Ο Γιώργος Κοντοπόδης μιλάει για τον ρόλος του ως gay στη σειρά του Ant1

Ο Γιώργος Κοντοπόδης μιλάει για τον ρόλος του ως gay στη σειρά του Ant1

O Γιώργος Κοντοπόδης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο TV Κους Κους και την Κατερίνα Θεοδωροπούλου μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην επιτυχία που βιώνει μέσα από τον ρόλο του στη σειρά του ΑΝΤ1 «Κάτι χωρισμένα παλικάρια» αλλά και αν τον δυσκόλεψε ο ρόλος του gay.

Κρητικός στο σανίδι, Κρητικός και στη μικρή οθόνη, στη σειρά του ΑΝΤ1, «Κάτι χωρισμένα παλικάρια». Πώς προσεγγίζεις τον κάθε ρόλο;

Πρόκειται για δύο ρόλους που, ενώ είναι τόσο κοντινοί επιφανειακά, είναι συνάμα και τόσο διαφορετικοί. Το μονό κοινό τους θεωρώ ότι είναι ο ηθοποιός που τους ενσαρκώνει. Ένας μοιχός σύζυγος, με ιδιαίτερα ευγενικό θράσος και αυτοπεποίθηση, από τη μία, στην παράσταση και ένας πλήρως ανασφαλής, με ακραίες αντιδράσεις, μοναχικός καλλιτέχνης, από την άλλη, στο σίριαλ. Με μόνο κοινό στοιχείο την καταγωγή. η διαφορετική προσέγγιση είναι σαφής.

Σε δυσκόλεψε ο ρόλος του gay στην τηλεόραση; Το ότι έπρεπε να έχεις αυτήν την ντοπιολαλιά;

Η ντοπιολαλιά ήταν κάτι ήδη δουλεμένο 3 σεζόν. Το μόνο εξτρά είναι η μετατροπή των σεναρίων στην κρητική διάλεκτο, γιατί σαφώς εκείνοι που γράφουν τους διαλόγους μας δεν είναι υποχρεωμένοι να μιλάνε κρητικά. Ως προς το θέμα του gay, απλά δεν έχω να πω κάτι. Αν βρισκόμασταν μια 20ετία πίσω, ναι, ίσως θα είχα κάτι να σχολιάσω, να σκεφτώ. Αλλά στην εποχή μας πια είναι κάτι δεδομένο η φύση του ανθρώπου.