Ο Γιάννης Στάνκογλου κέρδισε το πρώτο βραβείο στο Φεστιβάλ της Φλωρεντίας

Ο Γιάννης Στάνκογλου κέρδισε το πρώτο βραβείο στο Φεστιβάλ της Φλωρεντίας

Το πρώτο Βραβείο Ανδρικού Ρόλου και το 2ο Βραβείο Καλύτερης Ταινίας κέρδισε ο Γιάννη Στάνκογλου με την ταινία «Invisible» του Δημήτρη Αθανίτη, στο Φεστιβάλ της Φλωρεντίας.

Πρόκειται για το δέκατο βραβείο της ταινίας και το τρίτο του πρωταγωνιστή της.

Το «Invisible» αφορά έναν διαζευγμένο πατέρα, τον 35χρονο Άρη, που δουλεύει σε ένα εργοστάσιο. Όταν απολύεται χωρίς καμιά προειδοποίηση, αποφασίζει να αποδώσει δικαιοσύνη ο ίδιος, καθώς νιώθει θύμα μιας ακραίας αδικίας. Όμως, ο Άρης δεν είναι μόνος του, αφού έχει μαζί του και τον 6χρονο γιο του. Με επίκεντρο την περιοχή του Ασπρόπυργου, ο Δημήτρης Αθανίτης αναπτύσσει μια ιστορία εμμονής και εκδίκησης, όπου ένας πατέρας εμφανίζεται να ξεχνά το παιδί του, το οποίο παλεύει με τον κόσμο των μεγάλων.

Η ταινία, στην οποία παίζουν επίσης οι Κόρα Καρβούνη, Κώστας Ξυκομηνός, Μενέλαος Χαζαράκης, Εύα Στυλάντερ, Βιργινία Ταμπαροπούλου και Νικολίτσα Ντρίζη,  έχει επίσης αποσπάσει το Μεγάλο Βραβείο στη Figuera Film Art, καθώς και τα βραβεία σε μεγάλες κατηγορίες στο Φεστιβάλ London Greek Film Festival και στο Bridges IFF στο Ναύπλιο. Μάλιστα, στο Φεστιβάλ Ναυπλίου το Βραβείο Β’ Ανδρικού Ρόλου απέσπασε ο μικρός πρωταγωνιστής, Χρήστος Μπενέτσης.