Ο Αγησίλαγος επιστρέφει στο ΜΙΚΡΟ ΧΟΡΝ ​| Για λίγες παραστάσεις

Ο Αγησίλαγος επιστρέφει στο ΜΙΚΡΟ ΧΟΡΝ ​| Για λίγες παραστάσεις

«Ο Αγησίλαγος είναι η παράσταση που πρέπει να δει το παιδί σου!»

Ζωή Νικολάου, puzzlemag.gr

«Το μουσικό παραμύθι του Δημήτρη Μπασλάμ, με κεντρικό ήρωα έναν καλοφαγά λαγό, ερμηνεύεται κι εμψυχώνεται με μπόλικη φαντασία, χιούμορ και με τη συνοδεία μουσικής».

AΘΗΝΟΡΑΜΑ

«Ο λαγός-σεφ μαγειρεύει για παιδιά.. Ο συγγραφέας, μέσα από τις περιπέτειες του καλοφαγά μάγειρα λαγού, μας κάνει ένα ευχάριστο μάθημα διατροφής, χωρίς καθόλου διδακτισμούς και ηθικολογίες…».

Ελένη Φωτίου, protothema.gr

Ο «Αγησίλαγος», σε κείμενο, σκηνοθεσία και μουσική του ταλαντούχου Δημήτρη Μπασλάμ, δεν είναι μία ακόμη θεατρική παράσταση, δεν είναι μία κουκλοθεατρική ή μουσική παράσταση. Είναι κάτι διαφορετικό. Είναι το πάντρεμα όλων αυτών και μάλιστα με τρόπο πρωτότυπο, ευρηματικό, με τρόπο που αποδεικνύει ότι μια ομάδα ταλαντούχων ανθρώπων έσκυψε πάνω από το κείμενο με κέφι και πολλές ιδέες, και το ζωντάνεψαν με τρόπο μοναδικό…».

Αμαλία Μουστάκη, aliceonboard.gr

 «Μετά τη θριαμβευτική της παρουσία στα θεατρικά πράγματα της Θεσσαλονίκης η παράσταση του μουσικού και παραμυθά Δημήτρη Μπασλάμ, επισκέπτεται την Αθήνα. Κουκλοθέατρο, μουσική, δράση και διάδραση και κεντρικός ήρωας ένας σεφ… λαγός που προσπαθεί να εμφυσήσει στα παιδιά προσχολικής ηλικίας και των πρώτων τάξεων του Δημοτικού το ζήτημα της καλής διατροφής».

Στέλλα Χαραμή, monopoli.gr

 «Eκπληκτική παράσταση, άρτια δομημένη, καταπληκτικές ερμηνείες όλων των συντελεστών – χαρίζει άφθονο γέλιο & χαρά σε μικρούς και μεγάλους…  Aξίζει να την παρακολουθήσετε…».

elamazi.gr

Μετά τις εξαιρετικά επιτυχημένες sold out παραστάσεις τον περσινό χειμώνα στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», τα συνεχή soldout στη Θεσσαλονίκη, τη συμμετοχή στο 3ο Bobos Arts Festival και την περιοδεία σε Χαλκίδα, Σαλαμίνα, Λαμία, Λουτράκι Ρόδο, Τήνο, Μύκονο, Άνδρο και αλλού, η παράσταση που αγαπήθηκε από χιλιάδες «μικρούς» θεατές, «Ο Αγησίλαγος» του Δημήτρη Μπασλάμ επιστρέφει στην Αθήνα! Στο ανακαινισμένο ΜΙΚΡΟ ΧΟΡΝ από την Κυριακή 21 Οκτωβρίου στις 11:00 για λίγες παραστάσεις.

