Ο Κώστας Κρομμυδας παρουσίασε την “Ουρανόεσσα” στα Χανιά

Ο Κώστας Κρομμυδας παρουσίασε την “Ουρανόεσσα” στα Χανιά

Ένα ταξίδι στην “Ουρανόεσσα” μέσα από τη μυθοπλασία και τη σύνδεση του παρελθόντος με το παρόν προσφέρει το νέο βιβλίο του Κώστα Κρομμύδα που παρουσιάστηκε το βράδυ της Τετάρτης 8 Ιουνίου στο καφέ “Κήπος”.

Στον χώρο του “Κήπος” ο συγγραφέας συνομίλησε με το κοινό για τη δουλειά του, ενώ όλη η εκδήλωση συνοδεύτηκε από μουσική και χορό.

«Το όνομα “Ουρανόεσσα”, που σημαίνει γεμάτη ουρανό, έχει να κάνει με τη Σαμοθράκη καθώς ένα μεγάλο μέρος του βιβλίου εξιστορείται στο νησί αυτό» είπε ο συγγραφέας, υπογραμμίζοντας πως η σύνδεση του χθες με το σήμερα και το ταξίδι γενικά στον χρόνο είναι κάτι που τον συναρπάζει γι’ αυτό και υπάρχει σε όλες σχεδόν τις δουλειές του. «Προσπαθώ να είμαι ενεργός, να γράφω συνέχεια. Πάνε καλά τα βιβλία μου, ακούω πολύ καλά σχόλια και αυτό με γεμίζει δύναμη ώστε να συνεχίσω.

Χανιά χθες…μεγάλες στιγμές στην παρουσίαση της Ουρανόεσσας! #ouranoessa #krombooks @dioptrabooks

A post shared by Κώστας Κρομμύδας K. Krommydas (@krommydaskostas) on

Το τελευταίο σχόλιο της Αλκυόνης Παπαδάκη αποτελεί ένα μεγάλο παράσημο για μένα. Η αναφορά της ότι είναι ένα “συναρπαστικό βιβλίο, σε ταξιδεύει, σε μαγεύει, σε μαθαίνει” ήταν ό,τι καλύτερο» είπε ο Κωστας Κρομμύδας.

Την παρουσίαση του βιβλίου έκαναν η φιλόλογος Αννίτα Μπριντάκη και ο γενικός γραμματέας του Δήμου Χανίων Δημήτρης Φραγκάκης.

«Είναι ένα βιβλίο που δεν το αφήνεις εύκολα. Είναι μια εκπληκτική ιστορία έρωτα, πάθους, μυστηρίου που ξεκινά από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και φτάνει μέχρι σήμερα» είπε ο Δημήτρης Φραγκάκης τονίζοντας δύο πράγματα που ξεχώρισε στην “Ουρανόεσσα”. «Το πρώτο ότι στηρίζεται σε αληθινά γεγονότα, σε πραγματικούς χαρακτήρες, μέσα σε μια εξαιρετική μυθοπλασία και το δεύτερο είναι οι καταπληκτικές περιγραφές. Ο Κώστας ως ηθοποιός έχει και μια σκηνοθετική ματιά και σκηνοθετεί εξαιρετικά τον λόγο, αφήνοντάς σε καθηλωμένο».

Την εκδήλωση συντόνισε η Μαρία Τσισμενάκη, τραγούδησε η Βάλια Αλεξίου και συμμετείχε η ομάδα “Tango” της σχολής χορού “Εν χορώ”.

Με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου του στα Χανιά, ο Κώστας Κρομμυδας παραβρεθηκε την Τετάρτη το μεσημέρι στην εκπομπή “Στο κόκκινο” της ΝΕΑ τηλεόρασης Κρήτης και συνομίλησε για το καινούριο του βιβλίο με την παρουσιαστρια της εκπομπής, Γωγω Καληδονακη.