Αλέξανδρος Μίρτος αποκλειστική συνέντευξη: Δεν θα πήγαινα σαν διαγωνιζόμενος σε κάποιο talent show

Αλέξανδρος Μίρτος αποκλειστική συνέντευξη: Δεν θα πήγαινα σαν διαγωνιζόμενος σε κάποιο talent show

Συνέντευξη: Μάριος Κωνσταντόπουλος

Αποκλειστικά στο Gpop.gr μίλησε ο νέος και ταλαντούχος τραγουδιστής Αλέξανδρος Μίρτος ο οποίος έδωσε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης. Ο ίδιος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στα επαγγελματικά του σχέδια, στην προσωπική του ζωή αλλά και στη φιλία του με την Ελένη Φουρεϊρα και τον Κωνσταντίνο Αργυρό.

Πως ξεκίνησες στο χώρο της μουσικής και έκανες αυτή την πορεία;

Ξεκίνησα από πολύ μικρός από τα παιδικά μου χρόνια, ξέρω ακούγετε λίγο κλισέ αλλά έτσι είναι. Από τις σχολικές παραστάσεις που ξέρεις λίγο δοκιμάζεις τα ταλέντα σου, διαπίστωσα κι εγώ ότι είμαι καλός σε αυτό και αποφάσισα να το ακολουθήσω επαγγελματικά παρόλο που πέρασα στο Πανεπιστήμιο με κέρδισε αυτός ο χώρος!

Τι σπούδασες στο Πανεπιστήμιο; 

Μπήκα στην Κοινωνιολογία στην Πάντειο αλλά για να είμαι ειλικρινής δεν την τελείωσα.

Οι γονείς σου στο κομμάτι της μουσικής είχαν κάποια αντίρρηση ή σε βοήθησαν;

Αρχικά είχαν αντίρρηση γιατί όπως γνωρίζεις και εσύ είναι ένας ανασφαλής χώρος οπότε θεωρητικά, αρχικά θεωρητικά μάλλον είχαν κάποια αντίρρηση αλλά στην πορεία επειδή έβλεπαν ότι αυτό έχει μια συνέχεια, νομίζω ότι ποια έχουν περάσει και αρκετά χρόνια από τότε που πρωτοξεκίνησα οπότε τώρα είναι μια χαρά.

Πόσα χρόνια είσαι σε αυτό το χώρο;

Είμαι 10 χρόνια σχεδόν, δισκογραφημένος όμως είμαι 3

Τώρα κυκλοφόρησες και το καινούργιο σου τραγούδι «Τέλος Χρόνου»

Ναι έβγαλα τώρα το καινούργιο τραγούδι «Τέλος Χρόνου» που είναι σε σύνθεση του Γιάννη Φρασέρη και στίχους της Ελένης Γιαννατσούλια και τώρα ετοιμάζουμε και επόμενα πράγματα που μέσα στον Ιούνιο πιστεύω θα έχουν τελεσφορήσει!

Εμφανίσεις;

Ξεκινάω στο Fantasia αρχές Ιουνίου μαζί με τον Κωνσταντίνο Αργυρό, δεν ξέρω τώρα αν πρέπει να πω και την υπόλοιπη σύσταση του σχήματος γιατί δεν είναι ακόμα ανακοινώσιμη αλλά θα είναι με τον Κωνσταντίνο Αργυρός και τον Πέτρο Ιακωβίδη σίγουρα.

Έχουμε δει και στα social media ότι κάνεις αρκετή παρέα με τον Κωνσταντίνο Αργυρό και την Ελένη Φουρεϊρα

Ναι κάνω αρκετή παρέα με τον Κωνσταντίνο, ξέρεις είναι πολύ σημαντικό άνθρωποι του χώρου που έχουν μια καταξίωση να βοηθάνε εμάς τους νεότερους. Πέραν της βοήθειας όμως είμαστε και φίλοι οπότε και αυτό είναι πολύ πολύ  σημαντικό. Με την Ελένη γνωριζόμαστε λιγότερα χρόνια, γνωριζόμαστε 2 σχεδόν χρόνια αλλά αυτά τα δυο χρόνια κάνουμε πολύ παρέα, πέρα όμως από συνάδελφοι είναι πραγματικά πολύ  πολύ καλοί μου φίλοι και οι δυο.

