Ο ηθοποιός, συγγραφέας και σκηνοθέτης Βαγγέλης Σαμιώτης μιλάει αποκλειστικά στο GPOP.GR

Ο ηθοποιός, συγγραφέας και σκηνοθέτης Βαγγέλης Σαμιώτης μιλάει αποκλειστικά στο GPOP.GR

Ο Βαγγέλης Σαμιώτης το φετινό χειμώνα βρίσκεται για δεύτερη χρόνια στην θεατρική παράσταση “Τρία ζευγάρια κάθονταν” στο Life theater.

Ο ίδιος μάλιστα, έχει γράψει και σκηνοθετήσει το εν λόγω έργο, στο οποίο το GPOP.GR είναι Χορηγός Επικοινωνίας.

Με αφορμή λοιπόν αυτή τη δουλειά, ο Βαγγέλης Σαμιώτης μας μίλησε αποκλειστικά!

Αρχικά θα ήθελα να μας πείτε κάποια πράγματα για εσάς, για να σας γνωρίσω καλύτερα τόσο εγώ όσο και οι αναγνώστες μας! (Τι έχετε σπουδάσει, την καταγωγή σας κλπ.)

Είμαι ο Βαγγέλης Σαμιώτης και έχω μεγαλώσει στον Πειραιά. Έχω τελειώσει την δραματική σχολή του νέου ελληνικού θεάτρου του Γιώργου Αρμένη και ασχολούμαι τόσο με την συγγραφή, την υποκριτική και την σκηνοθεσία θεάτρου στα δικά μου έργα.

Φέτος το χειμώνα βρίσκεστε για δεύτερη χρόνια στο Life theater με την παράσταση “Τρία ζευγάρια κάθονταν”! Πως βλέπετε την ανταπόκριση του κόσμου;

Ο κόσμος που έρχεται στο 80 με 90 τις εκατό του αρέσει πάρα πολύ και φεύγει πολύ χαρούμενος. Πάντα θα υπάρχουν και κάποιοι που δεν του αρέσει καθώς δεν έχουμε όλοι το ίδιο γούστο, ούτε μεγαλώσαμε στις ίδιες συνθήκες ούτε έχουμε τα ιδία προβλήματα -βιώματα και ευτυχώς γιατί αυτό είναι υγεία!

Έχετε γράψει το συγκεκριμένο έργο! Πως σας ήρθε η έμπνευση; Ποια είναι ακριβώς η υπόθεση;

Γενικά έχω γράψει πάρα πολλά θεατρικά έργα και διάφορα άλλα είδη περισσότερα από 50. Η ιδέα μου ήρθε καθώς οδηγούσα το μηχανάκι μου να φτιάξω ένα έργο με ζευγάρια, μέχρι να φτάσω σπίτι είχα ολοκληρώσει περίπου τι θα γίνει, ανέβηκα πάνω άνοιξα τον υπολογιστή και έγραψα την υπόθεση. Από την επομένη ημέρα άρχισα να το γράφω. 3 παλιοί συμμαθητές βρίσκονται έπειτα από 20 χρόνια και αποφασίζουν να κάνουν όλοι μαζί παρέα με τις γυναίκες τους. Έλα όμως που όταν μπαίνει ο πειρασμός της απιστίας και τα πράγματα εξελίσσονται εντελώς διαφορετικά. Το ένα ζευγάρι βρίσκεται πάντα στην κουζίνα, το άλλο στο σαλόνι και το τρίτο στην τουαλέτα. Φυσικά τα ζευγάρια μπερδεύονται μεταξύ τους…. Είναι μια κωμωδία καταστάσεων στην υπερβολή τους ώστε να βγαίνει το αστείο πάντα όμως μέσα από αλήθειες.

Ο δικός σας ρόλος στο έργο ποιος είναι;

Είμαι ο σύζυγος της τρελαμένης με την γυμναστική, την οποία εγώ βαριέμαι απεριόριστα. Αντιθέτως μου αρέσει η καλοπέραση και το φαγητό. 

Έχετε κάνει και την σκηνοθεσία! Πόσο δύσκολο είναι να σκηνοθετήσεις ένα έργο στο οποίο παίζετε και ο ίδιος!

Όταν υπάρχει τρέλα για αυτό που κάνεις όλες οι δυσκολίες ξεπερνιούνται.

Θα θέλατε να μας παρουσιάσετε τους υπόλοιπους ηθοποιούς του έργου!

Ο Βασίλης τρίχας που κάνει και τον ρόλο του υδραυλικού είναι το τρίτο έργο που παίζουμε μαζί και είναι ένας εξαίρετος κωμικός ηθοποιός.

Η Αφροδίτη Γεροκωνσταντή κάνει την Δέσποινα είναι η γυναίκα του Βασίλη και είναι παθολογικά ζηλιάρα και παχουλή που όλο ξεκινάει δίαιτα και την άλλη μέρα την έχει σταματήσει. Είναι η πρώτη χρόνια που συνεργαζόμαστε αλλά είναι μία ηθοποιός με μεγάλες προδιαγραφές τουλάχιστον στην κωμωδία, που είχα την χαρά να την σκηνοθετήσω.

Ο Άγγελος Δεληκάρης κάνει τον Δημήτρη, έναν τσιγγούνη τραπεζίτη. Είναι ένα παιδί που σου παίρνει το κείμενο και του προσθέτει διάφορα δικά του έξυπνα και στο αναδεικνύει.

Η Ελένη Σαλαμπάση και γυναίκα του Δημήτρη στο έργο είναι η πρώτη της φορά στο θέατρο και πραγματικά έχει δώσει όλο της τον εαυτό. Θα έλεγα τον έχει ξεπεράσει κιόλας και ευτυχώς είμαστε πολύ ευχαριστημένοι όλοι που την έχουμε μαζί μας.

Η Έλενα Γραψοπούλου κάνει την Ελένη και γυναίκα μου στο έργο είναι μια ηθοποιός άκρως επαγγελματίας και χαρά του σκηνοθέτη. Δεν χαλάει χατίρι σε τίποτα και μάλιστα ότι της δώσεις το παίρνει και το αναδεικνύει με την πρόβα ακόμα πιο πολύ!

Τηλεόραση θα σας ενδιέφερε να κάνετε;

Κάνω ήδη, άλλα θα με ενδιέφερε να μπω και σε άλλες δουλειές.

Τι άλλο έχουμε να περιμένουμε από εσάς στο μέλλον;

Άμα έχω την υγεία μου. Θέατρο θέατρο θέατρο.

Ευχαριστούμε πολύ τον Βαγγέλη Σαμιώτη!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.