Ο γιος του Νίκου Ευαγγελάτου βρήκε πατέντα για να μην πέσει «μαύρο» στα κανάλια

Ο γιος του Νίκου Ευαγγελάτου βρήκε πατέντα για να μην πέσει «μαύρο» στα κανάλια

Μία εφαρμογή που θα επιτρέψει στα κανάλια τα οποία δεν εξασφάλισαν τηλεοπτική άδεια να συνεχίσουν να εκπέμπουν νόμιμα, δημιούργησαν ο γιος του Νίκου Ευαγγελάτου με ένα φίλος του.

Ο Λάμπης Ευαγγελάτος, γιος του παρουσιαστή και της δημοσιογράφου Ζέτας Θεοδωρακοπούλου και ο Λεωνίδας Παπαναστασίου, φοιτητές του τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Αθηνών, δημιούργησαν την εφαρμογή Vision TV.

Σύμφωνα με τους δύο φοιτητές, όπως αναφέρει η Espresso, το επερχόμενο «μαύρο» μπορεί να παρακαμφθεί μέσω ενός αποκωδικοποιητή, η αξία του οποίου δεν ξεπερνά τα 20 ευρώ και της τηλεόρασης μέσω διαδικτύου (το γνωστό web TV). Μέσα σε περίπου τριάντα μέρες, οι δύο συμφοιτητές και φίλοι σχεδίασαν το ηλεκτρικό κύκλωμα του Vision TV, το οποίο μοιάζει με τηλεκοντρόλ, πετυχαίνοντας να κατασκευάσουν έναν πρωτότυπο «πιλότο» και να δοκιμάσουν στην πράξη την συσκευή.

Για τη μαζική παραγωγή της πλατφόρμας, οι δύο νεαροί προσβλέπουν στη στήριξη των καναλιών που έμειναν εκτός του τοπίου που προσπαθεί να επιβάλει η κυβέρνηση. Μάλιστα, έχουν κοινοποιήσει την ιδέα τους στα social media, τονίζοντας πως η λειτουργία του Vision TV είναι απόλυτα νόμιμη και μπορεί να εξασφαλίσει τη διατήρηση όλων των τηλεοπτικών σταθμών, αρκεί αυτοί να βελτιστοποιήσουν την εκπομπή του προγράμματός τους μέσω διαδικτύου.