Πως προέκυψε αυτή η φιλία;

Με κάποιους ανθρώπους με το που συναντιέσαι για δουλειά, γιατί με την Ελένη συναντηθήκαμε μέσω της δουλειάς, αντιλαμβάνεσαι αν υπάρχει χημεία ή όχι. Το ίδιο και με τον Κωνσταντίνο, οπότε υπήρξε κάτι το πολύ ιδιαίτερο μεταξύ τον δυο ατόμων ιδικά με την Ελένη, ξέρεις δεν μπορώ να στο εξηγήσω να σου πω ότι συνέβη κάτι, κολλήσαμε από την πρώτη στιγμή που βρεθήκαμε, είχαμε ταύτιση απόψεων, χημεία, οπότε όλο αυτό βγήκε και στην πορεία και νομίζω ότι θα συνεχίσει να βγαίνει.

Τις φιλίες μέσα από το χώρο της φοβάσαι; Ότι είναι ανταγωνιστική μεταξύ τους οι τραγουδιστές αλλά αυτό το βλέπουμε αντίστοιχα και στο χώρο τις υποκριτικής. Αυτό το φοβάσαι;

Δεν μπορώ να σου πω ότι δεν το φοβάμαι. Το φοβάμαι εν μερί αλλά νομίζω ότι αυτό εξαρτάτε λίγο από το χαρακτήρα του κάθε ενός δηλαδή εγώ είμαι σαν χαρακτήρας πολύ ανοιχτός, πολύ εξωστρεφής, εμπιστεύομαι ανθρώπους ειδικά  του χώρου, σίγουρο υπάρχει. Στο χώρο το δικό μας υπάρχει το εξής σε κάθε σχήμα επειδή δένεσαι ποιο πολύ με τους εκάστοτε συναδέλφους υπάρχει ψεδεπή γραφή λογική μάλλον το ψευδεπίγραφο ότι είσαι φίλος μαζί τους, αυτό δεν ισχύει πάντα και εκεί είναι που πρέπει λίγο να δεις το τι γίνετε αλλά γενικά όχι εμπιστεύομαι ανθρώπους και ειδικά της δουλειάς οι οποίοι καταλαβαίνουν πολύ καλύτερα την όλη διαδικασία την οποία περνάμε όλοι. Οπότε μου αρέσει να κάνω παρέα με ανθρώπους του χώρου και μου έχει κάνει καλό μέχρι τώρα για να είμαι ποιο συγκεκριμένος.

Τους φίλους σου τους εμπιστεύεσαι για τα επαγγελματικά σου;

Ναι τους εμπιστεύομαι απλά έχω καταλάβει ότι όταν ακούς πολλές γνώμες σε αυτή τη δουλειά λίγο μπερδεύεσαι τουλάχιστον εγώ, οπότε τους εμπιστεύομαι μέχρι το σημείο που δεν επηρεάζει την δική μου κρίση.  

Στα επαγγελματικά εσύ πας με ποιο πολύ με το μυαλό ή την καρδιά;

Ξέρεις αυτή είναι πολύ ωραία ερώτηση και είναι και λίγο μπερδεμένη γιατί ενώ θέλω να πάω με το ένστικτο, αναγκάστηκα πολλές φορές πάω με την λογική διότι αυτό χρειάζεται, οπότε γίνετε ένας συνδυασμός τον δυο, νομίζω είναι και το καλύτερο πράγμα αυτό ειδικά αν βγαίνει. Οπότε νομίζω ότι πάω λίγο με το ένστικτο, δίνω λίγο με την λογική. Σαφώς υπάρχουν και άνθρωποι δίπλα μου που είναι ποιο ειδήμονες στα επαγγελματικά θέματα εννοώ στις παραγωγές, στο τι τραγούδι θα διαλέξω και όλα αυτά τα οποία περιστοιχίζουν έναν καλλιτέχνη που σίγουρα με κατευθύνουν αλλά και η δική μου κρίση νομίζω ότι δεν μου έχει βγει σε κακό μέχρι στιγμής.