ΜΙΚΡΟ ΧΟΡΝ | Αμερικής 10 | Είσοδος 8€ |

Προπώληση: www.ticket365.gr/parastaseis/15000-αγησιλαγος

Το έργο «Ο Αγησίλαγος» είναι μια «χαρούμενη πολύχρωμη γιορτή», ένα μουσικοθεατρικό παραμύθι που δημιούργησε ο Δημήτρης Μπασλάμ (εμπνευσμένο από το ομότιτλο βιβλίο του και το μουσικό CD που αγάπησαν τα παιδιά) και το οποίο έχει την εξής ιδιαιτερότητα: Δεν είναι μόνο κουκλοθέατρο, δεν είναι μόνο μουσική ή θεατρική παράσταση. Είναι όλα τα παραπάνω μαζί. «Ο Αγησίλαγος» αναπτύσσεται σε πρώτο επίπεδο γύρω από το θέμα της ισορροπημένης διατροφής και του υγιεινού τρόπου ζωής. Ο συγγραφέας, μέσα από τις περιπέτειες του καλοφαγά μάγειρα λαγού, μας κάνει ένα ευχάριστο μάθημα διατροφής, δίχως όμως τη διάθεση για διδακτισμό και ηθικολογία. Παράλληλα, σε ένα δεύτερο επίπεδο μας μιλάει για την πολυπολιτισμικότητα της κοινωνίας και τη θέση του καθένα σε αυτήν. Σε ένα σύνολο που εμπεριέχει όλους τους ανθρώπους και τις φυλές.

Οι κούκλες, δια χειρός Δήμητρας Γιοβάνη, παίρνουν σάρκα και οστά από τους ηθοποιούς. Η σπιρτάδα και η αμεσότητα του κειμένου και των ηθοποιών είναι τέτοια που οι κούκλες ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια των μικρών θεατών, παρόλο που οι ηθοποιοί που τις κινούν βρίσκονται σε κοινή θέα. Επί σκηνής, είναι τρεις ηθοποιοί, οι οποίοι με απόλυτο συντονισμό και χάρη περνάνε από τον ρόλο του αφηγητή, στο ρόλο του εμψυχωτή, δίνοντας στην περιπέτεια του Αγησίλαγου ακόμα μεγαλύτερη δράση. Επί σκηνής, βρίσκονται επίσης και δύο μουσικοί οι οποίοι σχολιάζουν και τραγουδούν τα παθήματα του κυρίου Αγησίλαγου, ντύνοντας μουσικά την ιστορία.

Το παραμύθι αγκαλιάστηκε με πολλή αγάπη από παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας και έχει εμπνεύσει θεατρολόγους και εκπαιδευτικό προσωπικό για τη μεταφορά του στη σκηνή, αλλά και θεατρικό παιχνίδι.

Ταυτότητα της παράστασης

Κείμενο –Σκηνοθεσία: Δημήτρης Μπασλάμ
Χορογραφίες: Δημήτρης Σωτηρίου
Κούκλες – Σκηνικά: Δήμητρα Γιοβάνη
Μουσική: Δημήτρης Μπασλάμ
Σχεδιασμός Φωτισμών: Αθηνά Μπανάβα
Κοστούμια: Νίκος Δάλλας
Ερμηνεία – Εμψύχωση: Βασίλης Λιάκος, Άγγελος  Νεράντζης, Μαριέττα Σπηλιοπούλου
Μουσικοί: Γιάννης Παπαγεωργίου, Λουίζα Σοφιανοπούλου 

Έναρξη παραστάσεων: Κυριακή 21 Οκτωβρίου και κάθε Κυριακή στις 11:00

Διάρκεια παράστασης: 60’

Τιμές εισιτηρίων: 8€ & 6€ (σχολικές παραστάσεις-ομαδικές κρατήσεις)

Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας, καθώς και στις πρώτες τάξεις του Δημοτικού.

Προπώληση εισιτηρίων:

  • Στην ιστοσελίδα http://www.ticket365.gr
  • Στο Τ. 211 1000 365
  • Απευθείας από το ταμείο του θεάτρου Αμερικής 10

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ:
Ροζίνα Μαρδιροσιάν, Κ. 6977068849
Μαργαρίτα Κυριακού, Τ. 210.32.55.444 & 6983682869

Με εκτίμηση,
Μαρία Αυγέα
e-mail: mavgea@gmail.com

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.