Ο δημιουργός της σειράς La casa de papel αποκαλύπτει γιατί έπρεπε να “σκοτώσουν” το Berlin πρόωρα

Λίγες επιτυχίες ήταν τόσο ηχηρές όσο το La Casa de Papel. Η ισπανική που δημιουργήθηκε από την Álex Pina για το Antena 3 κατέληξε να βρει στο Netflix το μέρος που σίγουρα θα εκραγεί και θα γίνει παγκόσμιο φαινόμενο .

Μεταξύ των πιο χαρισματικών χαρακτήρων της σειράς από την αρχή ήταν, ο Berlin που ενσάρκωνε ο ηθοποιός Pedro Alonso. Ποιος έβαλε τον εαυτό του στα χέρια ενός ηγέτη τόσο αγαπητό αλλά και μισητό από το κοινό.

Έτσι εξέπληξε τα εκατομμύρια των θεατών όταν τον «θυσίασαν» στο τέλος της 2ης σεζόν, μια απόφαση που μέχρι τώρα πολλοί ζητούν.

Ωστόσο, δύο σεζόν αργότερα, ο λόγος για τον οποίο αποφάσισαν να «σκοτώσουν» το εμβληματικό Berlin θα μπορούσε τελικά να αποκαλυφθεί, παρά το ότι συνέχισε να επηρεάζει την πλοκή.

Το La Casa de Papel είναι γνωστό ότι ήταν ένα από τα μεγαλύτερα φαινόμενα στην Ισπανία και το Netflix, αν και προτού έρθει στην πλατφόρμα φαινόταν καταδικασμένο σε αποτυχία.

Ο Berlin τράβηξε την προσοχή του κόσμου για τον κυνισμό του, τον εγωκεντρικό του χαρακτήρα και τον ιδιαίτερο τρόπο εξήγησης των γεγονότων.

Ωστόσο, ο θάνατος του Berlin, αδερφό του Professor και εγκέφαλου της συμμορίας, άφησε χιλιάδες άφωνους.

Με αυτόν τον τρόπο, ο δημιουργός της σειράς ισχυρίστηκε πρόσφατα ότι υπήρχαν εξωτερικές πιέσεις που τον απαιτούσαν να αλλάξει το αρχικό σενάριο, καθώς δεν ήταν άνετοι με τον ρόλο που έπαιξε ο Pedro Alonso.

«Αυτός ο χαρακτήρας δεν ταιριάζει στις εποχές μας. Πρέπει να τον απομακρύνεις από τη σειρά”, λέει ο συγγραφέας, ο οποίος του είπε ένα επιρροή άτομο, στο οποίο απάντησε ότι δεν είχε καμία πρόθεση να το κάνει. «Είναι μισογυνιστής, ναρκισσιστής και ψυχοπαθής με πολλούς διαφορετικούς τρόπους», συνέχισε.

Η συζήτηση έγινε αποφασιστική για το μέλλον του χαρακτήρα.

Τέλος, όπως θα γνωρίζουν όλοι, το Berlin «εξαλείφθηκε», ωστόσο, η παρουσία του συνεχίστηκε, καθώς η παρουσία και η αναφορά του στην ιστορία ήταν το κλειδί.