Για τα προσωπικά σου μιλάς; Πως νιώθεις όταν σε ρωτάνε  για αυτά

Σε εσένα; (γελάει). Ναι μιλάω, εμπιστεύομαι ανθρώπους . Νιώθω μια χαρά δεν έχω κάποιο θέμα, ουτοσιάλος ουδέν κρυπτόν κάτω από τον Ήλιο οπότε μια χαρά, δεν έχω θέμα, δεν έχω τέτοια ταμπού να σου πω την αλήθεια.

Στους δημοσιογράφους αν σε ρωτήσουν;

Επίσης δεν έχω κάτι να κρύψω ή να μην απαντήσω νομίζω ότι και η δουλειά που κάνουμε έχει μια έκθεση μέχρι ένα βαθμό, οπότε τώρα αφορά και τον κόσμο τι κάνεις λίγο πιο προσωπικά οπότε για ποιο λόγο να το κρύψω.

Αν σε ρωτούσα τώρα αν έχεις κάποια σχέση θα μου απάνταγες;

Θα σου απαντήσω και θα σου πω ότι δεν έχω σχέση αυτή την περίοδο οπότε δεν έχω να σου δώσω και κάτι άλλο πέραν αυτού (γελάει). Όντως συμβαίνει αυτό δεν έχω σχέση, ξέρεις είναι η φύση της δουλειάς τόσο έντονη αυτή τη στιγμή για εμένα γιατί ένας πρωτοεμφανιζόμενος προσπαθεί να χτίσει αυτή τη στιγμή πολλά πράγματα οπότε νομίζω ότι θα αδικούσα όποια δίποτε σχέση ήταν δίπλα μου αυτή την περίοδο τουλάχιστον.

Με κάποιο μέλος του fan club σου θα έκανες σχέση αν σου εξέφραζε την αγάπη του;

Δεν θα έκανα, όχι για κανένα λόγο, αλλά γιατί είναι πολύ μικρά παιδάκια, είναι ακόμα στο σχολείο τα περισσότερα ή τελειώνουν το σχολείο ή έχουν τελειώσει το σχολείο πολύ πρόσφατα. Βέβαια ποτέ μην λες ποτέ αλλά η πρωταρχική μου σκέψη είναι αυτή που σου είπα ότι όχι δεν θα έκανα εύκολα, εκτός αν πηγαίναμε σε μεγαλύτερες ηλικίες. Βασικά δεν έχω πρόβλημα να κάνω έτσι με κάποιον άνθρωπο που είναι fan δικός μου αρκεί να πληρεί και κάποιες προϋποθέσεις που το ηλικιακό σίγουρα είναι πολύ σημαντικό.

Σου έχει τύχει κάποιο περίεργο περιστατικό με κάποιο fan;

Όχι δεν μου έχει τύχει κάτι το περίεργο περιστατικό για να σου είμαι ειλικρινής. Το fan club μου είναι πραγματικά πολύ έτσι  λογικό και εκεί και βοηθάει και πάρα πολύ πραγματικά βοηθάει πάρα πολύ και πρέπει να το πω αυτό γιατί κάνουν μια πολύ σημαντική δουλειά που κάνουν spred που διαχέουν γενικότερα το υλικό το οποίο συμβαίνει στο internet και τα social media τους, το ένα παιδί το παίρνει από το άλλο οπότε αυτό είναι πολύ καλό τουλάχιστον για εμένα και γενικότερα φαντάζομαι οπότε είναι πολύ σημαντική η δουλειά που γίνετε.

