Ο Κοροναϊός “χτύπησε” και το καρναβάλι της Βενετίας – Ακυρώνονται οι εκδηλώσεις

Ο Κοροναϊός “χτύπησε” και το καρναβάλι της Βενετίας – Ακυρώνονται οι εκδηλώσεις

Σχεδόν πέντε δεκαετίες μετά την επίσημη αναβίωση του το πιο διάσημο καρναβάλι της Ευρώπης οδηγείται στη ματαίωση λόγω της εκρηκτικής κατάστασης που παρατηρείται με τα κρούσματα του κοροναϊού στην Ιταλία.

Από το πρωί της Κυριακής γίνονται διαδοχικές συσκέψεις στην ιταλική κυβέρνηση αλλά και στην περιφέρεια του Βένετο. Πριν από λίγο ο κυβερνήτης Λούκα Ζάια είπε εμφανώς φορτισμένος «πως πρέπει να πρέπει να πάρουμε τα πιο βαριά μέτρα για το κοινωνικό σύνολο. Το καρναβάλι της Βενετίας πρέπει να ματαιωθεί».

Τα λόγια του Ζάια επιβεβαίωσαν τους χειρότερους φόβους για τον εμπορικό κόσμο αλλά και τους επισκέπτες στη Βενετία που υπολογίζονται περίπου 3 εκατομμύρια.

Σήμερα, αύριο αλλά και την Τρίτη 25 του μήνα αναμένεται η κορύφωση του ιστορικού καρναβαλιού που έχει ιστορία μιας χιλιετίας αλλά από το 1979 και μετά υποστηρίχτηκε και επίσημα από την ιταλική κυβέρνηση.

Δύο οι νεκροί

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό υπάρχουν δύο νεκροί. Ο ένας νεκρός αναφέρθηκε σε νοσοκομείο της Πάντοβα στο Βένετο και ο δεύτερος είναι μία γυναίκα στη Λομβαρδία.

Μεταξύ των νέων ασθενών από τον κοροναϊό είναι δύο ηλικιωμένοι από τη Βενετία που νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο της Πάντοβα αλλά είναι άγνωστο εάν ο άνδρας που υπέκυψε στη νόσο είναι μεταξύ αυτών. Λέγεται πως πρόκειται για έναν πρώην επιχειρηματία μεγάλης κατασκευαστικής ιταλικής εταιρείας.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη Λούκα Ζάια ένας καρδιολόγος, μια νοσοκόμα και ένας καθαριστής από το νοσοκομείο στο Dolo είναι στην εντατική του νοσοκομείου στην Πάντοβα.

Επίσης σύμφωνα με πρόχειρους οικονομικούς απολογισμούς η ζημιά στην ιταλική οικονομία είναι τεράστια και αγγίζει τα 20 εκ. Ευρώ για κάθε ημέρα σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα.

Πηγή: ethnos.gr