Ο Άρης Σερβετάλης μιλάει για το τροχαίο που του άλλαξε τη ζωή

Ο Άρης Σερβετάλης μιλάει για το τροχαίο που του άλλαξε τη ζωή

Στο περιοδικό People, παραχώρησε συνέντευξη ο Άρης Σερβετάλης.

Ο ηθοποιός μεταξύ άλλων μίλησε, για τη σχέση του με τον Θεό και το τροχαίο που του άλλαξε τη ζωή.

Συνεχίζεις να πιστεύεις στον Θεό;

Συνεχίζω, ναι!

Ήταν μια επιτακτική, εσωτερική ανάγκη αυτή η πίστη;

Η πίστη ως λέξη αυτό σημαίνει: εμπιστεύεσαι κάτι. Κι υπάρχουν άνθρωποι που θυσιάζονται για αυτό που πιστεύουν. Είναι μεγάλο πράγμα η πίστη. Είναι κάτι εμπειρικό, βιωματικό, σου ανταποδίδει πράγματα. Δεν είναι τσίχλα η πίστη. Και η σχέση με τον Θεό είναι σχέση ζωντανή. Ανταποδοτική. Ένα πάρε – δώσε.

Εσένα τι σου έχει δώσει;

Μια ιλιγγιώδη αντίληψη στο να αντιλαμβάνομαι τα πράγματα με έναν άλλον τρόπο. Να αντιλαμβάνομαι αν θέλεις, καλύτερα τον εαυτό μου, τη μαλακία μου, το πώς σκέφτομαι και το πώς πράττω. Είναι σαν να βάζεις ένα λαμπατέρ μέσα στο κρανίο σου και να φωτίζεται όλο το εσωτερικό περιεχόμενο της ύπαρξής σου.

Στο σπίτι ακούς εκκλησιαστική μουσική;

Ναι, ακούω την Πειραϊκή Εκκλησία στο ραδιόφωνο. Τηλεόραση δεν έχω.

Έχεις κάποιο προστάτη Άγιο;

Ο προστάτης μου είναι ο Άγιος Διονύσιος ο Αεροπαγίτης επειδή μικρός είχα ένα τροχαίο. Επίσης, ο Άγιος Αριστείδης που φέρω το όνομά του καθώς και ο Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος, ο οποίος ήταν ταλιμπανέζος, σκληροπυρηνικός και μου αρέσουν αυτοί οι τύποι.

Τι ατύχημα είχες πάθει;

Με είχε χτυπήσει αυτοκίνητο όταν ήμουν τεσσάρων χρονών. Απ΄ ότι μου είπαν ήταν σοβαρό. Το ατύχημα έγινε στις 3 Οκτώβρη, την ημέρα του Αγίου Διονυσίου του Αεροπαγίτη.

Πριν βγεις στη σκηνή θα κάνεις πάντα τον σταυρό σου;

Βέβαια, ναι!