Έχουμε δει ηθοποιούς και τραγουδιστές που είναι απομακρυσμένοι από το κοινό και δεν δέχονται ούτε φωτογραφίες να βγάλουν. Εσύ τι πιστεύεις γι αυτό, το κάνεις ή σκέπτεσαι να το κάνεις στο μέλλον;

Εγώ δεν νομίζω ότι θα το κάνω ποτέ είμαι πολύ εναντία σε αυτή τη λογική διότι ο κόσμος είναι αυτός που σε ανεβάζει, ο κόσμος είναι αυτός που σε δέχεται οπότε θεωρώ υποχρέωση και μου αρέσει κι ολας η προστριβή με τον κόσμο είτε στα live είτε μέσω τον social οπότε δεν θα το έκανα αυτό ποτέ. Είναι τιμή μου να θέλει κάποιος να βγάλει φωτογραφία μαζί μου ή να συν διαλεχτεί μαζί μου.

Στο δρόμο σε αναγνωρίζουν;

Καλά δεν με ξέρουν οι άπαντες, υπάρχουν κάποια περιστατικά, ναι δεν μπορώ να πω όχι αλλά δε είναι ευρέως γνωστό το όνομα μου ακόμα αλλά το χρίζουμε  και πιστεύω ότι είμαστε σε καλό δρόμο.

Παρακολουθείς τα talent show που γίνονται, εσύ θα πήγαινες σαν διαγωνιζόμενος;

Δεν θα πήγαινα σαν διαγωνιζόμενος. Έχω περάσει ποια και το στάδιο θεωρώ λίγο που χρειάστηκε να πάω, ουτοσιάλος είμαι στη δισκογραφία  ποια. Η προβολή που σου προσφέρει ένα τέτοιο show σίγουρα είναι σημαντική αλλά νομίζω ότι ποια φθίνει και αυτό σιγά σιγά. Δεν τα παρακολουθώ πλέων για να σου είμαι ειλικρινής ώστε να έχω εμπεριστατωμένη άποψη αλλά όχι δεν θα πήγαινα κι ούτε τα παρακολουθώ έκτος αν πέσει κάτι στην αντίληψη μου μπορεί να κάτσω κανά δεκάλεπτο μέχρι εκεί όμως.

Αν σου έκαναν κάποια πρόταση σαν κριτική επιτροπή θα πήγαινες;

Βεβαίως, μακάρι να γίνει αυτό στο μέλλον, γιατί τώρα δεν έχω την εμπειρία να το κάνω αλλά θα το ήθελα πάρα πολύ, θα ήταν πολύ ωραία στιγμή αυτή.

Τώρα ποια βλέπουμε τους τραγουδιστές να επεκτείνονται και στο χώρο του θεάτρου, σε μιούζικαλ, είδαμε και την Ελένη Φουρεϊρα πέρσι, φέτος την Δέσποινα Βανδή. Εσύ θα συμμετείχες σε κάτι τέτοιο;

Βέβαια θα συμμετείχα, ναι νομίζω ότι το ένα δεν αναιρεί το άλλο, ουτοσιάλος πάντα θεωρούσα ότι ένας τραγουδιστής, σε εισαγωγικά έτσι χωρίς να είναι παρεξηγήσιμο αυτό,  υποκρίνεται λέγοντας ένα τραγούδι και αντίστοιχα ένας ηθοποιός πρέπει να υποκριθεί για να πει ένα σωστά ένα τραγούδι στην εκάστοτε παράσταση οπότε θα το έκανα πολύ πολύ ευχάριστα.

