφέρουν να προσέξουν.

Εν μέσω μιας διαδήλωσης από αυτές που θυμίζουν το πολύ κοντινό παρελθόν, με το Σύνταγμα και χώρο πέριξ της Βουλής να φλέγεται, ο Ματ Ντέιμον μπερδεύεται με τους διαδηλωτές και πρωταγωνιστεί σε μια σκηνή δράσης, για την οποία ο σκηνοθέτης Πολ Γκρίνγκρας δήλωσε πολύ περήφανος.

«Είναι μια από αυτές τις σκηνές δράσης που μπορείς να δεις μόνο σε μια ταινία του Μπορν. Παντρεύει τη δράση με ένα πραγματικά έντονο, συναισθηματικά ειλικρινές νέο κεφάλαιο στην ιστορία του» είπε χαρακτηριστικά.

Αυτή τη φορά ο Ματ Ντέιμον συμμετέχει και στο σενάριο της ταινίας (μαζί με τον Πολ Γκρίνγκρας και τον Κρίστοφερ Ράους), ενώ μαζί του παίζουν ακόμη οι Τζόαν Αλεν, Τόμι Λι Τζόουνς, Βενσάν Κασέλ, Ριζ Αχμέντ, Τζούλια Στάιλς και Αλίσια Βικάντερ.

Η ταινία αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις 29 Ιουλίου

Πηγη: protothema.gr