Ο Άκης Πετρετζίκης μιλάει για το παρασκήνιο της συμμετοχής του στο MasterChef

Ο Άκης Πετρετζίκης μιλάει για το παρασκήνιο της συμμετοχής του στο MasterChef

Καλεσμένος στην εκπομπή «Μεσάνυχτα» της Ελεονώρας Μελέτη, βρέθηκε ο Άκης Πετρετζίκης.

Ο chef μεταξύ άλλων μίλησε για το παρασκήνιο της συμμετοχής του στο πρώτο MasterChef.

«Αυτό ήταν πολύ πονεμένη ιστορία και από τα μεγαλύτερα άγχη που έχω περάσει στη ζωή μου. Στο ξενοδοχείο που δούλευα στο Λονδίνο έτρωγε η Βασιλική Οικογένεια. Ήταν ουσιαστικά το ξενοδοχείο του Παλατιού. Το να δουλεύεις σε αυτό το ξενοδοχείο και να έχεις τη θέση που είχα, ήταν σε φάση ότι με το που φύγεις από εκεί, ό,τι θέση υπάρχει στην αγορά την έχεις. Σκοπός μου ήταν να πάω στη Νέα Υόρκη, αλλά δε μπορούσα να πάω. Πήγα στην Αγγλία γιατί θεωρούσα πως μπορούσα πιο εύκολα να πάω στη Νέα Υόρκη.

Ο σεφ μου, μου βρήκε δουλειά στη Νέα Υόρκη, σε ξενοδοχείο και ήταν η καλύτερη μέρα της ζωής μου. Πήγαινα σε μια εξαιρετική θέση. Εκείνο το διάστημα βγήκε ο διαγωνισμός του MasterChef. Την αίτηση την έκανε ο κολλητός μου που τώρα είναι ο σκηνοθέτης στο youtube μου. Έχω είχα δει το MasterChef της Αυστραλίας που ήταν πολύ huge. Tο όνειρο μου ήταν να τρέξω ένα ξενοδοχείο στη Νέα Υόρκη.

Ήταν το μεγαλύτερο δίλημμα, η δουλειά στη Νέα Υόρκη από τη μία και το MasterChef από την άλλη. Είχα μια φτιαγμένη καριέρα στο εξωτερικό και έπρεπε να πάρω την απόφαση αν θα γυρίσω στην Ελλάδα ή θα κάτσω στο ξενοδοχείο.

Γύρισα και πήγα στο MasterChef για να κερδίσω τον τίτλο. Πες μου έναν άνθρωπο που μπήκε να διαγωνιστεί κάπου και δεν θέλει να βγει πρώτος. Έπρεπε να συνεχίσω για να βγω πρώτος. Η συνέχεια ήταν τραγική. Δε μου άρεσε καθόλου.

Είχα κάνει τόσα πράγματα στη ζωή μου, είχα πετύχει τόσα πράγματα κι ενώ μαγειρικά θεωρείς ότι έχει φτάσει σε ένα σημείο και μετά το παιχνίδι πήγες εδώ, λόγω του ότι είσαι παίκτης ριάλιτι. Δεν έχει να κάνει με το παιχνίδι, έχει να κάνει με το μετά.

Όταν βγαίνει ένας άνθρωπος από ένα παιχνίδι δεν ενδιαφέρει κανέναν να ρωτήσει τι έκανε στη ζωή του, ενδιαφέρουν όλα τα υπόλοιπα εκτός από αυτό», είπε ο Άκης Πετρετζίκης.