Με τον χορό το έχεις;

Με τον χορό να σου πω την αλήθεια και εδώ η φίλη μου Ελένη θα γελούσε, δεν το έχω πολύ, αλλά νομίζω ότι υπάρχουν επίπεδα βελτίωσης αν θα μπορούσα να ασχοληθώ ποτέ. Αλλά όχι δεν το έχω, θα γελούσε πολύ εδώ η Ελένη γιατί με κοροϊδεύει γι αυτό το κομμάτι επειδή εκείνη όπως καταλαβαίνεις το έχει. Δεν το έχω με το χορό τόσο πολύ και δεν, μου αρέσει στα επίπεδα του βγαίνω έξω , δηλαδή δεν θα έκανα ποτέ κάτι χορευτικό νομίζω σε κάποια εμφάνιση μου αλλά ποτέ δεν ξέρεις, σε ένα μιούζικαλ όπως μου είπες πριν θα μπορούσε να συμβεί αυτό αλλά νομίζω είναι διαφορετικό αλλά δεν το έχω τόσο με το χορό.

Σε είδαμε πρόσφατα σε ένα βίντεο στο instagram να κανείς  Hoverboards και έλεγες στην Ελένη ότι κανείς καλύτερα από αυτήν γιατί είχαμε δει ότι είχε κάνει και αυτή και έπεσε

Γι αυτό ακριβώς το λόγο το είπα. Δύσκολο πράγμα αυτό αλλά το κατάφερα τελικά με την δεύτερη, τρίτη φόρα. Βλέπεις αυτά είναι τα ωραία σε αυτές τις σχέσεις, ξέρεις με την Ελένη υπάρχει μια ανταλλαγή. Είναι σημαντικό θεωρώ με τους φίλους είτε είναι από το χώρο είτε όχι να δημιουργείς εικόνες και με την Ελένη και τον Κωνσταντίνο το έχουμε καταφέρει αυτό οπότε επανέρχομαι στην προηγούμενη ερώτηση σου και σου λέω ότι πραγματικά θεωρώ ότι είναι φίλοι μου αυτοί οι άνθρωποι είτε δουλεύουμε μαζί είτε όχι.

Και κάνεις πλάκες μαζί τους;

Ναι πολύ. Η Ελένη είναι πολύ πλακατζού και με φοβερή αίσθηση του χιούμορ, χωρίς πλάκα!

Πριν μας είπες ότι αρχές Ιουνίου ξεκινάς στο Fantasia

Ναι αρχές Ιουνίου ξεκινάμε στο Fantasia, ετοιμάζουμε καινούργιο τραγούδι το οποίο ευελπιστώ μέχρι τέλη Μαΐου αρχές Ιουνίου θα βγει. Είναι ένα πολύ ωραίο κομμάτι σε άλλο μοτίβο από το «Τέλος Χρόνου» είναι πιο χορευτικό, πιο καλοκαιρινό και νομίζω θα σας αρέσει πολύ και αυτό. Αυτά είναι τα μελλοντικά μου σχεδία και βλέποντας και κάνοντας. Καλοκαίρι έρχεται ελπίζω να δουλεύω πολύ, θέλω να δουλεύω πολύ, μου αρέσει η δουλειά να απασχολούμε και προχώρημα κατά αυτό τον τρόπο και νομίζω ότι όλα θα πάνε καλά.

Ποιο ήταν το πρώτο τραγούδι με το οποίο ξεκίνησες στη δισκογραφία;

Με το πρώτο τραγούδι που μπήκα στην δισκογραφία ήταν το «Κράτησε με» δεν ακούστηκε πολύ είναι η αλήθεια γιατί κι εγώ δεν ήξερα πως κινείτε ο χώρος μέχρι τότε αλλά είναι τιμή μου γιατί μου το έδωσε ο Δημήτρης Κοντόπουλος σε στοίχους της Όλγας Βλαχοπούλου και έχω να σου πω ότι είναι πάρα πολύ αγαπημένο μου αυτό το κομμάτι αλήθεια σου λέω και επειδή ήταν και το πρώτο τραγούδι το οποίο μου έδωσε το εισιτήριο για την δισκογραφία έχω μια ιδιαίτερη ευαισθησία σε αυτό το τραγούδι και μου αρέσει κι ολας.

Σε επηρεάζουν τα αρνητικά σχόλια που μπορείς να δεχτείς;

Όχι δεν με επηρεάζουν σε βαθμό να τα βάζω μέσα μου, δηλαδή καμία φορά καθόμαστε και στο YouTube  που γράφουν διαφορά από κάτω και γελά, εντάξει είναι μέσα στο παιχνίδι και αυτό, δεν θα αρέσεις η δουλειά σου σε όλους σίγουρα, το θέμα είναι να προσπαθείς να αρέσεις στο ευρύτερο κοινό κάθε φόρα οπότε όχι δεν με πειράζει, γελά, ξέρεις κάποια τα ακούω τα οποία μπορεί να είναι λίγο ποιο εμπεριστατώμενα.

Το πιο θετικό και αρνητικό σχόλιο που σου έχουν κάνει τα έχεις κρατήσει;

Τα έχω κρατήσει. Το πιο αρνητικό βεβαία ήταν λίγο κακεντρεχές οπότε δεν το έχω πολύ κρατήσει να σου είμαι ειλικρινής αλλά τα θετικά πάντα τα κρατά και χαίρομαι πολύ όταν βλέπω ότι η δουλειά που κάνουμε γιατί δεν είμαι μονός μου σε αυτή τη δουλειά έτσι από πίσω είναι μια ομάδα και ιδικά σε κάθε παράγωγη κομματιού η σε κάθε live εμφάνιση, οπότε χαίρομαι πολύ γιατί η ομαδική δουλειά μου αρέσει να επικροτείτε.

Εμπιστεύεσαι αυτούς που σου γράφουν τραγούδια και σε μουσική και σε στοίχους και λες αυτό θα γίνει επιτυχία και  θέλω να το πω ή άφησες κάποιο τραγούδι που να σου πρότειναν και να μην το είπες και να έγινε μεγάλη επιτυχία.

Αυτό να σου πω την αλήθεια δεν έχει συμβεί μέχρι στιγμής, διότι επιλέγουμε τα κομμάτια με τους συνεργάτες μου πολύ συγκεκριμένα βέβαια κανείς δεν σου εγγυάται την επιτυχία βγάζοντας ένα κομμάτι, κανείς δεν έχει το μαγικό ραβδί να σου πει ότι ξέρεις τι αυτό θα γίνει επιτυχία πριν γίνει παράγωγη πέστο γιατί θα γίνει επιτυχία απλά προσπαθούμε όλοι από έμενα μέχρι φαντάζομαι τους συναδέλφους να δημιουργούμε τις προϋποθέσεις να γίνει ένα τραγούδι επιτυχία που αυτό έχει διαφορές παραμέτρους αλλά σίγουρα πάμε για την επιτυχία, πότε δεν βγάζω ένα κομμάτι για να το βγάλω, σίγουρα θέλω να έχει ανταπόκριση από τον κόσμο.

Με ποιον καλλιτέχνη θα ήθελες να συνεργαστείς πιο πολύ;

Θα ήθελα πολύ να συνεργαστώ με την Στέλλα Καλλή την οποία την θαυμάζω είναι επίσης φίλη καλή και την θεωρώ εξαιρετική τραγουδίστρια, δεν θα σου πω την Ελένη γιατί έχουμε συνεργαστεί. Από τους πιο παλιούς θα ήθελα πολύ να συνεργαστώ με τον Αντώνη Ρέμο επίσης τον θαυμάζω, τον Γιώργο Μαζωνάκη. Νομίζω ότι αυτοί είναι το top 5.

Υπάρχει συνεργασία που να έχεις κάνει στο παρελθόν και να μην ήταν καλή;

Όχι! Επειδή γενικά νομίζω είμαι ευπροσάρμοστος και πάω με την καλύτερη των διαθέσεων δεν μου έχει συμβεί να σου πω και την αλήθεια μου και κάτι που να με έχει στενοχωρήσει κάποια συνεργασία μέχρι τώρα.

Ευχαριστούμε τον Αλέξανδρο Μίρτο για τον χρόνο που μας αφιέρωσε!